Pasigaminę šį patieklą nepasigailėsite, nes jį pasigardžiuodama valgys visa šeima!
Gruzdinti gnocchi su rikotos padažu
Padažui jums reikės:
- 250 g rikotos sūrio;
- 0,5 vnt. citrinos žievelės;
- 2-3 vnt. česnako skiltelių;
- Žiupsnelio druskos;
- Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- Šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio;
- Porą šakelių šviežio raudonėlio ar čiobrelio;
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais.
Taip pat reikės:
- 500 g gnocchi;
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio;
- 1 arb. š. džiovinto baziliko;
- 1 arb. čili dribsnių;
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio.
Patiekimui reikės:
- Šiek tiek parmezano sūrio;
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais;
- Keleto lapelių šviežio raudonėlio.
Paruoškite rikotos kremą. Į trintuvo indą sudėkite rikotą, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite žiupsnelį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, įtarkuokite šiek tiek parmezano sūrio. Sudėkite raudonėlio ar čiobrelio lapelius (be kotelių) ir viską išplakite iki šilkinės masės konsistencijos.
Į išplaktą padažą įpilkite alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais ir dar kartą, trumpai perplakite. Šioje vietoje galite naudoti ir paprastą kokybišką alyvuogių aliejų, tačiau baltųjų trumų aromatas čia padaro labai didelį skirtumą ir paprastą patiekalą paverčia restoraniniu.
Gnocchi suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir permaišykite. Suberkite džiovintą raudonėlį, baziliką, čili dribsnius bei tarkuotą parmezano sūrį ir gerai išmaišykite, kad visi gnocchi tolygiai pasidengtų priekoniais.
Taip paruoštus gnocchi dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą oro gruzdintuvę ir kepkite 10-12 minučių. Kepimo metu maždaug kas keturias minutes ištraukite ir pamaišykite, kad tolygiau iškeptų ir nepriliptų prie dugno.
Į lėkštę dėkite rikotos padažo ir ant jo guldykite gruzdintus gnocchi. Užtarkuokite šiek tiek parmezano sūrio, apšlakstykite alyvuogių aliejumi su baltaisiais trumais ir uždėkite kelius lapelius šviežio raudonėlio. Skanaus!
„Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!