Šįkart laidoje susitiks dvi šeimos. Pirmoji – laidos „Į sveikatą“ vedėjai Alanas ir Agnė Dzeranovai bei jų vaikai – Aurėja, Atėnė ir Asparas. O antroji šeima – tikri ekstremalai, motociklų gerbėjai ir net žongliravimo ugnimi specialistai, sukaupę 10 metų grilinimo patirtį – Rytis, Nora ir Ajus.
Pastarosios šeimos virtuvėje karaliauja Rytis. Didžiausia jo aistra – gaminti ant laužo! „Studentavimo laikais iš taupumo kartais miške užsikurdavome laužą ir kepdavome dešreles. Vėliau įsigudrinome kepti net koldūnus! Tai buvo smagūs pankavimo laikai“, – prisimins Rytis.
Ne ką mažiau linksmai šeima leidžia laiką ir dabar – neseniai įsigiję kemperį, jie pamėgo gamtoje praleisti ir dar daugiau laiko. Todėl pernai net 60 vasaros dienų jie mėgavosi vakarienėmis, ruoštomis gryname oro, ant grilio!
Tiesa, kadangi šeima priklauso gausiai motociklų mėgėjų bendruomenei, jų gaminamas maistas turi ir vieną išskirtinumą – reikia visuomet gaminti daugiau, nei reikia patiems.
„Ant laužo ar grilio kepame kebabus, žuvį, daržoves, kiaušinienes, gaminame troškinius ar net verdame košes. Gaminame tai, ką galėtume valgyti patys, o kartu – ir pasidalinti su kitais“, – pasakos Rytis.
O šio penktadienio grilio kovose jie bandys išplėšti pergalę su „Angeliukų sparneliais“. Kaip pasigaminti šį įmantrų pavadinimą turintį patiekalą, Rytis žiūrovams atskleis jau šiandien.
Tuo tarpu žinomos TV laidos vedėjų Dzeranovų šeima garsėja ne tik savo aktyvumu, bet ir sveika mityba – jie visuomet stengiasi rinktis tokį maistą, kuris atneštų naudos.
„Mūsų mityba yra labai paprasta ir efektyvi. Joje dominuoja gyvulinės kilmės baltymai – kiaušiniai ir mėsa. Taip pat valgome daug vaisių, daržovių ir įvairių kruopų – avižų, grikių, miežių ir basmati ryžių“, – pasakos jie.
Dzeranovų šeimoje įprastai daugiau gamina Agnė, o kadangi visi vaikai mėgsta skirtingus patiekalus, kartais jai tenka vienu metu ruošti net kelis skirtingus receptus! Tiesa, kartais šeimą palepina ir Alanas – kaukazietiškų šaknų turintis vyras tikrai moka nustebinti tradiciniais šašlykais. Būtent šį savo receptą, paveldėtą iš tėvo, žinomas vyras parodys ir laidoje.
„Tai – druska, pipirais ir žalumynais įmarinuotas mėsos gabalas, kurį, nuvažiavus į gamtą ir išsikūrenus laužą, užtenka pakepti vos 5 minutes iš kiekvienos pusės. O tuomet belieka sėsti, valgyti ir mėgautis nerealiai burnoje tirpstančia mėsa“, – sakys jis.
Kol Alanas rūpinsis šašlykais, Agnė ir vaikai pasirūpins daržovėmis, kurias marinuos alyvuogių aliejumi, česnaku, soja bei medumi. Prie garnyro ruošos ypač prisidės viena iš Dzeranovų dukrų – pasirodo, kad mergaitė netgi lanko specialų maisto gaminimo būrelį!
O tiems, kurie šašlykų negali valgyti be padažo, Agnė rekomenduos vieną natūralų, tapusį tikru šeimos vasaros topu. „Jam reikia tik pomidorų, česnako, svogūnų, žalumynų ir ypač daug kalendros“, – pasakos ji.
Begamindamas Alanas žiūrovams papasakos ir apie savo šaknis bei tam tikras tradicijas. Pavyzdžiui, ar žinojote, kuo dar be maisto garsėja Kaukazas?
„Ten be tostų – neįmanoma. Tikriausiai esate girdėję, kad kaukaziečiai labai gerai sako tostus. Bet kaip jie tą daro, yra kita kalba. Jei tau sako tostą, gali stovėdamas praleisti net ir 40 minučių, kol visi nepasisakys“, – juoksis žinomas vyras.
Tačiau kurios šeimos patiekalas labiau sužavės laidos vedėją? Tai paaiškės jau šį vakarą.
Laida „Lidl grilio talentai“ – penktadieniais, 17.55 val. per TV3!