Reikės:
- 8 vidutinio dydžio bulvės;
- 3 pak. x 180 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 2 v. š. miltų;
- 2 v. š. krakmolo;
- druskos pagal poreikius.
Padažui:
- 60 g sviesto;
- 4 v. š. grietinės;
- Šviežių krapų;
- Druskos.
Išvirtas bulves sutriname ir atvėsiname. Aš viriau be lupenos. Dedame kiaušinį, varškę, krakmolą, miltus ir druską. Masę išminkome ir suformuojame kukulius. Jeigu masė limpa prie rankų pavilgome delnus vandeniu. Man išėjo 30 kukulių.
Į verdantį pasūdytą vandenį dedame kukulius ir verdame 4-5 minutes. Padažui ištirpiname sviestą, dedame grietinę ir trumpai pakaitiname. Dedame krapus ir druską.