• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Chirurgas dr. Rezas Tirgaris atskleidė, kurių populiarių maisto produktų reikėtų vengti, jei jums rūpi jūsų sveikata – jis pats sako niekada nevalgantis kelių daugelio dažnai vartojamų produktų.

Chirurgas dr. Rezas Tirgaris atskleidė, kurių populiarių maisto produktų reikėtų vengti, jei jums rūpi jūsų sveikata – jis pats sako niekada nevalgantis kelių daugelio dažnai vartojamų produktų.

REKLAMA

„Turite nedelsiant nustoti valgyti šiuos penkis produktus ir išbraukti juos iš mitybos raciono“, – socialiniame tinkle „TikTok“ dalijosi dr. R. Tirgaris.

Gazuoti gėrimai

„Pirmas numeris: gazuoti gėrimai. Net gazuotuose gėrimuose be cukraus yra fosforo rūgšties. Fosforo rūgštis labai kenkia dantims ir kaulams. Ji išplauna kalcį iš kaulų ir didina osteoporozės riziką“, – pradėjo specialistas.

Jo teigimu, bet kokios rūšies gazuoti gaivieji gėrimai yra „blogis jūsų sveikatai“. Dr. R. Tirgaris rekomendavo gazuotus gėrimus keisti šalta arbata „ir kitais panašiais negazuotais gėrimais“, rašo express.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Cukrus

„Antras produktas: cukrus. Sumažinkite suvartojamą cukraus kiekį“, – patarė chirurgas.

Nors cukraus galima rasti daugelyje kasdien vartojamų maisto produktų, pavyzdžiui, duonoje ar šokolade, kuris dažniausiai yra desertų sudedamoji dalis, svarbu nepamiršti, kad cukrus yra uždegimą skatinanti medžiaga.

REKLAMA

Atsisakydami cukraus gausių užkandžių pietums „gerokai atitolinsite metabolinio sindromo, diabeto ir daugelio kitų sveikatos problemų išsivystymą“.

Perdirbta mėsa

Nors sumuštinis yra gana dažnas pasirinkimas pietums, labai svarbu, ką ant jo dėsite, nes kai kurie produktai gali būti kenksmingi.

Dr. R. Tirgaris teigė, kad labai perdirbta mėsa, pavyzdžiui, tokie produktai kaip saliamis, kumpis ar šoninė, siejami su didesne vėžio atsiradimo rizika.

REKLAMA
REKLAMA

„Kuo daugiau perdirbtos mėsos porcijų suvalgoma per dieną, savaitę ar mėnesį, tuo labiau didėja vėžio, ypač – storosios žarnos, rizika“, – sakė dr. R. Tirgaris.

Todėl jis pataria išbraukti perdirbtus mėsos produktus iš mitybos raciono. Be to, gydytojas pabrėžė, kad labai svarbu atidžiai rinktis, ką valgote pietums.

Palmių aliejus

Kitas produktas, kurio neturėtų likti mitybos racione – palmių aliejus, kurį kai kurie žmonės naudoja, pavyzdžiui, gamindami troškinius ar gruzdintus patiekalus.

Dr. R. Tirgaris sakė: „Palmių aliejus yra vienas iš nesveikiausių aliejų, gausių sočiųjų riebalų, kurie yra mirtinai pavojingi.“

Paskutiniai jo sąraše – pieno produktai, pavyzdžiui, sūris, nes šie populiarūs produktai „didina daugelio širdies ir kraujagyslių ligų riziką“.

O ką tada valgyti ,kai nieko negalima, tegul nededa visokių nuodų į maistą ,visokie EEE, tai nebus ir vėžių ,o tai kemša visą šlamštą ,kad išsaugoti metų metais tą maistą.
Kokios cia naujienos?- dar ata Kernagis sake, - LABIAUSIAI KENGSMINGA GYVENTI!
Ir krustis su vienos lyties atstovais
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų