• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį Gian Luca Demarco visiems TV3 laidos „La maistas“ žiūrovams pagaliau atskleis legendinio Panevėžio patiekalo – Čičinsko kepsnio – paslaptį. Virtuvės šefas ne tik sužinos jo istoriją, kaip kilo toks kepsnio pavadinimas ir kuo jis yra ypatingas, bet ir pats parodys, kaip panašų patiekalą pasigaminti namuose.

14

Šį sekmadienį Gian Luca Demarco visiems TV3 laidos „La maistas“ žiūrovams pagaliau atskleis legendinio Panevėžio patiekalo – Čičinsko kepsnio – paslaptį. Virtuvės šefas ne tik sužinos jo istoriją, kaip kilo toks kepsnio pavadinimas ir kuo jis yra ypatingas, bet ir pats parodys, kaip panašų patiekalą pasigaminti namuose.

REKLAMA

Panevėžys jau daugelį metų traukia gyventojus iš visos Lietuvos savo garsiuoju kepsniu. Tiesa, nors pasimėgauti šiuo patiekalu vienoje iš seniausių miesto gatvių įsikūrusiame restorane tuo pat pavadinimu gali visi, jo receptas – didžiulė paslaptis. Pasirodo, kad jį net prieš 50 metų sukūrė dvi čia dirbusios šeimininkės. Tai lėmė ir restorano populiarumą – anuomet jis netgi turėjo savo durininką!

Kad apie šį paslaptimis apgaubtą patiekalą sužinotų daugiau, Gian Luca garsiajame restorane susitiks su Panevėžio plėtros agentūros turizmo projektų vadove Vilanda. Ji ne tik papasakos, kuo įdomus šis patiekalas, bet ir sutiks pasidalinti savo šeimos Čičinsko receptu.

REKLAMA
REKLAMA

Vilanda pasakos, jog dabar šį kepsnį savo namuose atkartoti bando ne viena šeimininkė. Tačiau nereikia apsigauti – tikrąjį jo skonį galima sužinoti tik šiame restorane.

REKLAMA

„Autentiškas receptas yra paslaptis – patentuotas net jo pavadinimas. Tai – šio restorano nuosavybė. O kai keičiasi restorano savininkai, šis receptas yra perduodamas kartu su visu restoranu“, – atskleis moteris.

Savąjį Čičinsko receptą Vilanda išmoko iš močiutės, o šio sekmadienio laidoje jį sužinos ir visi smalsuoliai!

Norėdami kepsnį pasigaminti namuose, pirmiausiai išvirkite bulves ir jas iki vientisos masės nepalikdami gumuliukų sutrinkite kartu su kefyru. Tuomet Įmuškite kiaušinį, supilkite miltus, įberkite kiek druskos ir viską sumaišykite iki tokios masės, kad būtų galima ją minkyti. Jei norite puresnės tešlos, papildomai su kefyru nugesinkite sodą, o tuomet viską supilkite į gautą masę.

REKLAMA
REKLAMA

Tešlą ramybės būsenoje palikę 10-15 minučių, ją iškočiokite, o tuomet supjaustykite plonomis juostelėmis.

Tuomet pradėkite ruošti mėsą. Į maltą mėsą suberkite druską, pipirus ir imkite formuoti dešreles. Vėliau, nepaliekant jokių tarpų, kiekvieną tokią dešrelę apvyniokite iš tešlos padarytomis juostelėmis. Suformuotus Čičinsko kepsnius įdėkite į įkaitintą aliejų ir pavirkite 15-20 minučių.

Ir tai yra viskas – belieka kepsnį patiekti! Tradiciškai Čičinsko kepsnys serviruojamas su neatsiejamu garnyru – marinuotais svogūnais, raugintais agurkais ir kopūstų salotomis.

Legendinė Čičinsko kepsnio paslaptis – jau šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų