Nors daugelis įpratę valgyti kiaušinius įvairiais pavidalais – vienus, su mėsa ar pieno produktais, kai kurie deriniai gali būti pavojingi.
Nevalgykite kiaušinių su šiais produktais
Specialistai pataria, kokių penkių produktų nepatartina vartoti kartu su kiaušiniais, nes taip galite sau pakenkti, rašo timesofindia.com.
Šoninė
Kiaušinių ir šoninės derinys – populiarus pusryčių pasirinkimas, tačiau jame gausu baltymų ir riebalų, dėl kurių galite jaustis apsunkę ir mieguisti. Po trumpo energijos antplūdžio gali kilti nuovargis.
Sojų pienas
Kiaušinius valgant kartu su sojų pienu, organizmui tampa sunkiau įsisavinti baltymus, o tai gali sukelti maistinių medžiagų trūkumą.
Arbata
Daugelis mėgsta pusryčiams gerti arbatą, o pusryčiams valgyti kiaušinius, tačiau toks derinys gali sukelti vidurių užkietėjimą ir apsunkinti virškinimą.
Triušiena
Nors kiaušiniai derinami su dauguma mėsos rūšių, valgant juos kartu su triušiena, gali pasireikšti viduriavimas ar net rimtesni virškinimo sutrikimai.
Persimonai
Persimonas – skanus ir sveikas vaisius, tačiau jo valgymas po kiaušinių gali sukelti stiprų apsinuodijimą ir net išprovokuoti skrandžio spazmus.
Norint išvengti nemalonių pojūčių ar sveikatos problemų, verta atkreipti dėmesį į tai, su kuo valgote kiaušinius ir nesirinkti netinkamų derinių su kiaušiniais.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!