pica
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pica“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pica“.
Tobulas užkandis penktadienio vakarui: skonis nukels į Italiją
Ieškote idėjų, ką paprasto ir skanaus pasigaminti penktadienio vakarui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimo būdą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti labai skanų patiekalą tinkantį ir vegetarams.
Kuo greičiau išmeskite šiuos produktus: jie – širdies nuodas
Mėsainiai, keptos bulvytės, picos ir kiti patiekalai nors ir yra laikomi vienais nesveikiausių, tačiau gana dažnai nugula ant mūsų stalo. Visgi, kokią realią įtaką organizmui daro dažnas tokio maisto vartojimas?
Apie tai papasakojo dietologas Mantas Liekis, kuris atskleidė, kokias ligas galima išsivystyti dėl reguliaraus nesveiko maisto vartojimo, bei paaiškino, kaip pasigaminti sveikesnes tokio maisto alternatyvas.
Mėsainiai
Pirmasis patiekalas sąraše – mėsainiai.
Už Havajų picą Italijoje prašo 100 eurų: tai kompensacija šefui už jo kančias
Jei užsisakysite picą Italijos restorane, galite sulaukti nemalonios staigmenos: už prieštaringai vertinamą picos rūšį restoranas prašo 100 eurų, skelbia portalas „Watson“. Tai kaina, kuri daugelį žmonių palieka be žado. Tačiau kas už jos slypi?
Atostogų Italijoje metu laukiantys kulinarinių atradimų paprastai nenusivilia regioniniais patiekalais. Didžiajai daugumai žmonių pica yra natūrali kelionės į Italiją dalis.
„IKEA“ pradeda kepti picas: kaina nustebins visus
IKEA ne tik prekiauja baldais ir aksesuarais namams, bet ir valdo vieną didžiausių restoranų tinklų pasaulyje. Plėsdama maitinimo paslaugas lankytojams, bendrovė Lietuvoje pristato naujovę – pradėjo kepti picas.
„Maistas – svarbi IKEA dalis. Jis padeda užtikrinti kuo įmanoma geresnę mūsų pirkėjų patirtį.
Varžėsi dėl planetos picų kepėjų titulo – dalyviai stebino išskirtiniais sugebėjimais
Argentinoje įvyko tikras mūšis – dalyviai iš viso pasaulio varžėsi dėl geriausio planetos picų kepėjo titulo. Kepėjai, siekdami pergalės, atliko įvairiausius virtuoziškus triukus ir stebino ne tik žiūrovus, bet ir komisiją.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Dažnai žmonėms picos gaminimas – tai tiesiog produktų iš šaldytuvo uždėjimas ant tešlos blyno, tačiau tikriesiems profesionalams šis procesas tampa šokiu.
Turistų numylėtas Italijos miestas ruošiasi uždrausti prekiauti ledais ir picomis po vidurnakčio
Siekdamas apsaugoti gyventojų „ramybę ir sveikatą“, turistų kasmet gausiai lankomas Italijos miestas Milanas siūlo naują įstatymą, kuriuo būtų uždrausta pardavinėti ledus po vidurnakčio. Įstatymo projektą pateikė miesto vietos valdžia. Jei naujasis įstatymas bus priimtas, jis gali įsigalioti gegužė ir galioti iki lapkričio, o tai tikrai nedžiugins vietos pardavėjų, kurie įpratę pardavinėti ledus vėlai vakare, nes tai yra itališkos kultūros dalis.
Kodėl pica dedama į kvadratines dėžes? Priežastis nustebins
Visi mėgsta picą, tačiau ne vienam kyla klausimas: kodėl picos dėžės yra kvadratinės, jei viduje esanti pica yra apvali? „TikTok“ naudotojas atskleidė šią paslaptį ir atsakė į amžiną klausimą – priežastis nustebins ne vieną.
Platformos naudotojas „FactBuddy“ trumpame vaizdo įraše pavadinimu „pagaliau atskleista priežastis, kodėl picos dėžutės yra kvadratinės, o ne apvalios“, atskleidė priežastį, kodėl taip yra.
Tokios picos dar neragavote: apsilaižysite pirštelius
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca kvietė pasigaminti picą, kokios dar neragavote – su elnienos karpačio.
Sekmadienį virtuvės šefas lankėsi netoli Utenos įsikūrusiame „Auksinio elnio slėnyje“, kuriame susipažino su Stasiu ir jo dukra Agne. Pastaroji užsiima turizmo paslaugomis, o pats vyras augina net 400 elnių ir danielių.
Gian Luca atskleidė tobulą picos receptą: verta išbandyti
Lietuvoje esančių vietų, kur šiais laikais būtų galima pabėgti nuo miesto šurmulio, yra daugybė. Tačiau kaip išsirinkti tokią, kuri ne tik leistų pailsėti, bet ir apdovanotų jus naujais potyriais? Su viena iš tokių Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus supažindins jau šį sekmadienį. Ne tik pamatysite, kaip atrodo poilsis gausiame elnių ir danielių būryje, bet ir sužinosite netikėtu ingredientu pagardintos picos receptą.
Maisto skandalas Italijoje: garsaus meistro pica kaip reikiant įsiutino italus
Visi, kurie yra lankęsi Italijoje, žino, kad čia galioja nerašytos taisyklės, kurių privalu laikytis, o svarbiausios iš jų susijusios su maistu. Kapučino po 11 val. – tik turistams. Spagečiai Bolognese? Siaubinga mintis. Ananasai ant picos? Erezija. Bent jau taip buvo iki šiol.
REKLAMA
REKLAMA
45-erių vyras mirė suvalgęs picą: šeimai plyšta širdys
45 metų Robinas Wynne Williamsas buvo rastas savo namelyje ant ratų po to, kai suvalgė picą, traškučių bei kitų užkandžių. Patologas nustatė, kad jis mirė nuo sunkios alerginės reakcijos į maistą, sukėlusios anafilaksinį šoką.
Kate Robertson, vyresnioji šiaurės vakarų Velso koronerė, Caernarfono mieste surengė tyrimą dėl J. Williamso mirties. Ji išgirdo, kad mirusysis buvo „Menai Suspension Bridge“ rangovas, rašo mirror.co.uk.
Pastebėjote šį baltą daiktą picos dėžėje? Nustebsite, kam jis skirtas
Žmonės tik dabar atranda genialų picos pjaustymo būdą, kuris leidžia išvengti netvarkos ir neliesti kitų žmonių gabalėlių, o kai kurie netgi sako, kad jų „vaikystė buvo melas“.
Kaip pjaustote picą? Ar naudojate pjaustytuvą, žirkles, o gal tiesiog plėšote? Yra daugybė skirtingų būdų, tačiau dabar daugelis žmonių supranta, kad visą gyvenimą tai darė neteisingai.
Radinys picos dėžutėje šokiravo lietuvę: to nelinkėtų niekam
„Charlie pizza“. Nesvarbu kas yra išorėje – svarbiausia, kas yra viduje. Naujas kokybės standartas.“
Štai tokį tekstą perskaitė klientė ant picos dėžutės prieš ją atidarydama. O kai dėžutę atidarė, tai atrado tikrą „kokybės standartą“.
„Turinys šiukšliadėžei“
Fokačija su chalapos aitriosiomis paprikomis – 6,8 eur. Skaitytojos atsiuntusios šią informaciją komentaras:
„Sveiki, čia focaccia su chalapos aitriosiomis paprikomis. Tokia va gražuolė atkeliavo.
Ragina atsisakyti šių produktų: riebalai degs savaime
Daugelis žmonių, norėdami atsikratyti nereikalingų kilogramų, neretai koncentruojasi į keistas dietas, ima perdėtai sportuoti, alina savo organizmą. Galiausiai ima ir palūžta, nes nebežino, ką daryti, kad svorio metimas nebūtų kančia. Pasirodo, kad norint sumažinti svorį gali pakakti išbraukti tam tikrus maisto produktus iš savo raciono. Sužinokite, ko reikėtų vengti.
Prieš seksą šiukštu nevalgykite šių produktų: naktis bus sugadinta
Romantiškas vakaras dviese kartais gali baigtis ir nemaloniais siurprizais. Kad jų pavyktų išvengti, dalinamės patarimu, kokio maisto reikėtų vengti vakarieniaujant, kad sekso metu netektų susidurti su nemaloniu pilvo pūtimu ar oro pagadinimu.
Kai kurie maisto produktai sukelia tam tikrą diskomfortą, kuris užklumpa pačiu netikėčiausiu laiku, pavyzdžiui, glamonėjantis ar besibučiuojant.
Įspėjo, kokio patiekalo negalima rinktis populiariojoje „Užupio picerijoje”
Viena žymiausių picerijų Vilniuje, o gal net ir visoje Lietuvoje – „Užupio picerija“ pateko ir į restoranų apžvalgų tinklalaidę „Kas ant stalo?“. Jos metu restoranų apžvalgininkai ragavo ir vertino keturis picerijos patiekalus, tačiau ne visi patiekalai buvo priimti teigiamai. Tinklalaidės epizode vedėjai pataria, ką šioje picerijoje verta ragauti ir ką geriau praleisti.
Įspūdingas archeologų radinys: jis įrodo, kad picą romėnai valgė prieš 2 tūkst. metų
Prieš daugiau nei 2 tūkstančius metų romėnai taip pat valgė picą. Tokią išvadą pateikė archeologai, kasinėjantys po Vezuvijaus išsiveržimo sunaikintą Pompėją.
Freska, aptikta Pompėjos griuvėsiuose, sukėlė didelę nuostabos bangą archeologijos pasaulyje.
Vido Bareikio žodžiai apie picą perkančią ir antsvorio problemų turinčią moterį sukėlė pasipiktinimo bangą: atlikėjas ėmėsi veiksmų
Visai neseniai atlikėjas Vidas Bareikis socialiniame tinkle paviešino įrašą, kuriame sukritikavo picą nusipirkusią moterį. Pasak jo, po 40 metų ji turės didelių sveikatos problemų, dėl kurių mirs. Būtent toks pasisakymas sukėlė pasipiktinimo bangą, internautai liko šokiruoti.
Vidas Bareikis minėtu įrašu pasidalino feisbuke.
Kitokie bulviniai blynai: skonis tikrai nenuvils
Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą dviem gaiviais patiekalais – traškiu bulviniu blynu su burata ir pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais.
Tikrą Italiją į Šakius atvežęs Valdas dalinasi paprastu picos receptu
TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ skaniausios picos kepimo konkurse varžėsi save nenusivylusia namų šeimininke vadinanti Neringa Zeleniūtė ir amatininkas Valdas Staugaitis. Įnirtingoje kovoje dalyviai pasidalino geriausiais picos receptais. Dvikovą laimėjo paprasta, tačiau labai gardi pica.
Radzevičius iki šiol prisimena pirmąkart ragautos picos skonį: Vilniuje dėl jos nusidriekdavo pusės kilometro eilės
Tikriausiai būtų sunku rasti žmogų, kuris nemėgtų picos. O kaip sako TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ vedėjas Vytaras Radzevičius, šis patiekalas savo populiarumu visame pasaulyje matyt prilygtų tokiems produktams, kaip kiaušiniai ar svogūnai. O svarbiausia, kad picą galima kepti visur – net ir ant grilio! Būtent tą įrodys ir šio penktadienio laidos dalyviai, pasiruošę nustebinti ne tik jų picas vertinsiantį kulinarą, bet ir visus žiūrovus.
Atskleidė tobulos picos receptą: išbandykite savaitgalį
Savaitgalį nustebinkite šeimą gardžiausiais patiekalais – turkiško stiliaus pica, o gardžiam desertui – pistaciniais lava cake pyragaičiais. Kaip žingsnis po žingsnio pagaminti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Turkiško stiliaus pica
Tešlai jums reikės:
300 g kokybiškų miltų
3 g sausų mielių (arba 9 g šviežių mielių)
6 g cukraus
6 g druskos
180 - 200 ml kambario temperatūros vandens
Įdarui reikės:
300 g smulkintos ėrienos (rieb.
Tokios picos dar nebūsite ragavę – daug sveikiau, o pasigaminti labai paprasta
Sveikai besimaitinantys dažnai ieško alternatyvų įprastiems patiekalams, tačiau dažnu atveju labai panašią alternatyvą surasti sudėtinga, todėl pamėgtų skonių greitai pasiilgstama.
TV3 laidoje „Į sveikatą“ apsilankiusi „Virtuvė N“ tinklaraščio autorė Nikoleta Kacaitė-Pupalaigė pasidalino neįprastu, tačiau, kaip ji teigė, ištobulintu sveikos picos receptu. Tai – baklažanų picos.
Rytoj picos diena: skelbia superinį naminį receptą
Ananasai – egzotinis, tačiau daugeliui lietuvių jau įprastas vaisius, dažnai sutinkamas ant picų ar desertuose. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, ananasai pasižymi vitaminų gausa, gerina virškinimą ir yra mažai kaloringi, tad nereikėtų pamiršti jų įtraukti į savo mitybos racioną.
Visgi, renkantis šviežius vaisius daugeliui kyla iššūkių, kaip rasti kuo saldesnį ir prinokusį ananasą.
Šeima sukrėsta: 23-ejų britas mirė suvalgęs picos gabalėlį
Pranešama, kad vos 23 metų britas mirė po to, kai suvalgė į namus užsakytą picą. Teigiama, kad jaunuolis turėjo stiprią alergiją žemės riešutams. Dabar, netekus sūnaus, jo tėvai įspėja kitus.
Mirus 23-ejų Jamesui Atkinsonui, jo šeimai iki šiol kyla vienintelis klausimas, kaip galėjo taip nutikti, kad vaikinas mirė suvalgęs vos vieną gabalėlį picos.
Pasak tėvų, 23 metų jų sūnus buvo alergiškas žemės riešutams.
Šiukštu nesirinkite šių produktų: jie didina kraujospūdį
Aukštas kraujospūdis retai turi pastebimų simptomų, todėl jį dažnai sunku diagnozuoti. Jei negydysite, gali kilti rimtų problemų, tokių kaip širdies priepuolis ir insultas. Yra maisto produktų, kurie gali padėti sumažinti kraujospūdį, pavyzdžiui, uogos ir avižos, tačiau kokių maisto produktų reikėtų vengti?
Maždaug trečdalis suaugusiųjų Jungtinėje Karalystėje turi aukštą kraujospūdį, nors daugelis to nesuvokia. Todėl svarbu reguliariai tikrinti kraujospūdį.
Sesės Beata Nicholson ir Odeta Bložienė metė iššūkį „Gero vakaro šou“ vedėjams: „Tuoj mes ir pamatysime“
Sesės Beata Nicholson ir Odeta Bložienė jau kurį laiką sukasi šeimos versle. Moterys turi kelias picerijas, todėl apsilankiusios TV3 laidoje „Gero vakaro šou“ nusprendė vedėjams mesti su jų verslu susijusį iššūkį.
Seserys pasakojo, kad šiuo metu jų vienas pagrindinių tikslų – populiarinti picų kepėjo profesiją.
Argentinoje iškepta didžiausia pasaulyje pica: sveria 926 kilogramus
Argentinos gyventojai sugalvojo iškepti didžiausią pasaulyje neapolietiškos picos variantą. Jiems pavyko pagaminti 926-is kilogramus sveriančią gigantę. Ją argentiniečiai siekia įsirašyti Gineso pasaulio rekordų knygą.
Jeigu pagalvojote, kad šia pica būtų galima išmaitinti visą kaimą – nesuklydote, mat ji sveria net 926-is kilogramus. Skanėsto plotis siekia tris, ilgis – keturis metrus.
Receptas. Pica su grybais
INGREDIENTAI: 5 vienetai salotų lapelių 3 vienetai sūrio lazdelių 3 saujos džiovintų grybų 1 vienetas svogūnų 4 valgomieji šaukštai kietojo sūrio (tarkuotas) 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo 1 saujelė krapų Kepimui: 2 valgomieji šaukštai aliejaus Tešlai: 300 gramų miltai 100 mililitrų pieno 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 gramas sausų mielių Paruoši...
Receptas. Žiemiškai soti pica
Greita ir nė kiek nenusileidžianti tikrai picai.
INGREDIENTAI: 200 gramų saliamio 50 gramų sūris 3 valgomieji šaukštai daržovių padažo (lečo) Tešlai: 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai majonezo 2 valgomieji šaukštai miltai 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai Kepimui: šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Žiedinio kopūsto pica
Greitai ir lengvai paruošiamas gardus, pigus patiekalas, kuris yra sveikesnė picos versija. Picos pado receptą galite naudoti įvairiai - kepant mažus kvadratėlius gausis duoniukai, taip pat galite kepti blynelius. Skanaus!
INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų 2 vienetai kiaušinių 100 gramų mocarelos sūrio 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Pica su voveraitėmis
INGREDIENTAI: 5 saujos voveraičių 100 gramų sūris 100 gramų tepamo sūrio 50 gramų karštai rūkyto kiaulienos kumpio 1 saujelė porų (pjaustyti) 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo Tešlai: šiek tiek miltai 200 mililitrų vandens 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 žiupsneliai mielių Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Mamos picos padas
INGREDIENTAI: Tešlai: 200 gramų kvietinių miltų 80 gramų pieno 1 vienetas kiaušinių 10 gramų mielių 1 arbatinis šaukštelis sviesto (arba margarinas) 1 žiupsnelis cukraus 1 žiupsnelis druskos Įdarui: 200 gramų dešros (arba rūkytas kumpis) 200 gramų sūris 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas) šiek tiek daržovių (alyvuogės, pomidorai ar kt.) Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Pica su krevetėmis
INGREDIENTAI: Tešlai: 1 stiklinė kvietinių miltų 0.5 stiklinės vandens 50 mililitrų alyvuogių aliejaus 7 gramai sausų mielių 1/4 arbatinio šaukštelio druskos Įdarui: 200 gramų krevečių be kevalo 150 gramų mocarelos sūrio 100 mililitrų pomidorų padažo 1 sauja kaparėlių Pabarstymui: šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišyti su mielėmis ir druska.
Receptas. Greita pica
INGREDIENTAI: 200 gramų lavašo 300 gramų dešros 2 vienetai marinuotų agurkų 150 gramų marinuotų pievagrybių 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 3 žiupsneliai prieskonių picai 200 gramų sūris Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Lavašo lakštą dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Aptepame lavašą pomidorų padažu, pabarstome picos prieskonių.
Populiariausios picos Lietuvoje: suskaičiavo, kokias dažniausiai užsisako Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje
Vasario 9-ąją minima tarptautinės picos diena. Šia proga suskaičiuota ir įvertinta, kad vilniečiai ir klaipėdiečiai mieliau renkasi aštrias picas su malta mėsa, o kauniečiai – švelnesnes su kumpiu ir sūriu.
Pranešime žiniasklaidai „Čili Pizza“ informuoja, kad kasmet bendrovės restoranuose gyventojai suvalgo 1–1,1 mln. picų. Skaičiuojama, kad lietuvių apetitas vis auga, mat pastaraisiais metais picų užsakoma 6–7 proc. daugiau.
Receptas. Tinginių pica
Greitai paruošiama pica, kurios gaminimui nereikia daug ingredientų, o visi jie dažniausiai įprastai randami namie. Jos paslaptis - ruošimas keptuvėje.
Receptas. Naminė pica
INGREDIENTAI: 300 gramų sūris 300 gramų dešros (arba dešrelės) 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių picai 4 valgomieji šaukštai majonezo 4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 200 gramų miltai 300 mililitrų vandens 5 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 vienetas kiaušinių 5 gramai sausų mielių Padažui: 2 valgomieji šaukštai majonezo 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 2 arbatiniai šaukšteliai pries...
Pamatęs, kas slepiasi užsakytoje picoje, vyras skuodė į tualetą: tokio vaizdo nepamirš ilgai
Vyras iš Oklando Naujojoje Zelandijoje užsisakęs maisto į namus liko pasibjaurėjęs – jo pica buvo padengta lervomis, o išvydus tokį vaizdą valgyti tikrai nebesinorėjo.
Reginaldas Thalaris liko pasibjaurėjęs, kai tariamai aptiko lervų ant daugelio picų, kurias pasiėmė išsinešimui iš Naujosios Zelandijos „Domino‘s“ picerijos.
Radinys šokiravo
Reginaldas pasakojo, kad iš „Domino‘s“ Avondale mieste nusipirko keturias picas, kad galėtų jomis pavaišinti darbuotojus po darbo.
Mamos sugalvota picos šildymo gudrybė sužavėjo internautus: išeina tobulo skonio
„TikTok“ šią savaitę žaibiškai išplito gudrus sumanymas, kaip keptuvėje su vandeniu greitai pasišildyti picą – šis metodas neleis picai sušlapti.
Ar picą skaniausią valgyti ką tik iškeptą, ar pašildytą kitą dieną? Tiek vieno, tiek kito varianto mėgėjai įsitikinę, kad jų pasirinkimas geriausias, rašoma dailystar.co.uk.
Šviežios picos mėgėjai teigia, kad gerai picos pašildyti beveik neįmanoma, todėl jos nesuvalgius šviežios užuot dėjus į šaldytuvą geriausia ją iškart išmesti.
Norite picos? Namuose pasigaminę šią Detroito stiliaus picą, tikrai nepasigailėsite
Detroito stiliaus pica yra viena mėgstamiausių laidos „Skaniai ir paprastai“ šefo Gedimino Endriukaičio picų – „pepperoni“ dešra, paskrudęs purus padas, tobulai aštrus pomidorų padažas. Tad jei tokios picos norite ir jūs, šis receptas – kaip tik jums.
Picerijų tinklą įkūręs atlikėjas Jarmolenka: „Picą reikia valgyti rankomis“
Jau beveik mėnesį televizijos eteryje rodoma kelionių po Lietuvą laida „Sveiki atvykę“ jungia vis aukštesnę pavarą ir supažindina su dar daugiau rajonų, kuriuose galima praleisti vasarą.
Laidos kūrybinė grupė lankydamasi Ukmergės mieste aplankė čia gimusį ir užaugusį atlikėją Igorį Jarmolenką. Veiklus vyras yra picerijų tinklo „Fokus pica“ įkūrėjas, o seniausia picerija atidaryta prieš 26-erius metus gimtojoje Ukmergėje.
„Tai buvo pirmoji picerija mieste.
Italijoje neregėtas išradimas: akimirksniu picą iškepantis aparatas
Italiją drebina naujas išradimas – Romoje pastatytas greitasis picos aparatas.
Įmetus nuo keturių iki šešių eurų, priklausomai, ką pasirinksi, šviežią picą jis paruošia akimirksniu, tik reikia pasirinkti ingredientus ir po kelių minučių iš automato išvažiuoja pica atviroje dėžėje.
Pandemijos akivaizdoje italams tokia naujovė itin aktuali, tačiau džiugiai ją pasitinka ne visi.
Italas Zampiga skundžiasi: „Ji daug mažesnė palyginus su ta restorane, daug mažiau ingredientų.
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
Šiais laikais picai atsispirti gali nedaugelis, o vis labiau įsibėgėjant šiltiems orams, šis patiekalas tampa tiesiog nepakeičiamu draugų būryje. Ir nors dabar galima paragauti pačių įvairiausių picų, TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis sugebės nustebinti net ir didžiausius gurmanus.
Su jo pasirinktu ingredientu picą išdrįstų suvalgyti tikrai ne kiekvienas.
Atrado šeštąjį skonį, kuris paaiškina, kodėl jūs taip mėgstate picą
O, angliavandeniai, kaip mes jus mylim. Nuo makaronų ir picų iki bulvių ir bandelių – angliavandeniai sudaro daugybę patiekalų, kurie džiugina mūsų skonio receptorius. Jau seniai manyta, kad mes turime tik penkis pagrindinius skonius – sūrumas, saldumas, rūgštumas, kartumas ir aštrumas, tačiau naujas tyrimas rodo, kad galime jausti ir angliavandeniškąjį šeštąjį skonį.
Picos mėgėjas parodė valgymo gudrybę – ja sužavėjo tūkstančius internautų
Picos mėgėjams įspūdį padarė vieno vyro sugalvotas inovatyvus metodas, kaip panaudoti picos dėžės viduryje esantį plastiko trikampį.
„TikTok“ publikuotame vaizdo klipe „@sebweb67“ pasivadinęs naudotojas demonstruoja sumanų triuką su sūrio, keptų bulvyčių ir mocarelos pica. Rankoje plastiko gabalėliu laikydamas griežinėlį picos, jis be jokio vargo pakelia ir šalia esantį trikampį. Tokiu būdu naudodamas šį plastiko gabalėlį jis riebalais neišsitepa rankų, rašoma dailystar.co.uk.
Gardi ir soti naminė pica pagal Editą: „Išsikepti jaukiam vakarui tikrai verta“
„Pica iš tikrųjų puiki, visi skoniai tarpusavyje labai dera. Tad išsikepti jaukiam vakarui ar draugų vakarėliui iš tiesų verta“, – sako tinklaraštininkė Edita.
Picos padui: stiklinės miltų; trečdalio stiklinės šilto vandens; 1 kiaušinio; 1 a.š. cukraus; žiupsnelio druskos, pusės šaukštelio sausų mielių; 2 v.š. alyvuogių aliejaus.
Padėkliuką su picos užsakymu gavusi moteris bandė jį nuplauti: įrašas tapo sensacija
Ayla Jaylyn nufilmavo kuriozinį įrašą, kuris labai greitai tapo tikra sensacija internete ir skaičiuoja milijonines peržiūras.
Viskas prasidėjo, kai moters vyras užsisakęs picą kartu gavo ir picos padėkliuką. Deja, šio išvaizda tikrai nebuvo maloni, o moteris sumanė iš to veiklą: jį išplauti. Deja, visus bandymus fiksavusi moteris vis nesugebėjo padaryti padėklo švaraus ir blizgančio.
Ko tik ši neišbandė: ir natūralius būdus ir pačias stipriausias chemines priemones.
Juokas iki ašarų: lauke gyvūnas erzino namie esantį keturkojį
Neeilinis ir smagus vaizdelis pakerėjo tūkstančius internautų.
Jame užfiksuota, kaip bebaimis švilpikas lauke priešais namų langus mėgavosi rastu ir atsineštu picos gabaliuku. O namų pusėje už lango viską pavydžiai stebėjo šuo.
Šeimininkė pamačiusi visą šį kuriozą negalėjo nenufilmuoti, todėl skubiai griebėsi kameros. Ir tikrai ne veltui, nes situacija iš ties priverčia išsišiepti.