Taip cepelinai paruošti man skaniausi, nesuyra verdant, o padauginus virtų bulvių verdant gali sutrūkinėti, o jei bus per mažai virtų bulvių, cepelinai išeis per kieti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Reikės:
- 3–4 kg bulvių;
- 1 kg virtų bulvių;
- 1 kg maltos kiaulienos;
- 2 kiaušiniai;
- Druskos;
- Pipirų;
- Mažas svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- 2 – 3 v. š. bulvių krakmolo + apvolioti cepelinus, pagal reikalą.
Iš vakaro išsiverdame bulvių. Žalias bulves nuskutame ir sutarkuojame su tarkavimo mašina. „Tarkes“ perkošiame per merliuką, o susidariusį skystį paliekame, kad nusistovėtų krakmolas. Išvirtas bulves sumalame.
Žalių bulvių tarkių masės turėtų būti 3 kartus daugiau nei virtų bulvių masės. Bulvių mases sumaišome, mušame kiaušinį, beriame druskos, sudedame nusistovėjusį krakmolą (skystį nuo bulvių „sunkos“ nupilame ir ant indo dugno, nusėdo, pats gražiausias krakmolas, žinoma jo kiekis priklauso, nuo bulvių krakmolingumo), papildomai dar įdedame 2–3 v. š. sauso bulvių krakmolo. Masę gerai išmaišome.
Pasiruošiame mėsos įdarą: į faršą beriame mėgiamus prieskonius: druska, pipirai, smulkinta česnako skiltelė, supjaustytas svogūnas ir mušame kiaušinį.
Formuojame cepelinus, juos apvoliojame bulvių krakmole ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 40–50 min. Patiekiame su spirgučių padažu arba grietine.