Nepriekaištingai iškeptos bulvės iš tiesų pagerina kone kiekvieną patiekalą, tačiau niekas taip nenuvilia, kaip iš orkaitės ištrauktos neapskrudę ir neiškepę bulvės. Pasak maisto tinklaraštininkės Erikos Kwee iš „Simply Recipes“, svarbiausia, kokius riebalus naudosite bulvėms kepti.
Slaptas ingredientas
Nors dauguma žmonių bulvių kepimui paprastai naudoja aliejų arba žąsies taukus, ji garantuoja, kad yra dar vienas ingredientas, kuris „jūsų keptas bulves padarys dar geresnes“. Ji sakė:
„Majonezas yra paprastas būdas patobulinti keptas bulves. Majonezas yra kiaušinių ir aliejaus emulsija su trupučiu acto arba citrinos sulčių. Bulvių apipylimas majonezu panašus į bulvių apipylimą aliejumi, tik su trupučiu papildomo skonio. Bulvės, apkeptos su majonezu, bus itin traškios ir ypatingos.“
Jame taip pat yra baltymų ir daug riebalų, todėl jis sukuria puikų marinatą, kuris apsaugo bulves nuo didelio karščio, rašo express.co.uk.
Majonezas gali būti kepamas aukštesnėje temperatūroje nei sviestas ar aliejus, todėl jį galima kepti aukštesnėje temperatūroje nerizikuojant, kad išorė sudegs, kol vidus dar nėra visiškai iškepęs.
Erika rekomenduoja naudoti tris šaukštus majonezo kiekvienam gaminamų bulvių kilogramui. Prieš dėdami majonezą, bulves būtinai išvirkite, nes taip jos įgaus „itin purią tekstūrą“ ir orkaitėje keps trumpiau.
Išvirusias ir majonezu apteptas bulves pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais, tada kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje orkaitėje su vėjeliu arba grilio funkcija apie 20 minučių arba kol bulvės suminkštės.
Tiems, kurie nemėgsta majonezo skonio, maisto entuziastė patikina, kad „iškepus bulvėms majonezo skonio nepajusite“. Erika atkreipė dėmesį į vieną skirtumą:
„Bulvės buvo šiek tiek riebesnės, nei kepant su aliejumi, tačiau perteklių lengva nusausinti, o bulvės liks itin traškios, su traškia išore ir minkštu vidumi.“
Kadangi tai yra skonio ir traškumo suteikianti priemonė, kuria pagardinsite keptas bulves, turite naudoti kokybišką majonezą.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!