Reikės:
- 700 gr maltos mėsos (naudojau kalakutieną);
- 1 sauja džiuvėsėlių;
- 1 kiaušinis;
- 1 svogūnas;
- druska;
- pipirai.
Įdaras:
- 2 morkos;
- 2 svogūnai;
- aliejaus kepimui;
- 1 šaukštelis kmynų.
Padažas:
- 500 ml vištienos sultinio;
- 200 ml grietinėlės;
- žiupsnelis raudonėlio;
- druska;
- pipirai.
Svogūną susmulkinkite labai mažais gabaliukais arba sutarkuokite. Dėkite į maltą mėsą svogūnus, berkite džiuvėsėlius, muškite kiaušinį, berkite druską bei pipirus ir gerai išmaišykite.
Įdarui morkas sutarkuokite, o svogūnus susmulkinkite. Apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Suberkite kmynus ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite.
Iš maltos mėsos darykite delno dydžio blyną, dėkite po šaukštą įdaro ir gražiai sulipdykite pailgą kotletą. Zrazus kepkite keptuvėje ant nedidelės liepsnos, kol gražiai apkeps.
Dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir pavirkite 15 min. tada supilkite grietinėlę ir dar pavirkite 10 min. Suberkite raudonėlį, druską ir pipirus, išmaišykite ir išjunkite viryklę. Labai skanu su bulvių koše.