• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keptos bulvės yra daugelio mėgstamas garnyras, tačiau jas tinkamai paruošti gali būti šiek tiek sudėtinga. Pasak vienos virėjos, paprastas slaptas ingredientas, apie kurį nė nepagalvotumėte, kad galėtumėte panaudoti, „patobulins“ jūsų keptas bulves.

Keptos bulvės yra daugelio mėgstamas garnyras, tačiau jas tinkamai paruošti gali būti šiek tiek sudėtinga. Pasak vienos virėjos, paprastas slaptas ingredientas, apie kurį nė nepagalvotumėte, kad galėtumėte panaudoti, „patobulins“ jūsų keptas bulves.

REKLAMA

Nepriekaištingai iškeptos bulvės iš tiesų pagerina kone kiekvieną patiekalą, tačiau niekas taip nenuvilia, kaip iš orkaitės ištrauktos neapskrudę ir neiškepę bulvės. Pasak maisto tinklaraštininkės Erikos Kwee iš „Simply Recipes“, svarbiausia, kokius riebalus naudosite bulvėms kepti.

Slaptas ingredientas

Nors dauguma žmonių bulvių kepimui paprastai naudoja aliejų arba žąsies taukus, ji garantuoja, kad yra dar vienas ingredientas, kuris „jūsų keptas bulves padarys dar geresnes“. Ji sakė: 

Majonezas yra paprastas būdas patobulinti keptas bulves. Majonezas yra kiaušinių ir aliejaus emulsija su trupučiu acto arba citrinos sulčių. Bulvių apipylimas majonezu panašus į bulvių apipylimą aliejumi, tik su trupučiu papildomo skonio. Bulvės, apkeptos su majonezu, bus itin traškios ir ypatingos.“

REKLAMA
REKLAMA

Jame taip pat yra baltymų ir daug riebalų, todėl jis sukuria puikų marinatą, kuris apsaugo bulves nuo didelio karščio, rašo express.co.uk.

REKLAMA

Majonezas gali būti kepamas aukštesnėje temperatūroje nei sviestas ar aliejus, todėl jį galima kepti aukštesnėje temperatūroje nerizikuojant, kad išorė sudegs, kol vidus dar nėra visiškai iškepęs.

Erika rekomenduoja naudoti tris šaukštus majonezo kiekvienam gaminamų bulvių kilogramui. Prieš dėdami majonezą, bulves būtinai išvirkite, nes taip jos įgaus „itin purią tekstūrą“ ir orkaitėje keps trumpiau.

REKLAMA
REKLAMA

Išvirusias ir majonezu apteptas bulves pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais, tada kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje orkaitėje su vėjeliu arba grilio funkcija apie 20 minučių arba kol bulvės suminkštės.

Tiems, kurie nemėgsta majonezo skonio, maisto entuziastė patikina, kad „iškepus bulvėms majonezo skonio nepajusite“. Erika atkreipė dėmesį į vieną skirtumą: 

„Bulvės buvo šiek tiek riebesnės, nei kepant su aliejumi, tačiau perteklių lengva nusausinti, o bulvės liks itin traškios, su traškia išore ir minkštu vidumi.“

Kadangi tai yra skonio ir traškumo suteikianti priemonė, kuria pagardinsite keptas bulves, turite naudoti kokybišką majonezą.

REKLAMA
bulves būtinai išvirkite
bulves būtinai išvirkite
Tai kam jas dar kepti ,jeigu jos jau išvirtos ???? Tokios bulvės jau nebeturi jokios maistinės vertės, o dar majonezas kam ? Dėl tą majonezą ant virtų bulvių ir valgyk, dar silkės pasiimk ir 50 gr (ne daugiau) šaltos degtinės.
daugiau nepakenks
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų