Pyragui reikės:
- Pusės kilogramo slyvų
- 60 g sviesto kepimo indui aptepti
- 400 g cukraus
- 200 g miltų
- 200 g grietinės
- 180 g kambario temperatūros sviesto
- 2 kiaušinių
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
Slyvas supjaustyti skiltelėmis, sudėti į dubenį, pabarstyti keliais šaukštais cukraus ir gerai išmaišius palikti pastovėti. Kepimo formą atidaromais kraštais iškloti kepimo popieriumi. 60 gramų sviesto supjaustyti mažais gabalėliais ir jais pabarstyti formos dugną. Ant sviesto gražiai išdėlioti supjaustytas slyvas.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, kaskart gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti dalimis į tešlą pakaitomis su grietine. Gerai išmaišytą tešlą supilti ant slyvų ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti 170–180 laipsnių temperatūroje apie valandą, ar šiek tiek ilgiau. Pyragas iškepęs, kai įbedus medinį pagaliuką jis nebeaplimpa žalia tešla.
Iškepusį pyragą reikia palikti atvėsti kepimo formoje ir tik tada atidaryti kraštus. Ant viršaus uždėti lėkštę ir apversti pyragą. Jeigu pyragas bus neatvėsęs, tai atliekant šį veiksmą slyvos iškris ir visas susidaręs sirupas ištekės.
Gaminimo eigą ir K. Starkienės patarimus išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.