Baltoji mišrainė lietuviams – kiekvieno šventinio stalo pažiba, tad Elena Karalienė šį sekmadienį nuspręs pagaminti būtent ją. O štai Gian Luca Demarco jai atsakyti bandys su kitomis, ne ką mažiau gardžiomis bulvių salotomis. Tik ar šiam patiekalui pavyks pakovoti prieš baltąją mišrainę?
Dabartinė baltoji mišrainė gaminama iš virtų bulvių, morkų, marinuotų ar raugintų agurkų, kiaušinių, konservuotų žirnelių ir majonezo. Kai kurie šią mišrainę dar gardina svogūnais, daktariška dešra, vištiena ar kitais mėgstamais ingredientais.
Elena šio sekmadienio laidoje gamins su baltosios mišrainės žinovu Mykolu Vyšniausku, o Gian Luca – su Raminta Naujanyte-Bjelle. Baltosios mišrainės receptą pagal Mykolą Elena atskleidžia nedelsdama, o kaip paruošti Gian Lucos salotas išvysite laidoje.
Skaniausia balta mišrainė
Reikės:
- 5 vnt. virtų bulvių
- 3 vnt. virtų morkų
- 1 vnt. virto pastarnoko
- 4 vnt. virtų kiaušinių
- Marinuotų žirnelių
- Marinuotų agurkėlių
- Majonezo
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Smulkiai supjaustome virtas morkas ir bulves. Pjaustytą pastarnoką beriame į dubenį. Negailime žirnelių ir marinuotų agurkėlių.
Beriame smulkintus virtus kiaušinius ir viską pagardiname druska bei pipirais. Dedame majonezą, pilame šiek tiek marinuotų agurkėlių skysčio ir gerai išmaišome.
Šiltos bulvių salotos
Reikės:
- 4 vnt. virtų bulvių
- 4 vnt. virtų kiaušinių
- 2 vnt. svogūnų
- „Maggi“ daržovių sultinio
- „Philadelphia Protein“ kreminio sūrio
- Svogūnų laiškų
- Saliero
- Majonezo
- Druskos
- Pipirų
Išverdame „Maggi“ daržovių sultinį. Smulkiai supjaustome svogūną ir salierą, apkepiname keptuvėje kartu su bulvėmis. Po truputį įpilame daržovių sultinį.
Viską sudedame į dubenį. Įdedame pjaustytus kiaušinius, svogūnų laiškus, majonezą. Beriame druskos, pipirų ir gerai sumaišome. Pagardiname „Philadelphia Protein“ kreminiu sūriu, išmaišome.
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!
Kai paskaitai apie virtuvės "šefą" kuris verda maggi sultinį iš kubelių - toliau skaityti nebelieka prasmės.
Norit įdomesnio baltos mišrainės recepto su daug intensyvesniu sodresniu skoniu...tada daržoves ne virkit bet pamėginkit suvynioję į foliją jas iškepti orkaitėje. Daugiau terliojimosi,bet galutinis rezultatas viską atperka. Gaunasi tikrai šventinė mišrainė. Plius reikia nepagailėti ant skanių žirnelių,agurkų ir majonezo - iš pigiausių produktų skaniai nesigaus.