Kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, o sūris, majonezas ir svogūnai atstoja padažą. Šiuos kepsnelius patiekite su mėgstamais priedais – bulvėmis, ryžiais, salotomis, troškintomis daržovėmis ir pan. Jokio papildomo padažo kepsneliams tikrai nebereikia, nebent esate didelis padažų mėgėjas tuomet galite rinktis papildomai barbekiu ar aštrų padažą. Man asmeniškai, šie kepsniai skaniausi su virtomis bulvėmis ir marinuotais agurkėliais – paprastai ir lietuviškai.
Jei nemėgstate svogūno, galite jo nedėti, arba naudokite kitas mėgstamas daržoves. Improvizavimui ribų nėra! Skanaus“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės:
- ~700 g kiaulienos nugarinės;
- ~6 valg. š. majonezo;
- 160 g sutarkuoto fermentinio sūrio;
- 2 vidutinio dydžio svogūnai;
- druskos, česnako miltelių, džiovintos petražolės, baltųjų pipirų, raudonosios paprikos miltelių.
Gaminimas:
Kiaulienos nugarinę supjaustome nedideliai, ~1,5 cm storio gabalėliais. Šiuos gabalėlius išmušame mėsos muštuku. Norimą kiekį prieskonių sumaišome indelyje, apibarstome kiekvieną mėsos gabalėlį iš abiejų pusių.
Paliekame pasimarinuoti šaldytuve ~15 min ar ilgiau, arba galima kepti iš karto (priklauso kiek turite laiko). Svogūną nulupame, perpjauname perpus ir supjaustome griežinėliais.
Kiaulienos gabalėlius išdėliojame ant kepimo skardos, apibarstome svogūnu, ant visų gabalėlių tolygiai užtepame majonezo, apibarstome sutarkuotais sūriais. Uždengiame kepimo folija. Kepsnelius kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje uždengtus folija ~20 min, tuomet nuimame foliją ir dar kepame ~15-20, kol kepsneliai gražiai apskrunda. Nerealiai skanu ir taip paprasta! Patiekite su mėgstamais pagardais.