„Aksominė“ kiaušinienė – vien išgirdus šiuos žodžius burnoje ima kauptis seilės. Kaip teigia Deanas Harperis, „Harper Fine Dining“ šefas ir direktorius, iškepti tobulą kiaušinienę yra visai nesunku – tereikia pasinaudoti viena gudrybe.
Deano gudrybė padeda užtikrinti, kad kiaušinienė nebūtų guminė ar sausa, o tai dažniausia problema gaminant šį patiekalą, rašo mirror.co.uk.
Patarė, kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę
Norint pasigaminti tobulą kiaušinienę, prieš pilant kiaušinius į karštą keptuvę, juos reikia įmušti į dubenį ir suplakti, o kad kepant ji išliktų minkšta, šefas pataria ją nuolat maišyti, kad kiaušinienė nesuliptų – nepakankamai išmaišius ji gali tapti guminė. Per ilgai kepant ji taps kieta ir nemalonaus skonio, per mažai kepant – vandeninga.
Daugelis žmonių kiaušinienę pagardina druska ir pipirais, kiti prideda papildomų ingredientų, pavyzdžiui, laiškinių česnakų, grietinėlės ar pieno. Tačiau, kad ir ką dedate, H. Deanas išdavė svarbiausią taisyklę, kad kiaušinienė būtų tobula.
„Puikios kiaušinienės paslaptis – kepti ją ant mažos ugnies. Tai vienas iš žingsnių, kuris neleis jai perkepti. Ir būtinas nuolatinis maišymas, kad kiaušinienės tekstūra išliktų aksominė, ji nesukietėtų“, – sakė jis laikraščiui „The Express“.
Virtuvės šefas pridūrė: „Jei norite, įmaišykite šiek tiek grietinėlės arba pieno, kad kiaušinienė būtų minkšta ir kreminė, o pabaigoje galite įmaišyti sūrio, kad patiekalas įgautų dar daugiau skonio.“