• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lydytas sviestas dėl savo vertingų medžiagų neretai vadinamas auksiniu. Vis dėlto jis yra pakankamai brangus, todėl dauguma jo neskuba pirkti. Yra būdų jį pagaminti namuose. Tereikia žinoti kelias pagrindines taisykles. 

Lydytas sviestas dėl savo vertingų medžiagų neretai vadinamas auksiniu. Vis dėlto jis yra pakankamai brangus, todėl dauguma jo neskuba pirkti. Yra būdų jį pagaminti namuose. Tereikia žinoti kelias pagrindines taisykles. 

REKLAMA

Nereikės jokios ypatingos įrangos – pakaks puodo, kiaurasamčio ir nesūdyto sviesto.

Lydyto sviesto pasigaminti labai paprasta! Tinklapyje self.com išbandomi receptai, pagrįsti Priya Krishna, netrukus išeisiančios receptų knygos „Indian–ish“ autoriaus, patarimais. Pasinaudokite šiais patarimais ir išmokite namuose pasigaminti lydyto sviesto – gardžiai kvepės visi namai!

Puodą uždėkite ant vidutinės kaitros ir įdėkite, tiek sviesto, kiek norite – apribojimų nėra.

Pamažu pradės formuotis balti burbuliukai – Krishna sako, kad tai – kietosios pieno medžiagos. Juos nuo paviršiaus nuimkite naudodamiesi šaukštu, šakute ar kitu įrankiu.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiai tinka kiaurasamtis, bet galima apsieiti ir su kitokiu įrankiu. Tuomet skystis turėtų pradėti leisti minkštus burbuliavimo garsus.

REKLAMA

Kol sviestas verda, ant dubenėlio ar skysčiams matuoti skirto indo viršaus uždėkite popierinį kavos filtrą arba medvilnės gabalėlį – jo reikės likusioms kietosioms pieno medžiagoms nukošti.

Po penkių – septynių minučių garsas pasikeis iš burbuliavimo į traškėjimą – tai reiškia, kad išgaravo beveik visas vanduo. Skystis pasidarys skaidrus ir puodo apačioje pradės formuotis kieta ruda dalis.

Kai tik tai pastebėsite, nuimkite puodą nuo kaitros ir skystį perkoškite per filtrą – jis varvės lėtai, todėl turėkite kantrybės. Kai visas skystis bus subėgęs į indą, perpilkite jį į stiklainį su dangteliu, palaukite, kol atvės, ir tuomet uždarykite.

Kadangi būsite pašalinę visą vandenį, lydytą sviestą galite laikyti kambario temperatūroje, kur jis sukietės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų