1. Padeda numesti svorio
Avinžirniuose esantys baltymai ir skaidulos gali sulėtinti virškinimą ir suteikti sotumo jausmą. Jie taip pat padeda sumažinti apetitą ir suvartojamą maisto kiekį, dėl ko gali sumažėti svoris.
2. Sveikesni kaulai
Avinžirniai yra geras mangano, kalcio, geležies, magnio, cinko, vitaminų K ir A. šaltinis. Visi šie produktai yra svarbūs kaulų augimui, kaulų mineralizacijai ir kolageno gamybai.
3. Pagerina odos būklę
Avinžirniuose esantys vitaminai C, E ir K yra svarbūs odos sveikatai. Jie padeda išgydyti žaizdas, pašalinti raukšles, užkirsti kelią sausai odai ir apsaugoti nuo saulės žalos.
4. Mažesnis cukraus kiekis kraujyje
Avinžirniuose yra daug skaidulų ir baltymų. Jie padeda išvengti cukraus kiekio kraujyje per greito padidėjimo po valgio, o tai taip pat svarbu norint valdyti diabetą. Mineralai, tokie kaip magnis ir cinkas, gali sumažinti 2 tipo diabeto riziką.
5. Geresnis virškinimas
Skaidulos taip pat padeda pagerinti virškinimą, sumažinti dirgliosios žarnos sindromo riziką ir užkirsti kelią vidurių užkietėjimui.
6. Sumažėjęs kraujospūdis ir pagerėjusi širdies sveikata
Magnis ir kalis gali padėti išvengti aukšto kraujospūdžio. Tai gali sumažinti riziką patirti insultą ar širdies smūgį. Įrodyta, kad tirpstančios skaidulos mažina mažo tankio lipoproteinų cholesterolio (arba „blogojo“ cholesterolio) kiekį, o tai taip pat naudinga širdies sveikatai.
7. Geresnis plaukų augimas
Avinžirniuose esantys baltymai, A ir B grupės vitaminai bei kitos maistinės medžiagos gali padėti išvengti plaukų slinkimo ir skatinti plaukų augimą.
8. Pagerina akių sveikata Avinžirniuose yra vitamino A pirmtako – karotino. Jis turi priešuždegiminį poveikį ir padeda sumažinti su akimis susijusių ligų riziką bei apsaugo nuo jų.
9. Pagerina smegenų veikla
Cholinas, kurio yra avinžirniuose, yra susijęs su geresniu pažintiniu efektyvumu, įskaitant geresnę atmintį ir informacijos apdorojimą.
10. Apsauga nuo vėžio
Avinžirniai gali padėti sumažinti tam tikrų rūšių vėžio riziką. Butirato, galinčio sumažinti uždegimą storosios žarnos ląstelėse, gamyba gali padėti sumažinti storosios žarnos vėžio riziką. Avinžirniuose taip pat yra saponinų, kurie padeda slopinti naviko augimą. Kai kurie kiti vitaminai ir mineralai, pavyzdžiui, B grupės vitaminai, gali padėti sumažinti krūties ir plaučių vėžio riziką.