• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsibėgėjant grybavimo sezonui svarbu žinoti, kokius grybus rinkti, ir dar svarbiau žinoti, kaip teisingai paruošti grybus, sako Respublikinės Vilniaus klinikinės ligoninės toksikologė Gabija Mikulevičienė. 

Įsibėgėjant grybavimo sezonui svarbu žinoti, kokius grybus rinkti, ir dar svarbiau žinoti, kaip teisingai paruošti grybus, sako Respublikinės Vilniaus klinikinės ligoninės toksikologė Gabija Mikulevičienė. 

REKLAMA

Grybai yra sunkiai virškinamas maistas, todėl jautrius skrandžius turintys žmonės gali apsinuodyti net baravykais, rašoma socialiniame tinkle „Facebook“.

Taip pat gydytoja pasidalijo keliais patarimais: 

„Rinkite ir gaminkite tik nesukirmijusius grybus; spirgučių, aliejaus, grietinės padažų su grybais valgyti nereikėtų, nes jie dar labiau apsunkina virškinimą, gali išprovokuoti kasos ar skrandžio uždegimą.

Pagrindiniai apsinuodijimo simptomai: vėmimas ir viduriavimas, kartais galvos svaigimas, šiek tiek pakilusi temperatūra, silpnumas.

Žinant, kad grybai tikrai nebuvo nuodingi, reikia gerti daug skysčių ir ilsėtis.

Suvalgius nuodingų grybų, būtina kreiptis į gydymo įstaigą“, – rašoma socialiniame tinkle „Facebook“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų