Iš pradžių Cherry ryžius išvirė taip, kaip paprastai tai daro dauguma žmonių – „maždaug dvi porcijas“ ryžių ji subėrė į puodą ir užpylė juos vandeniu, kad virš ryžių dar būtų koks centimetras vandens.
Puodą tada ji užkėlė ant kaitros ir ryžius išvirė. Cherry savo ryžius tikrina juos paliesdama – taip ji pamato, ar jie išvirę. Užbaigusi šio patiekalo virimą ji virtuvės šefei Manishai tegalėjo pasiūlyti „riekelę“ ryžių, nes jie buvo sulipę ir, šefės teigimu, „nevalgomi“.
Manisha tuomet paaiškino, kad tobulų ryžių kiekvieną kartą paslaptis yra „sugėrimo metodas“. Nustebusi Cherry šį metodą apibūdino kaip „labai nedaug pastangų reikalaujantį“, tad štai kaip jis atrodo, rašoma thesun.co.uk
1 žingsnis
Pirmoji taisyklė yra išlaikyti ryžių ir vandens santykį 1:2, kad išgautumėte geriausią konsistenciją.
„Vandens reikia lygiai du kartus daugiau, nei ryžių. Tai – esminis dalykas“, – pritaria ir žymusis šefas Gordonas Ramsay.
2 žingsnis
Prieš virdami ryžius nuskalaukite. Taip atsikratysite krakmolo pertekliaus ir ryžiai virdami nesulips vienas su kitu. Ryžius plauti reikia tol, kol nuo jų nubėgantis vanduo bus skaidrus.
3 žingsnis
Pasirinkite tinkamą puodą.
„Geriausia rinktis puodą storu pagrindu ir sandariu dangčiu“, – pataria Manisha.
Sandarus dangtis garus užrakina puodo viduje, taip visas skysti susigeria į ryžius.
„Garų tikrai nereikia išleisti“, – pataria Manisha.
4 žingsnis
Kai ryžiai pradeda virti, kaitrą sumažinkite ir uždėkite dangtį. Palikite ryžius taip dar kurį laiką – visą darbą už jus nudirbs garai.
„Dangčio geriau nenuimti – ten nėra į ką žiūrėti. Tiesiog palikite ir leiskite garams veikti“, – pataria virtuvės šefė.
Po 10 minučių kaitrą išjunkite ir ryžiams dar leiskite pastovėti 5 minutes – tuomet juos jau bus galima valgyti.
„Kiekvienas grūdelis atskiras, ryžiai labai purūs“, – komentavo Manisha, demonstruodama savo metodo rezultatus, – „Yra aromatas, yra skonis, yra tobula konsistencija“.
Cherry jai pritarė: „Skonis primena riešutus, saldus, tiesiog nuostabus“.