silkė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „silkė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „silkė“.
Ši silkė šventėms tapo tikru atradimu: paruošite turbo greičiu
„Tikras šventinis tendemas mano lėkštėje: silkė, burokėliai ir grybai. Tikrai šį užkandį ruošiu ir Kūčių vakarienei. Man patinka Kūčių vakarienei paruošti po nedaug, bet bent kelis skirtingus pagardus su silke. Vienas iš jų tikrai bus su keptais burokėliais ir kelmučiais. O kaip paruošta silkė Jums yra skaniausia?“ – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2-3. Užtruksite apie 10 min.
Šis užkandis taps Kūčių stalo favoritu: receptą užsirašykite
Lietuvoje be silkės šventės yra neįsivaizduojamos, ypač – per Kūčias. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai gardų užkandį – keptas bulves su silkės kapotiniu.
Užkandžiui reikės:
Bulvių
Daržovių sultinio
Česnako
Rozmarino
Silkės
Svogūno
Raugintų agurkų
Garstyčių
Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Bulves supjaustykite storesniais griežinėliais.
Ši silkė pataluose taps švenčių hitu: išbandykite patys
„Kalėdų stalo neįsivaizduoju be baltos mišrainės ir silkės pataluose. Kas Jums būtina ant šventinio stalo? Galbūt turite kažkokių tradicijų? O aš kadangi užkandį su silke ruošiau šventiniams pietums, tai gaminau konditeriniame žiede viską sluoksniuodama ir suformuodama bokštą“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4. Užtruksite apie 10 min.
Šis lašišos pyragas taps švenčių pažiba: nustebinsite visą giminę
Silkę vienareikšmiškai galima tituluoti kalėdinių patiekalų karaliene – ant kiekvieno stalo kasmet puikuojasi patys įvairiausi šios lietuvių pamėgtos žuvies variantai.
Silkė pataluose, sūdyta, marinuota, su svogūnais, riešutais ar bulvėmis – tradicinių būdų, kaip patiekti silkę egzistuoja išties daugybė. Kaip pasirinkti geriausią ir nustebinti artimuosius ne tik dovanomis, bet ir įspūdingais patiekalais?
Dažniausiai silkės patiekalams naudojama sūdyta silkė.
Ši tinginių silkė taps visos šeimos favorite: skonis – išskirtinis
Ieškote įdėjų šventiniam stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį išskirtinį slikės receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti marinuotą silkę su vaisiais, kuri puikiai tiks ir artėjančioms šventėms.
Silkei su vaisiais reikės:
250 g silkės filė
1 vnt.
Ši Vaidos Kurpienės mišrainė taps tikra švenčių pažiba: rašykitės receptą
Silkė – lietuviškos virtuvės karalienė, šventiniu laikotarpiu tampanti tikriausia pažiba. Turbūt sunku būtų atrasti šeimą, ant kurios stalo per didžiąsias metų šventes nebūtų patiekta silkės: nuo nostalgiškų receptų, perduotų iš kartos į kartą, iki modernių improvizacijų.
Šis silkės receptas šventėms plinta žaibiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
„Net neabejoju, kad visi esate girdėję, kad šv. Kučių vakarą tvarte gyvenantys naminiai gyvūnai prakalba. Bet ar jūs girdėjote, kad tuo metu silkės vaikšto po barus? Ir jos ten ne tik vaišinasi stipriaisiais gėrimais, jos juose tiesiog plaukioja... Netikite ar negirdėjote???“ – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Saldi, stipri garstyčių silkė su dūminiu viskiu.
Taip ruošta silkė papuoš Kūčių stalą: receptą verta užsirašyti
Nenumaldomai artėjančios gražiausios žiemos šventės diktuoja ir TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ receptus. Kūčių stalą retas lietuvis gali įsivaizduoti be silkės, todėl Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco parodė du skirtingus silkės ruošimo būdus – vieną senovišką, o kitą modernesnį variantą.
Įvairiose Europos šalyse skirtingais būdais paruošta silkė laikoma delikatesu, o kartais – net ir ypatingu patiekalu šventinėmis progomis.
Taip silkę šventėms gamindavo mūsų protėviai: užsirašykite receptą
Įvairiose Europos šalyse skirtingais būdais paruošta silkė laikoma delikatesu, o kartais – net ir ypatingu patiekalu šventinėmis progomis. Be silkės šventės neįsivaizduojamos ir Lietuvoje, o ypač – per Kūčias. O kaip šventėms paruošti silkę net keliais skirtingais būdais, išduos šio sekmadienio TV3 laida „La maistas. Iššūkis“. Elena Karalienė gamins tradicinį jos variantą, o Gian Luca Demarco bandys atsakyti su tokia naujiena, kuri patenkintų net ir išrankiausiųjų skonį.
Ši silkės mišrainė taps švenčių pažiba: visi klaus recepto
„Tai gali būti receptas šventiniam stalui, tai gali būti paprasčiausias užkandis savaitgaliui. Jums nebūtina sluoksnius atidengti naudojant specialią formą. Galite sluoksniuoti permatome inde arba paprasčiausioje lėkštėje. Svarbu tik, kad gražuoliai kelmučiai nebūtų pasislėpę ar paskendę majoneze“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
REKLAMA
REKLAMA
Ši Ingridos mišrainė taps stalo pažiba: užsirašykite Kalėdoms
„Šios salotos tikras gėris. Nežinau ar turiu ką dar pasakyti, ners norisi tik valgyti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Čia sugula ir silkės sūrumas, avokado kremiškumas, padažo rūgštumas. Viskas ko reikia, geram skonių balansui“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2 – 3.Užtruksite apie 30 min.
Ši mišrainė nustebino kaip reikiant: tikrai gamins per šventes
„Kaip jau vakar minėjau iš šios silkės nesitikėjau nieko mandraus, bet...nustebino tai oho. Labai patiko ir gaminsiu tikrai per šventes. Šią mišrainę reikia maišyti su majonezu, bet aš jo nedėjau ir būtent todėl atsiskleidė visi skoniai. Silkę naudojau tradicinę sūdyta, tai ir nekeiskite jos. O visi kiti produktai tikrai šiuo metu yra jūsų namuose, tad galit šiandien pasirepetuoti prieš šventes“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Atskleidė firminę silkės mišrainę Kalėdoms: gamina kasmet
„Silkės receptų niekada nebus per daug, ypač prieš didžiąsias metų šventes. Kiekvienos šventės pas mus su šiuo skanėstu. Tad imkite mielieji ir gaminkite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Silkės mišrainės ingredientai:
3 vnt silkės filė;
100 g kons. žirnelių;
3 virti kiaušiniai;
1 poro baltoji dalis;
1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai;
2 šaukštai majonezo;
1 šaukštelis dižono garstyčių.
Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais.
Taip ruošta silkė taps stalo pažiba: visi prašys pakartoti
Laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis šįkart įkvėpimo sėmėsi iš filmo „Milijonieriaus palikimas“ ir pagamino silkės kapotinį.
Visų laikų pelningiausia lietuviška Tado Vidmanto komedija „Milijonieriaus palikimas“ – nuotykių kupina istorija apie du brolius: kaime gyvenantį Kęstą (akt. Giedrius Savickas) ir miestietį Vincą (akt.
Šie sumuštiniai dings žaibiškai: puikiai tiks iškyloms
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Atšilus orams ir prasidėjus iškylų sezonui Gian Luca pasidalino tobulų iškylų sumuštinių receptu – tokių dar nebūsite ragavę.
Gian Luca vyko susitikti su „FishWish“ įkūrėja ir bičiule Aneta, kuri papasakojo, kad kad kaip ir visur, taip ir renkantis žuvį ar jūrų gėrybes vyrauja tam tikros mados.
Atskleidė superinį silkės receptą: taps vasaros hitu
Lietuviai silkei neabejingi, tačiau ar kada esate girdėję apie rūkytą silkę? Būtent tokią šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ pristatys Gian Luca Demarco, susitikęs su savo bičiule Aneta. O žiūrovus jis dar nudžiugins ir dviem itin gardžiais sumuštinių receptais, kurie puikiai tiks iškyloms.
„FishWish“ įkūrėja Aneta pasakos, kad kaip ir visur, taip ir renkantis žuvį ar jūrų gėrybes vyrauja tam tikros mados.
Kiaušiniai lupsis be jokio vargo: štai, ką reikia padaryti
Jau susidėliojus kiaušinių patiekalų kupiną velykinį meniu, ne mažiau svarbus klausimas – kaip gi nulupti virtus kiaušinius, kad baltymas liktų kuo lygesnis? Tokius bus ne tik maloniau valgyti, bet lygiai nuluptas lukštas pagerins ir įdarytų ar marinuotų kiaušinių išvaizdą.
Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, tam reikia prisiminti ne tik kelias naudingas gudrybes namuose, bet ir tinkamai pasirinkti kiaušinius.
Ši silkių mišrainė nustebino kaip reikiant: tikrai gamins per šventes
„Kaip jau vakar minėjau iš šios silkės nesitikėjau nieko mandraus, bet...nustebino tai oho. Labai patiko ir gaminsiu tikrai per šventes. Šią mišrainę reikia maišyti su majonezu, bet aš jo nedėjau ir būtent todėl atsiskleidė visi skoniai. Silkę naudojau tradicinę sūdyta, tai ir nekeiskite jos. O visi kiti produktai tikrai šiuo metu yra jūsų namuose, tad galit šiandien pasirepetuoti prieš šventes“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Šią silkių mišrainę Ingrida vadina tobula: išbandykite šiemet
„Traukiam kruopas iš spintelių ir pakviečiam jas ant stalo. Soti ir maistinga mišrainė su burokėliais, lęšiais ir silke. Kartosiu ir ruošiu dar ne kartą. Man tai tobulai subalansuoti skoniai“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 3. Užtruksite apie 40 min: 1 burokėlis; 1 morka; 1 svogūnas; 0,5 stiklinė žalių lęšių; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 100 g pievagrybių; 3 silkės filė.
Lęšius užpilame vandeniu ir užkaičiame virti.
Šie užkandžiai su silke taps šventinio stalo pažiba: išbandykite šiemet
Kūčių rytą laida „La maistas“ su Gian Luca Demarco priešakyje TV3 žiūrovus kvietė praleisti itin jaukiai. Žinomas vyras apsilankė pas Prienų rajone gyvenančią įkvepiančią didžiulę šeimą ir pasidalino idėjomis, kaip kitaip ruošti silkę Kūčioms, be kurios šventinis stalas neįsivaizduojamas bei pasidalino gardžios lašišos receptu.
Balbieriškyje gyvenanti Marčiukaičių šeima – ypatinga. Gintarė ir Marius augina net 4 nuostabius, ypač muziką mylinčius vaikus – Aleksą, Jomantą, Agotą ir Martyną.
Kūčių stalui – kitaip paruošta silkė: Gian Lucos užkandžių idėjoms taps sunku atsispirti
Kūčių rytą laida „La maistas“ su Gian Luca Demarco priešakyje TV3 žiūrovus pakvies praleisti itin jaukiai. Žinomas vyras ne tik apsilankys pas Prienų rajone gyvenančią įkvepiančią didžiulę šeimą, bet ir kartu su ja pasidalins net 3 puikiomis idėjomis jūsų šventiniam stalui. Juk Kūčios be silkės neįsivaizduojamos!
Balbieriškyje gyvenanti Marčiukaičių šeima – ypatinga. Gintarė ir Marius augina net 4 nuostabius, ypač muziką mylinčius vaikus – Aleksą, Jomantą, Agotą ir Martyną.
Internautų išgirta mišrainė su silke: per šventes visi klaus recepto
„Soti mišrainė su silke“, – sako tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė. Šiuo silkės mišrainės receptu savo naujienų portale dalijomės prieš kelerius metus, tą kartą internautai jai negailėjo pagyrų. Kviečiame šią mišrainę išbandyti šių metų šventėms.
Mišrainės ingredientai: 2 juostelės silpnai sūdytos silkės file; 2 vidutiniai virti/kepti burokėliai; skardinė (400g) pupelių arba 200g virtų pupelių; 1/2 svogūno; 3v.š. alyvuogių aliejaus; citrinos sulčių pagal skonį; druskos pagal skonį.
Šis silkės receptas idealiai tiks šventėms: pasiteisina 100 proc.
Skaniai paruošta šventinė silkė gali suvilioti net ir tuos, kurie žuvies sakosi nemėgstantys. Nebrangi, bet gardi, riebi žuvis Kūčių vakarą virsta įvairiausių kulinarinių šedevrų pagrindiniu ingredientu. Kad jie tikrai pavyktų, visų pirma reikia pasirūpinti pačios silkės skoniu.
Neretai jos sūrumas gali užgožti viską – tačiau ne bėda, nuo to išgelbės visai paprasti ir nedaug kainuojantys prekybos tinklo „Iki“ mėsos technologo metodai.
Taip gaminta silkė taps švenčių stalo pažiba: rašykitės receptą
Artėjant Kalėdoms daugelis ima dairytis šventinių patiekalų receptų bei jų ingredientų. Vienas pagrindinių – marinuota silkė, be kurios neįsivaizduojami tradiciniai lietuviški Kūčių patiekalai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog silkė – riebi, tačiau sveikatai palanki žuvis, tad ją vertėtų skanauti ne tik per šventes. Tiesa, svarbu rinktis mažiau riebalų turinčius jos priedus.
Šiems žmonės valgyti silkę – pavojinga: kiti to net nežino
Artėjant Kalėdoms daugelis ima dairytis šventinių patiekalų receptų bei jų ingredientų. Vienas pagrindinių – marinuota silkė, be kurios neįsivaizduojami tradiciniai lietuviški Kūčių patiekalai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog silkė – riebi, tačiau sveikatai palanki žuvis, tad ją vertėtų skanauti ne tik per šventes.
Tiesa, svarbu rinktis mažiau riebalų turinčius jos priedus.
Silkė su žemės riešutais: per šventes paragauti norės visi
„Šis receptas tiems, kas mėgsta patiekalus su riešutais. Ir nors žemės riešutai yra ankštinė daržovė (priskiriama pupinių šeimai) daugeliui iš mūsų jie asocijuojasi tik su riešutais, o ne su kažkokiomis pupelėmis“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
1 silkės,
1 vidutinio svogūno, saujos išlukštentų ir be luobelės žemės riešutų,
3-4 kvepiančių pipirų grūdelių.
Sausoje keptuvėje pakepinkite žemės riešutus iki auksinės spalvos.
Atskleidė firminę silkės mišrainę Kalėdoms: gamina kasmet
„Silkės receptų niekada nebus per daug, ypač prieš didžiąsias metų šventes. Kiekvienos šventės pas mus su šiuo skanėstu. Tad imkite mielieji ir gaminkite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Silkės mišrainės ingredientai:
3 vnt silkės filė;
100 g kons. žirnelių;
3 virti kiaušiniai;
1 poro baltoji dalis;
1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai;
2 šaukštai majonezo;
1 šaukštelis dižono garstyčių.
Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais.
Ši pomidorų mišrainė idealiai tiks su duonos riekele: sunaudokite derlių
„Silkė ir pomidoras labai dera poroje. Labai greit paruošiama, gaivi ir skani silkė pomidorų pataluose“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Reikės:
Silkės;
Svogūnų;
Pomidorų;
Grietinės;
Petražolių;
Druskos, pipirų;
3 šaukštai acto;
120 ml. vandens;
Arb. šaukštelis cukraus.
Produktų kiekio nerašau, nes tai priklauso ir nuo jūsų pasirinkto indo ir nuo valgančių žmonių skaičiaus Į indą sudėkite sluoksnį supjaustytos silkės, sluoksnį žiedais pjaustytų svogūnų.
Atskleidė skaniausių traškių bulvinių blynų receptą: apsilaižysite pirštelius
„Uch, čia taip ūkiškai, bet labai skaniai. Kartais toks maistas – geriau už bet kokį restoraną. Nes išties geriausias restoranas – namuose. Aš esu už naminį, skanų maistą. O Jūs?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos: 2. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 6 – 8 bulvės; 1 kiaušinis; žiupsnis druskos; žiupsnis juodųjų pipirų; žiupsnis džiov. raudonėlio; aliejaus kepimui.
Ragina 1 produktą padėti ant Velykų stalo: jis aukso gysla organizmui
Artėjant Velykoms, daugelis jau planuoja, ką dės ant šventinio stalo. Ant jo neretai atsiduria ir silkė, kuri ne tik skani, bet ir naudinga. Tačiau maisto technologė Justina Kaveckė primena – svarbu nepamiršti saiko.
Maisto technologė, „Švarus vidus“ įkūrėja J. Kaveckė pažymi, kad silkė – naudinga organizmui, jei renkamės kokybišką produktą ir prieš įsigydami skaitome, kas parašyta etiketėje.
Šį produktą vadina aukso gysla organizmui: valgykite ir per šventes
Ant daugumos lietuvių šventinių stalų puikuojasi silkė pataluose. Be jos neapsieina nei Kūčios, nei Naujieji metai. Nors kartais prie valgytojų skonio pritaikomos silkės variacijos, šis nekasdieniškas patiekalas bene pirmasis dingsta nuo stalo.
Jos mėgėjams gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, jog silkė – riebi, tačiau mūsų organizmui naudinga žuvis, tad svarbu rinktis mažiau kaloringus jos priedus.
Internautų išgirta mišrainė taps Kalėdų stalo pažiba: užtruksite kelias minutes
„Soti mišrainė su silke“, – sako tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė. Šiuo silkės mišrainės receptu savo naujienų portale dalijomės prieš kelerius metus, tą kartą internautai jai negailėjo pagyrų. Kviečiame šią mišrainę išbandyti šių metų šventėms.
Mišrainės ingredientai: 2 juostelės silpnai sūdytos silkės file; 2 vidutiniai virti/kepti burokėliai; skardinė (400g) pupelių arba 200g virtų pupelių; 1/2 svogūno; 3v.š. alyvuogių aliejaus; citrinos sulčių pagal skonį; druskos pagal skonį.
Šios klaidos prie Kūčių stalo gali baigtis liūdnai: įspėja visus
Šv. Kūčios – metas, kai prie bendro stalo ramybėje susėda visa šeima. Stalą nukloja 12 patiekalų, karaliauja silkė ir kiti iš senų senovės atkeliavę tradiciniai patiekalai. Tačiau gydytoja dietologė turi keletą patarimų, kad šventinė vakarienė būtų ne tik skani, bet ir naudinga.
Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Hepatologijos, gastroenterologijos ir dietologijos centro gydytoja dietologė dr.
Turbo greita silkė pagal Agnę: vienas, du ir pagaminta
„Silkė ir grybai yra nepakartojamas duetas. Šį pagardą silkei su grybais ir pupelėmis dažniausiai ruošiu šaltuoju metų laiku, kai už lango siaučia pūgos ir laukiu Kalėdų. Šį pagardą mane išmokė ruošti Agnė. Vaišino šia silke, kai svečiavausi pas ją namuose. Jis man labai patiko ir tai tapo dažnai ruošiame mano namuose“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Taip silkę Kūčioms gamina Ingrida: rekomenduoja visiems
„Tikras šventinis tendemas mano lėkštėje: silkė, burokėliai ir grybai. Tikrai šį užkandį ruošiu ir Kūčių vakarienei. Man patinka Kūčių vakarienei paruošti po ne daug, bet bent kelis skirtingus pagardus su silke. Vienas iš jų tikrai bus su keptais burokėliais ir kelmučiais. O kaip paruošta silkė Jums yra skaniausia?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Šis produktas privalo atsidurti ant šventinio stalo: aukso gysla organizmui
Artėjančios gražiausios metų šventės – šeimos susibūrimo metas, neapsieinantis be nukrautų stalų. Šventinio stalo pažiba tampa silkė, kurią kiekviena šeimininkė ruošia pagal savo receptą. Tinkamai pasirinkta silkė ne tik pamalonins gomurį, bet ir praturtins organizmą naudingomis medžiagomis.
Atrado geriausią silkės receptą: šventėms rekomenduoja visiems
„Pati sunkiai galiu patikėti, kaip prie silkės puikiai dera cinamonas. Aš kaip ir kiekvienais metais su silke vis bandau pagaminti, ką nors nauja, ragauti ir ieškoti naujų derinių. Tik be gaminant ir beieškant atrandi žmogau geriausius derinius. Tikrai sakau – tai vienas iš jų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ši Ingridos mišrainė su silke taps švenčių hitu: išeina tobulo skonio
„Traukiam kruopas iš spintelių ir pakviečiam jas ant stalo. Soti ir maistinga mišrainė su burokėliais, lęšiais ir silke. Kartosiu ir ruošiu dar ne kartą. Man tai tobulai subalansuoti skoniai“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 3. Užtruksite apie 40 min: 1 burokėlis; 1 morka; 1 svogūnas; 0,5 stiklinė žalių lęšių; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 100 g pievagrybių; 3 silkės filė.
Išdavė, kaip parduotuvėje išsirinkti geriausią silkę: štai, ką reikia žinoti
Artėjant gražiausioms metų šventėms, pradedame galvoti apie Kūčių stalo patiekalus. Didžiausio susidomėjimo kasmet sulaukia šio vakaro karaliene vadinama silkė.
Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, vis daugiau lietuvių šventėms perka jau paruoštą žuvį, o nusprendusiems ją gaminti namuose rekomenduoja, kaip išsirinkti kokybišką. Tuo tarpu gydytoja dietologė dr.
Atskleidė superinį mišrainės receptą: „Puikiai tiks šventėms“
„Vos keli ingredientai ir gardi mišraine su silke pagaminta. Gal daugelis iš jūsų šios mišrainės receptą ir žinote, o tiems kas nežino, su malonumu pasidalinsiu. Beje, ši mišrainė puikiai tiks ir šventėms: greitai pagaminama ir gardi“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: virtų burokėlių (tarkuotų), silkių filė, konservuotų žirnelių, raudono svogūno, pagardinti mišrainei reikės žiupsnelio druskos ir alyvuogių aliejaus.
Ši silkių mišrainė taps Kalėdų stalo pažiba: neišbandyti būtų nuodėmė
„Viena gardžiausių silkių mišrainių man yra silkė su daržovėmis. Dažniausiai ją patiekiame šaltą, o ar teko valgyti karštą silkių mišrainę? Visai ekspromtu, kepant daržoves, sumąsčiau įdėti silkės ir ją pakepinti kartu su daržovėmis... Skonis nerealus. Žodžiu, mums labai patiko karšta silkių mišrainė, todėl šią idėja nusprendžiau pasidalinti su jumis“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Atskleidė skaniausius silkės receptus: užsirašykite šventėms
Įvairiausi silkių patiekalai per Kūčias ir Kalėdas tampa tikra stalo pažiba. Silkę per šventes įprasta ruošti su įvairiomis sezoninėmis daržovėmis, grybais, svogūnais. Tačiau jei tradicinės silkės receptai jau spėjo pabosti – naujų spalvų ji įgaus, jeigu pagardinsite šviežiais ar džiovintais vaisiais, riešutais, kiaušiniais.
Kurpienė atskleidė geriausius patarimus Adventui: užsirašykite ir išbandykite
Prasidėjo Adventas, kurio metu rekomenduojama laikytis pasninko. Kokius produktus įtraukti į valgiaraštį, kad organizmas gautų reikalingų medžiagų ir būtumėte sotūs, pataria dietistė Vaida Kurpienė.
Dietistė akcentuoja, kad Adventas yra rimties ir susikaupimo metas, todėl vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į maistą, bet ir pamąstyti, ar džiaugiamės bendravimu, ar pasirūpiname ne tik artimaisiais, bet ir savimi, ką galime pakeisti savo kasdienybėje.
Ši rudens mišrainė nepaliks abejingų: „Taukšt ir pagaminta“
„Taukšt ir salotos pagamintos. Šįsyk kalba eina apie silkių salotas. Šių salotų receptą seniai užmačiau internete ir mane labai sudomino jų receptas. Pagaminau, o dabar galiu pasakyti, kad salotos išties gardžios, greitai ir lengvai pagaminamos. Ar silkių salotos gali būti negardžios?“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 200 gr silkės filė, skardinės raudonų pupelių, 1 raudono svogūno, 1–2 obuolių.
Šiukštu nevalgykite silkės su šiais produktais: gydytoja įspėja prieš Velykas
Artėjančios Velykos – proga ne tik pabūti kartu su šeima, tačiau ir pasimėgauti skaniu maistu. Neatskiriama šventinio stalo dalimi tapo silkė, kurią kas kaip išmano, taip gamina. Vis dėlto, šios žuvies naudingas savybes galime sugadinti, derindami ją su netinkamais produktais.
Taip gaminta velykinė silkė patiks visiems: išbandykite šiemet
„Taukšt ir salotos. Taip galima būtų pasakyti apie šias silkių salotas. Pagaminamos jos žaibišku greičiu, rezultatas puikus ir nuo stalo dingsta akimirksniu. Manau, kad silkių mėgėjams šios salotos turėtų patikti“, – rašo „Gamink su Audrone“ tinklaraščio autorė.
Reikės: 200 gr silkių filė, 0.5 paprikos (raudonos), 6–8 pomidoriukų, raudono svogūno, prieskoninių žolelių (naudojau petražoles), maltų juodų pipirų.
Taip gaminta silkė pagal Odetą sužavės visus: tiks ir pasninkui, ir Velykoms
„Silkės receptų niekada nebus per daug, ypač prieš šventes“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Ingredientai silkės mišrainei: 3 vnt. silkės filė; 100 g konservuotų žirnelių; 3 virti kiaušiniai; 1 poro baltoji dalis; 1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai; 2 šaukštai majonezo; 1 šaukštelis dižono garstyčių.
Silkės mišrainės receptas
Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais. Žirnelius nuvarvinkite ir sudėkite į dubenėlį su silke.
Super skani silkė pagal Dalią: per Velykas visi klaus recepto
„Šis receptas tiems, kas mėgsta patiekalus su riešutais. Ir nors žemės riešutai yra ankštinė daržovė (priskiriama pupinių šeimai) daugeliui iš mūsų jie asocijuojasi tik su riešutais, o ne su kažkokiomis pupelėmis“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės: 1 silkės, 1 vidutinio svogūno, saujos išlukštentų ir be luobelės žemės riešutų, 3–4 kvepiančių pipirų grūdelių.
Receptas
Sausoje keptuvėje pakepinkite žemės riešutus iki auksinės spalvos.
Receptas. Sumuštiniai su silke
INGREDIENTAI: 100 gramų silkių 2 riekės juodos duonos 1 vienetas kiaušinių (virtų) 0.5 vieneto rausvųjų svogūnų 2 arbatiniai šaukšteliai majonezo 1 žiupsnelis krapų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Duoną paskrudinti. Aptepti majonezu. Ant duonos dėti silkę, pjaustytus kiaušinius, svogūnų žiedus, apbireti smulkintais krapais.
Receptas. "Žiemos uoga"
INGREDIENTAI: 1 vienetas silkių 1 vienetas burokėlių (virtų) 1 vienetas bulvių (virtų) šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Buroką sutarkuokite. Į vidų dėkite po nedidelį gabaliuką silkės ir supjaustytos bulvės. Suformokite rutuliukus. Papuoškite petražolėmis.