• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasara – tai metas, kai skanių ir sultingų arbūzų valgymas tampa neatsiejama atsigavinimo dalis. Tačiau neretai susiduriame su problema, kai, įsigijus arbūzą, paaiškėja, jog jis nėra toks saldus ir prinokęs, kaip norėtųsi. 

Vasara – tai metas, kai skanių ir sultingų arbūzų valgymas tampa neatsiejama atsigavinimo dalis. Tačiau neretai susiduriame su problema, kai, įsigijus arbūzą, paaiškėja, jog jis nėra toks saldus ir prinokęs, kaip norėtųsi. 

REKLAMA

Ekspertai atskleidė, kaip parduotuvėje išsirinkti tobulą arbūzą. Sekdami šiuos paprastus patarimus, galėsite būti tikri, kad jūsų pasirinktas vaisius bus ne tik aromatingas, bet ir gardus, o vasaros vakarėliai taps dar sėkmingesni. 

Ieškokite arbūzo su geltona dėme

Vienas iš svarbiausių arbūzo kokybės rodiklių yra jo dėmės spalva – didelė, pakitusios spalvos dėmė ant paviršiaus, parodo, kad arbūzas nokdamas gulėjo ant žemės, tad geltonos arba beveik oranžinės spalvos dėmė rodo, kad arbūzas yra aromatingas, rašo realsimple.com. 

Balta arba šviesiai geltona lauko dėmė rodo, kad arbūzas yra neskanus, todėl galite rinktis kitą. 

Arbūzo dryžai turėtų būti ryškūs ir vientisi

Arbūzo spalva padeda nustatyti, ar vaisius prinokęs. Rinkitės tokį arbūzą, kurio dryžių raštas yra ryškus ir vientisas. Jo žalios juostelės turėtų būti tamsiai tamsiai žalios spalvos, o blyškios – šviesiai geltonos, žalsvos. 

REKLAMA
REKLAMA

Pastuksenkite į jį 

Nors kiti pirkėjai į jus gali pažvelgti smalsiu žvilgsniu, tačiau stuksenimas į arbūzą gali padėti išsirinkti geriausią vaisių. Švelniai bakstelėkite vaisių ir klausykitės, kokį garsą jis skleidžia: 

REKLAMA

Jei garsas yra gilus ir tuščiaviduris, vaisius turi daugiau vandens ir greičiausiai yra prinokęs. Jei jūsų stuktelėjimas skamba aukštesniu tonu ir tankiai, tai gali reikšti, kad žievė yra per stora ir vaisius nėra visiškai prinokęs. 

Patikrinkite, ar yra rudos žymės

Rudos, į gyslas panašios linijos yra puikūs itin saldaus arbūzo rodikliai. Šios dėmės parodo, kur iš vaisiaus išsiskyrė cukrus, todėl prieš pasirinkdami arbūzą apžiūrėkite visas jo puses.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkitės sunkiausią arbūzą 

Apsipirkinėdami atlikite greitą treniruotę – pakelkite arbūzą, kad surastumėte tinkamiausią. Geras arbūzas atrodo sunkesnis, nei atrodo, nes kuo jis tankesnis, tuo daugiau jame vandens ir tuo jis saldesnis. 

Pasirinkite apvalesnę formą 

Ieškokite apvalesnio ir tolygesnės formos arbūzo, o ne ovalaus. Apvalesni arbūzai yra saldesni, o ovalūs paprastai būna vandeningi ir mažiau aromatingi. Taip pat venkite arbūzų su netaisyklingais gumbeliais paviršiuje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinkitės kietus ir neblizgančius arbūzus

Nepriklausomai nuo dydžio, rinkitės arbūzą, kurio išorė tvirta. Apžiūrėkite visą arbūzą ir, jei rasite minkštų vietų, įpjovimų, įdubimų, įtrūkimų ar kitų pažeidimų požymių, rinkitės toliau. 

Be to, rinkitės nuobodžiai atrodantį arbūzą. Blizganti žievelė greičiausiai reiškia, kad arbūzas nepakankamai prinokęs. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų