Lietuviškas filmas „Laikinai jūsų“ nukelia į tarpukario Lietuvą. Pagrindinis herojus Justas Adamonis, buvęs caro armijos kontržvalgybos agentas, grįžta į laikinąją sostinę Kauną, tikėdamasis ramybės. Tačiau jo planai greitai pasikeičia, kai įsitraukia į pavojingų politinių žaidimų ir intrigų verpetą.
Kaune knibžda daug šnipų, korupcijos ir slaptų operacijų, o pagrindinis veikėjas atsiduria pačiame šių įvykių centre. Viską dar labiau komplikuoja jo enigmatiškoji pusseserė Lilė, netikėtai sugrįžusi iš Amerikos. Filmo siužetas atskleidžia kovą su išdavystėmis, meilės išbandymus ir nuolat kintančią istorinio laikotarpio realybę.
Aptarę filmo siužeto vingius ir istorijos įdomybes, laidos vedėjai parodė, kaip pasigaminti smetoniškas varškės spurgas – šį receptą būtina turėti.
Smetoniškos varškės spurgos
Spurgoms reikės:
- 400 g riebios varškės;
- 300 g miltų;
- 3 kiaušinių;
- 7 v. š. cukraus;
- 50 g ožkos pieno sūrio;
- 3 v. š. brendžio;
- Žiupsnelio druskos;
- 1 a. š. kepimo miltelių „Sauda“;
- 1 a. š. vanilinio cukraus „Sauda“;
- Druskos ir pipirų „Sauda“;
- Cukraus pudros „Sauda“;
- 500 ml bekvapio rapsų aliejaus.
Karamelizuotiems riešutams reikės:
- 50-70 g įvairių riešutų;
- 50 ml medaus;
- Kmynų „Sauda“;
- Šviežias čiobrelis.
Spurgų gamyba:
Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinius, įpilkite brendį ir išmaišykite. Berkite cukrų, „Saudos“ vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir miltus.
Užminkykite tešlą ir atskirkite ją pusiau. Iš vienos tešlos dalies drėgnomis rankomis formuokite spurgas ir virkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintame aliejuje.
Iš kitos tešlos dalies drėgnomis rankomis formuokite spurgas, į spurgos centrą įspausdami po gabalėlį ožkos pieno sūrio. Virkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintame aliejuje. Nedidelės spurgos išverda per vidutiniškai 5 minutes.
Karamelizuoti riešutai:
Į keptuvę sudėkite smulkintus riešutus, pilkite medų ir įberkite šiek tiek kmynų. Viską nuolat maišydami kepkite, kol riešutais gražiai karamelizuosis.
Spurgas su sūriu apibarstykite karamelizuotais riešutais ir šviežiu čiobreliu, o saldžias spurgas pagardinkite cukraus pudra. Skanaus!
Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!