Pastarasis dar laidos pradžioje ir pats pasidalins keliais naudingais patarimais, kaip paruošti kiaulieną.
„Vienas populiariausių kepsnių ant grilio grotelių yra šonkauliai. O kiaulienos sprandinę būtų galima pavadinti tikra žanro klasika! Iš jos galima kepti ir šašlykus, ir kepsnelius – ką tik sugalvosite. O prie šonkauliukų ir kiaulienos kepsnių itin tinka barbekiu padažas bei prieskoniai“, – sakys jis.
Gaminti pradėjo paauglystėje
Originalius kiaulienos paruošimo būdus pristatys ir šios laidos herojai – 15 metų čirškinimo patirtį turintis dainininkas Justinas Lapatinskas ir 5 metus ant grilio patiekalus ruošiantis pamainos meistras Justinas Milašius.
Kaip verda gyvenimas didžiulėje virtuvėje, J. Milašius pamatė dar paauglystėje – atlikdamas įvairius pagalbinius darbus, jis čia praleisdavo ištisas dienas. Galbūt dėl to tuomet, kai atėjo metas rinktis savo gyvenimo kelią, apie kulinariją jis nė nesusimąstė.
Tačiau nuo maisto ruošos Justinas visai nepabėgo – kai ėmė populiarėti grilio patiekalai, tuo susidomėjo ir jis. „Pabandžiau pas draugus ir brolį, o kai supratau, kad man tai patinka, ir pats dovanų gavau grilį. Nuo to laiko pradėjau save tobulinti, eksperimentuoti, žiūrėti laidas, receptus ir vis kažką bandyti. Taip išsivystė mano meilė maistui“, – pasakos laidoje jis.
Tuo tarpu J. Lapatinskas gaminti ėmė tada, kai tapo studentu. „Reikėjo valgyti, bet nebuvo pinigų, todėl sukausi iš padėties galvodamas, kaip tą padaryti. Šiandien vis dar prisimenu savo gurmanišką patiekalą, prie kurio sukviesdavau visus bendrabučio draugus. Tai – keptuvėje apkepti virti grikiai su tarkuotu sūriu, dešrelėmis bei svogūnu. Nuostabiausias patiekalas! Vis dar dievinu tai gaminti sau, bet, deja, niekas daugiau šeimoje šio patiekalo nemėgsta…“ – juoksis laidoje dainininkas.
Įkvėpė meilė
O štai vėliau J. Lapatinską tobulinti savo įgūdžius virtuvėje paskatino... meilė!
„Kadangi šalia savęs norėjau turėti kažkokią žavingą damą, supratau, kad su tuo, ką gaminu, nieko nenustebinsiu. Todėl pradėjau domėtis ir bandyti. Iš pradžių tai būdavo romantiškos vakarienės su žmona, o kai gimė vaikai, visas mano gaminimas nusėdo prie varškėčių bei makaronų.
Ir nors šiandien makaronus galiu paruošti kad ir 12 skirtingų būdų, mano vaikai valgo juos tik vienintelius – virtus sūdytame vandenyje“, – ir toliau progos pajuokauti nepraleis atlikėjas.
Tiesa, nors yra įsitikinęs, kad maistas, visų pirma, yra energija, Justinas nepraleidžia progos retkarčiais savo šeimos palepinti. Anot jo, visuomet valgant tik sumuštinius, gyventi būtų be galo nuobodu.
Vieną iš savo originalių receptų, jis pristatys ir šio penktadienio laidoje, nusprendęs iškepti kiaulienos kepsnį su sojos, medaus ir citrinos marinatu.
„Man labai patinka saldi mėsa – viskas, kas daroma su medumi. Manau, kad medus – vienas iš natūraliausių, sveikiausių ir skaniausių dalykų“, – sakys jis, o V. Radzevičius pridės, kad saldžios kiaulienos patiekalai ypatingai populiarūs ir Kinijoje.
Tačiau dainininkui nenusileis ir priešininkas, kuris kiaulienos šonkaulius ruoš naudodamas kavą! Pakvipus J. Milašiaus kepamais šonkauliais, vieną istoriją apie šį patiekalą prisimins ir V. Radzevičius.
„Skaniausiai keptus šonkaulius savo gyvenime esu valgęs Memfio mieste, kur gyveno Elvis Presley. Į restoraną, pamenu, atvažiavome vėlai – jis jau buvo beužsidarantis. Mums pasakė, kad maisto jau nebėra – liko tik pusė šonkaulių porcijos. O kai mums atnešė tą pusę porcijos, šonkaulius valgėme dar tris dienas“, – besijuokdamas pasakos jis.
O kuris patiekalas – kepsnys ar šonkauliukai – labiau sužavės V. Radzevičių, sužinosime jau šį vakarą.
Laida „Lidl grilio talentai“ – penktadieniais, 17.55 val. per TV3!