Keptoms daržovėms reikės:
- 1 raudonasis svogūnas
- 1 ryšulėlis svogūnų laiškų
- 60 g šviežio kopūsto
- 60 g geltonosios arba raudonosios paprikos
- 50 g baklažano
- 50 g cukinijos
- 100 g šviežios kalendros
- 40 g morkų
- 40 g brokolio
Padažui reikės:
- 150 ml teriyaki padažo
- 120 ml saldžiarūgščio padažo
- 30 ml sojų padažo
- 50 g šviežios kalendros
- 2 skiltelės česnako
- 150 g vyšninių pomidorų
Makaronams reikės:
- 400 g ryžių makaronų
- 100 g anakardžių riešutų
- 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 laimas
- 1 kiaušinis
Gaminimo eiga:
- Susmulkinti visas daržoves vienodo dydžio gabalėliais arba šiaudeliais.
- Padažui sumaišyti visus padažus, sudėti kapotą kalendrą, smulkintą česnaką bei pusiau perpjautus vyšninius pomidorus ir viską gerai išmaišyti.
- Kitame inde ryžių makaronus užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 6-7 min., tuomet nukošti.
- Karštus makaronus sudėti į padažą.
- Keptuvėje pakepinti anakardžių riešutus, kol gražiai apskrus, ir iškart suberti į indą su makaronais.
- Daržoves apkepti įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, pasūdyti ir pabarstyti pipirais pagal skonį.
- Apkeptas daržoves suversti į makaronus, išspausti laimo sultis ir viską gerai išmaišyti.
- Patiekti į atskiras lėkštes.
- Ant viršaus dėti pagal skonį iškeptą kiaušinį.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!