~20 nedidelių kepsnelių reikės:
- 250 ml nevirtų grikių;
- 2 didelių morkų;
- 1 didelio svogūno;
- 2 kiaušinių;
- 5 valg. š. miltų;
- 2/3 arb. š. druskos;
- 1 arb. š. džiovintos petražolės;
- 0,5 arb. š. juodųjų pipirų;
- 0,5 arb. š. česnako miltelių;
- saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Į puodą supilame grikius ir užpilame vandeniu. Verdame tol, kol grikiai suminkštėja (~15 min nuo užvirimo). Po to nukošiame vandenį ir paliekame atvėsti.
Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame morkas, kepiname 5 min, tada sudedame svogūną ir kepiname, kol daržovės suminkštėja. Paliekame atvėsti.
Grikius sumaišome su kiaušiniais, miltais, apkeptais svogūnu ir morkomis, pagardiname prieskoniais. Masę gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Imame po 1 kaupiną valg. š. tešlos ir šlapiomis rankomis formuojame nedidelius, ~1-1,5 cm storio blynelius, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Išėmę iš keptuvės dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Skanaus!