• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Pristatome puikų šašlykų iš seitano-kviečių baltymo produkto receptą. Neturint kepsninės, tokius šašlykus galima drąsiai kepti ir orkaitėje.

Seitano šašlykai

Reikės (~ 30 nedidelių šašlykų): 175 g seitano miltų; 1 šaukšto maistinių mielių; 1,5 šaukštelio česnakų miltelių; 1,5 šaukštelio svogūnų miltelių; 2 šaukštelių kepsnio prieskonių (jau paruoštų, pirktinių); Žiupsnio pipirų; 240 ml karšto vandens; 95 g virtų/konservuotų baltųjų pupelių; 1,5 šaukšto sojų padažo; Pasirinktinai: 6 šaukštų barbekiu padažo (marinatui).

Šašlykų virimui reikės: 1 litro vandens; 2 kubelių daržovių sultinio (naudojamo sultinio instrukcijose gali rašyti skirtingą kiekį vienam litrui vandens, tad atsižvelkite į nurodymus ant pakelio); 2 šaukštų sojos padažo; 1 šaukšto barbekiu padažo.

REKLAMA
REKLAMA

Inde sumaišyti sausus ingredientus (seitaną, maistines mieles ir prieskonius). Į atskirą indą supilti karštą vandenį, pupeles bei sojų padažą ir su rankiniu trintuvu ar maisto procesoriumi sumalti iki vientisos masės.

REKLAMA

Sausą mišinį sumaišyti su šlapiu, kol neliks miltų, ir rankomis paminkyti dar 2–3 minutes. Iš masės suformuoti pailgą formą, perpjauti ją pusiau išilgai ir supjaustyti nedideliais gabaliukais (gaunasi maždaug 22–24 gabaliukai). Verdant jie padidės ir juos galima bus labiau pasmulkinti.

Puode užvirti 1 litrą vandens, įdėti sultinio kubelius ir sojų padažą. Į puodą sudėti pjaustytus seitano gabaliukus ir virti ant silpnos ugnies apie 40 minučių pridengus su dangčiu ir vis pamaišant, kad gabaliukai nesuliptų.

REKLAMA
REKLAMA

Išvirtus šašlykus išimti į atskirą indą ir palikti atvėsti. Vėliau galima pasmulkinti gabaliukus, kurie atrodys per dideli.

Marinatui galima rinktis savo mėgstamus skonius arba pasirinkti vieną iš pasiūlytų variantų aukščiau. Šašlykus tiesiog sumaišyti su pasirinktu marinatu, palaikyti jame 2–3 valandas ar ilgiau ir kepti kepsninėje, kol visi gabalėliai apskrus. Geriausia, jei gabalėliai būtų maži – tuomet geriau apkeps ir nebus tokie minšti.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų