grikių
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „grikių“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „grikių“.
Grikių košę ruoškite šiuo būdu: išeis daug skanesnė
„Ši grikių košė man puikiai tiktų ir pusryčių stalui, bet dabar mėgaujuosi ja valgydama vėlyvą vakarienę. Greita, maistinga ir skanu. O jūs mėgstate košes?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2. Užtruksite apie 30 min: 100 g grikių; 200 g pievagrybių; 1 morka; 1 svogūnas; 1 poras; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Saujelė smulkintų žalumynų.
Grikių košės receptas
Grikius išverdame. Daržoves nulupame ir nuplauname.
Grikius valgykite į sveikatą – štai, kuo jie naudingi
Nors grikius daug kas laiko grūdais, iš tiesų jie yra į grūdus panašios sėklos, kitaip tariant – pseudojavai, kaip ir čia sėklos, burnočiai bei bolivinės balandos.
Kaip ir bolivinės balandos, grikiai neturi glitimo, todėl puikiai tinka subalansuotai mitybai tiems žmonėms, kurie netoleruoja grūdų. Grikiai net naudojami stipriųjų alkoholinių gėrimų bei alaus be glitimo gamyboje. Taigi, jei sergate celiakija arba norite vartoti mažiau glitimo, verta atkreipti į juos dėmesį, rašoma freshlean.
Atskleidė tiesą: ar sveika valgyti grikius?
Tikriausiai daugelis pusryčiams neretai renkasi būtent grikių košę. Tačiau kokia iš tiesų yra šios košės nauda?
GERINA ŠIRDIES SVEIKATĄ
Šios grūdus primenančios sėklos padeda sumažinti uždegimines reakcijas bei LDL, blogąjį cholesterolį, o abu šie dalykai yra labai svarbūs gerai širdies sveikatai.
Rekomenduoja kitokią grikių košę – išbandyti verta
Turbūt daugeliui vaikystėje bent kelis kartus iš tėvų ar senelių yra tekę girdėti raginimą valgyti košę tam, kad augtume dideli ir būtume sveiki. Visgi, pripažinkime, dažnai džiaugdavomės jos išvengę ir mieliau pusryčiams rinkdavomės blynus su braškių uogiene.
Anot Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės, susiformavęs mitas, kad košės – nors ir sveikas, bet ne itin skanus pusryčių variantas, turėtų būti paneigtas.
Kviečia prisijungti prie grikių iššūkio – skirs Vaištarienės atminimui
Lietuvos sveikuolių sąjunga tęsia a.a. chemijos mokslų daktarės, ilgametės Vegetarų draugijos pirmininkės Ksaveros Vaištarienės pradėtus darbus. Grikių, iššūkis, į Facebook grupę 30 dienų iššūkis per keletą metų subūręs beveik 17 000 žmonių vyks ir šįmet. Gegužės 11 d. vakare šioje grupėje bus paskelbtos grikių iššūkio taisyklės.
Kitokia grikių košė su daržovėmis: puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek pietums
Namuose vis dar turite nemažai grikių? „Mukatanas“ tinklaraštininkė dalijasi su jumis kitokios grikių košės receptu, kuri tikrai yra ne ką mažiau gardi už tradicinį variantą.
Atskleidė kitokią ir itin gardžią grikių košę: „Norisi ragauti vėl ir vėl“
„Mano košės visai paprastos, nebrangios, vos iš keleto sudedamųjų dalių. Kartais išsiverdu keturių grūdų košės, dar kartais – ryžių košės, bet dažniausiai – grikių košės su keptomis daržovėmis. O į tinklaraštį dažniausiai patenka receptai patiekalų, kurie yra tapę mūsų mėgstamiausiais, ir norisi jų ragauti vėl ir vėl“, – sako recepto autorė.
Ruoškite grikius tik tokiu būdu – pajausite dvigubą naudą
Parduotuvėse galime įsigyti dviejų rūšių grikių: skrudintų ir neskrudintų. Skrudinti grikiai dėl terminio apdorojimo maistingųjų medžiagų verte yra mažiau vertingi nei neskrudinti. Tačiau skrudinti labiau tiks tradicinei košei ruošti. Ar žinojote, kad skrudintų grikių nereikia virti? Pakanka vakare juos užpilti vandeniu, ryte perplauti, galima pašildyti ir valgyti. Neturite tiek daug laiko ? Užpilkite grikius karštu (apie 80°) vandeniu, šiltai uždenkite ir palaukite 30 min.