Troškiniui reikės:
- 400 ml konservuotų avinžirnių
- 1 vnt. saldaus pieno varškės sūrio
- 2 x 400 ml smulkintų konservuotų pomidorų
- 1 svogūnas
- 1/2 česnako galvutės
- 1/2 nedidelio sviestinio moliūgo
- 200 g špinatų
- 2 v. š. kario prieskonių mišinio
- 1 v. š. saldžiosios paprikos prieskonių
- 3-4 v. š. medaus arba klevų sirupo
- 200 ml riebios grietinėlės
- Druskos pagal skonį
- Basmati ryžių patiekimui
- 5-6 v. š. alyvuogių aliejaus kepimui
Padažui reikės:
- 150 g natūralaus jogurto
- 1 ryšulėlis krapų
- Žiupsnelis druskos
- 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
- Smulkiai supjaustyti krapus, visus padažo ingredientus sumaišyti ir palikti šaldytuve.
- Susmulkinti svogūną ir česnaką. Kubeliais supjaustyti moliūgą ir varškės sūrį.
- Nukošti avinžirnius.
- Vidutinio dydžio puode įkaitinti aliejų, jame pakepinti svogūnus ir česnaką, kol suminkštės.
- Įmaišyti prieskonius ir dar kelias minutes pakepinti.
- Sudėti moliūgą, avinžirnius, pomidorų tyrę, įpilti šiek tiek vandens.
- Uždengti ir palikti troškintis apie 30 min.
- Įmaišyti medų arba klevų sirupą, supilti grietinėlę, pasūdyti pagal skonį.
- Troškinti neuždengtą dar 10-15 min., kol visos daržovės visiškai suminkštės, o troškinys sutirštės.
- Pačioje pabaigoje įmaišyti špinatus ir dar kelias minutes pakaitinti.
- Basmati ryžius plauti po tekančiu šaltu vandeniu arba dubenyje, kol vanduo tampa skaidrus. Tai gali užtrukti ne vieną ir net ne penkis plovimus. Kol bėga drumstas vanduo, tol plauname.
- Išvirti ryžius pagal instrukciją ant pakelio.
- Patiekti su virtais basmati ryžiais ir jogurto-krapų padažu.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!