Grybai yra sunkiai virškinamas maistas, todėl jautrius skrandžius turintys žmonės gali apsinuodyti net baravykais, rašoma socialiniame tinkle „Facebook“.
Taip pat gydytoja pasidalijo keliais patarimais:
„Rinkite ir gaminkite tik nesukirmijusius grybus; spirgučių, aliejaus, grietinės padažų su grybais valgyti nereikėtų, nes jie dar labiau apsunkina virškinimą, gali išprovokuoti kasos ar skrandžio uždegimą.
Pagrindiniai apsinuodijimo simptomai: vėmimas ir viduriavimas, kartais galvos svaigimas, šiek tiek pakilusi temperatūra, silpnumas.
Žinant, kad grybai tikrai nebuvo nuodingi, reikia gerti daug skysčių ir ilsėtis.
Suvalgius nuodingų grybų, būtina kreiptis į gydymo įstaigą“, – rašoma socialiniame tinkle „Facebook“.