Turkiško stiliaus pica
Tešlai jums reikės:
- 300 g kokybiškų miltų
- 3 g sausų mielių (arba 9 g šviežių mielių)
- 6 g cukraus
- 6 g druskos
- 180 - 200 ml kambario temperatūros vandens
Įdarui reikės:
- 300 g smulkintos ėrienos (rieb. ~20%)
- 8 valg. š. padažo „Šakšuka“
- Nedidelio pundelio smulkintų petražolių
- Nedidelio pundelio smulkintų svogūnų laiškų
- 1 valg. š. natūralaus skonio jogurto
Taip pat reikės:
- 1-2 vnt. pomidorų
- Šiek tiek svogūnų laiškų
- Šiek tiek petražolių
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Į plakiklio dubenį suberkite miltus, mieles, cukrų, druską, supilkite vandenį ir su tešlos minkymo antgaliu išminkykite tešlą, kol nebelips prie rankų. Išminkytą tešlą kelis kartus palankstykite, įdėkite į aliejuotą indą ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių „pailsėti“.
Į dubenį sudėkite mėsa, padažą, suberkite smulkintas petražoles, smulkintus svogūnų laiškus, jogurtą ir viską gerai išmaišykite.
„Pailsėjusią“ tešlą padalinkite į šešias dalis. Kiekvieną dalį kelis kartus perlenkite ir susukite į rutuliuką. Leiskite tešlai „pailsėti“ dar penkias minutes. Darbinį stalviršį pabarstykite miltais ir iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite po ploną paplotėlį.
Iškočiotą tešlą dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Ant tešlos tolygiai užtepkite paruoštą mėsos įdarą ir dėkite kepti iki 130-140 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija. Septynias minutes kepkite skardą padėję ant orkaitės dugno, tada perkelkite skardą į patį orkaitės viršų ir kepkite dar tris minutes. Jei turite picos akmenį, kepimui naudokite jį.
Pomidorus, svogūnų laiškus ir petražoles susmulkinkite, įpilkite šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus.
Ant iškepusios picos dėkite šiek tiek paruoštų pomidorų ir paplotėlį susukite į suktinuką.
Skanaus.
Pistaciniai lava cake pyragaičiai
Jums reikės:
- 75 g kokybiško baltojo šokolado
- 100 g sviesto
- 90 g pistacijų pastos
- 75 g cukraus
- 4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 50 g kokybiškų miltų
- Šiek tiek kambario temperatūros sviesto (indeliams paruošti)
- Šiek tiek miltų (indeliams paruošti)
- Vanilinių ledų (patiekimui)
- Aviečių (patiekimui)
- Smulkintų, nesūdytų pistacijų (patiekimui)
Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu. Į dar šiltą šokolado ir sviesto mišinį sudėkite pistacijų pastą ir gerai išmaišykite.
Kitame dubenyje supilkite cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai viską plakite tol, kol cukrus pilnai ištirps.
Atvėsusią pistacijų masę supilkite į kiaušinių ir cukraus plakinį ir gerai išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite.
Kepimo indelių vidų gausiai ištepkite kambario temperatūros sviestu ir apibarstykite su šiek tiek miltų, kad kepant pyragėlis nepriliptų prie kraštų.
Pistacijų ir šokolado tešlą supilkite į paruoštus indelius palikdami nuo viršaus maždaug 0,5-1 cm. Visus indelius pripildykite vienodu kiekiu tešlos, kad iškeptų vienodai.
Taip paruoštus pyragėlius dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 11 minučių. Kepimo trukmė labai priklauso nuo naudojamų indelių ir orkaitės ypatumų, tad pradžioje pabandykite iškepti po vieną pyragėlį, kad nustatytumėte koks laikas yra tinkamas naudojant jūsų turimą įrangą. Iškepęs pyragėlis turi būti skystas viduje.
Iškepusius lava cake pyragėlius išėmus iš orkaitės išverskite į lėkštę ir patiekite su ledais, uogomis ir smulkintomis pistacijomis.
Skanaus.
Laidą „Gardu gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją!