arbūzas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „arbūzas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „arbūzas“.

Šis produktas padeda mažinti kraujospūdį: ragina valgyti dažniau

Vasaros sezoną atidaro braškės, o išlydi – arbūzai ir melionai. Skubėkite pasimėgauti – juk tai dar ir sveika! Retas žino, kokią pagalbą organizmui gali suteikti arbūzai. Tyrimai rodo, kad šie padeda kovoti netgi su aukštu cholesterolio kiekiu ir vėžinėmis ląstelėmis. Į pagalbą vandeniui Dėl to, kad 90 proc. arbūzo sudaro vanduo, jis – puikiausias pasirinkimas visiems, norintiesiems numesti svorio.
2024-09-17

Pamatę, kas slepiasi darže, alytiškiai nustėro: svėrė daugiau nei 16 kg

Alytaus rajone, Praniūnuose, gyvenantys Agnė ir Andrius Gudaičiai savo darže užaugino milžiniško dydžio arbūzą. 16,3 kilogramo sveriantis arbūzas buvo prapjautas – šeštadienį šeima minėjo dukters gimtadienį. Ta proga iš milžino buvo ruošiamas sveikuoliškas, gražiai papuoštas tortas. Gudaičiai arbūzus savo reikmėms augina jau penktus metus, tačiau tokio dydžio užaugo pirmą kartą.  „Mes auginame ne pardavimui, o dėl savęs, dėl vaikų.
2024-09-02

Atskleidė, kaip išsirinkti tobulą arbūzą: daugelis to vis dar nemoka

Vasara – tai metas, kai skanių ir sultingų arbūzų valgymas tampa neatsiejama atsigavinimo dalis. Tačiau neretai susiduriame su problema, kai, įsigijus arbūzą, paaiškėja, jog jis nėra toks saldus ir prinokęs, kaip norėtųsi.  Ekspertai atskleidė, kaip parduotuvėje išsirinkti tobulą arbūzą. Sekdami šiuos paprastus patarimus, galėsite būti tikri, kad jūsų pasirinktas vaisius bus ne tik aromatingas, bet ir gardus, o vasaros vakarėliai taps dar sėkmingesni.
2024-06-27

Ūkininkas išdavė arbūzų auginimo paslaptį: pavyks kiekvienam

Ūkininkas Kęstutis Zinkevičius jau 10 metų augina arbūzus. Tiesa, vyras juokauja, kad pirmieji 2 metai buvo paskirti eksperimentams ir derliaus sulaukti ne visada pavykdavo. Dabar socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Arbūzų augintojai Lietuvoje“ įkūrėjas, ūkininkas yra sukaupęs nemenką žinių bagažą apie įvairiausius arbūzų priežiūros aspektus.
2024-05-19

Medikai įspėja: valgydami per daug arbūzo rizikuojate susidurti su rimtomis sveikatos problemomis

Kai kurie iš mūsų vasaros mėnesiais suvalgo didelį arbūzų kiekį, tačiau žmonėms, sergantiems lėtine inkstų liga (LIL), per didelis jo kiekis gali būti pavojingas. Taip atsitiko trims pacientams, sergantiems LIL, kurie, suvalgę per daug arbūzų, sunkiai susirgo, tačiau kodėl jiems prireikė medikų pagalbos? Atsakymas slypi tame, kad arbūzą sudaro ne tik vanduo. Šiame sultingame vaisiuje gausu vitaminų ir mineralų, iš kurių svarbiausias – kalis.
2024-04-09

Šį vaisių vadina natūralia „Viagra“: karšta naktis garantuota

„Viagra“ veikia didindama kraujo pritekėjimą į varpą, todėl susijaudinęs vyras lengviau pasiekia erekciją. Tuo tarpu natūraliai iš arbūzo gaunamas citrulinas gali daryti tą patį, nors veikia kitaip nei minėtas vaistas, tačiau šį vaisių vadina natūralia „Viagra“. Arbūzas yra natūralus citrulino šaltinis. Citrulinas yra aminorūgštis, galinti pagerinti erekciją.
2024-02-10

Suvalgykite šių produktų: karšta naktis bus garantuota

Jei kada nors turėjote problemų miegamajame arba tiesiog norite paįvairinti situaciją, šie maisto produktai veikia kaip afrodiziakas ir pakeičia „Viagros“ poreikį, kurios, tikėkimės, kurį laiką nereikės vartoti. Įtraukite šiuos produktus vakarienės metu. Štai, keturi produktai, kuriuos turėtumėte įtraukti į savo mitybos racioną, rašo sonkifitness.com. Arbūzas Sultingas ir saldus, toks, koks jis turi būti.
2024-01-20

Pamirškite tabletes: naminė „Viagra“ garantuos audringą naktį

Ieškote natūralaus ir prieinamo būdo pagerinti savo pajėgumus lovoje? Jei taip, tuomet ne visada būtina griebtis „Viagros“ – naminę „Viagrą“ galite pasigaminti namuose. Pirmiausia reikia suprasti, kaip veikia „Viagra“. Tai yra vaistas, vartojamas vyrų erekcijos sutrikimams gydyti. Tai yra dažna būklė, kuria serga įvairaus amžiaus vyrai. Ji sukelia sunkumų pasiekti ar išlaikyti erekciją lytinių santykių metu.
2023-10-21

Šio vaisiaus sultys gerina erekciją: nustebsite sužinoję

Kai kurie tyrimai rodo, kad arbūzas gali būti tinkamas „Viagros“ pakaitalas erekcijos sutrikimų turintiems žmonėms. Viagros ir kitų erekcijos sutrikimų (ED) gydymo būdų atsiradimas sukėlė revoliuciją seksualinės medicinos pasaulyje. ED vaistai tinka ne visiems vyrams. Kai kuriems vyrams pasireiškia šalutinis poveikis, o  arbūzai yra saugi alternatyva, kuri greičiausiai nesukels rimto šalutinio poveikio. Arbūzas yra natūralus citrulino šaltinis.
2023-10-08

Norite numesti svorio? Atskleidė, ar galite valgyti vaisius

Vasaros laikotarpiu savo mitybą praturtiname įvairiomis sezoninėmis uogomis, vaisiais, daržovėmis ir kitais gamtos suteiktais skanumynais. Vis dėlto, kai kurie specialistai teigia, kad mėgautis vaisiais reikėtų atsakingai, mat juose esantis cukrus nepriduoda naudos nei sveikatai, nei kūno linijoms. Ką būtina žinoti apie vaisiuose esantį cukrų, aptarė dietistas Mantas Liekis.
2023-08-27
REKLAMA
REKLAMA

Šiuos produktus vadina namine viagra: karšta naktis garantuota

Kartais mūsų lytinis potraukis gali šiek tiek sumažėti, tad puolama ieškoti sprendimų, kaip greitai jį padidinti. Paaiškėjo, kad prieš seksą suvalgius šių produktų naktis bus tikrai karšta – štai, ką vertėtų suvalgyti prieš seksą.  Libido gali sumažėti dėl įvairių priežasčių – nuo tam tikrų vaistų vartojimo iki sveikatos problemų, streso ir nerimo.  Dažniausiai dėl to nerimauti nereikia, ir yra dalykų, kuriuos galite padaryti, kad išspręstumėte šią problemą, rašo dailystar.
2023-08-26

Atskleidė, ar galima valgyti arbūzo sėklas: kiti mano neteisingai

Valgydami vaisius daugelis instinktyviai griebiasi sultingosios dalies, o sėklas išmeta net nesusimąstydami. Tačiau mažytėse sėklose slypi maistinių medžiagų ir sveikatai naudingų medžiagų lobis. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, didžioji dauguma vaisių sėklų yra turtingos mikroelementais. Nepaisant to, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad pirkėjai vis dažniau renkasi besėkles vaisių rūšys, o favoritėmis išlieka vynuogės.
2023-08-07

Atlikite šį triuką parduotuvėje: išduos skaniausią arbūzą

Rugpjūčio 3-iąją pasaulis mini Arbūzo dieną ir toliau tęsia amžiną diskusiją – koks gi metodas garantuoja, kad visuomet skanautumėte tik sunokusį ir saldų arbūzą? Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šį vasaros skanumyną pirkėjai graibsto visą vasarą, ir dažnai renkasi jau supjaustytą – į krepšelį kraunasi pusę ar ketvirtį arbūzo.
2023-08-03

Šią prekę lietuviai šluoja masiškai: per vasarą nuperka tonomis

„Maxima“ paskaičiavo, kad prekybos tinko parduotuvėse apsipirkę lietuviai per pirmuosius vasaros mėnesius suvalgė beveik 10 tūkst. tonų vaisių ir uogų, apie 8 tūkst. tonų daržovių bei daugiau nei 4 tūkst. tonų mėsos.Tai buvo perkamiausi maisto produktai, o iš jų nenustelbiama pirkėjų krepšelių žvaigžde tapo arbūzai.  Didžiausio lietuviško prekybos tinklo duomenys rodo, jog vasarą šalies gyventojai išnaudoja kaip reikiant pasimėgauti sezoninėmis gamos gėrybėmis.
2023-08-01

Raskite 1 kitokį arbūzą: pavyks atidžiausiems

Pažvelkite į šį paveikslėlį – ar sugebėsite per kelias sekundes pastebėti, kur yra pasislėpęs arbūzas, neturintis sėklų? Teigiama, kad ši užduotis ne visiems yra tokia lengva, kaip gali pasirodyti iš pirmo karto. Kviečiame išbandyti ir jus savo budrumą. Tarp paveikslėlyje išsibarsčiusių arbūzų yra ir vienas kitoks, savo išvaizda išsiskiriantis arbūzas. Jis neturi sėklų.
2023-04-01

Receptas. Pomidorų ir arbūzų salotos

INGREDIENTAI: 250 gramų pomidorų pastos 250 gramų arbūzų 6 lapai bazilikų 3 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus supjaustykite kubeliais, iš arbūzo išrinkite sėklas, taip pat supjaustykite ir viską sudėkite į dubenį. Suplėšykite baziliko lapelius ir sumeskite juos į dubenį.
2022-03-02

Receptas. Pikantiškos feta sūrio, alyvuogių ir arbūzo salotos

INGREDIENTAI: 2 saujos alyvuogių (žaliosios) 140 gramų arbūzų 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio krienų 3 valgomieji šaukštai jogurto 300 gramų feta sūrio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Aš iš nurodytų ingredientų kiekių pagaminu 2 porcijas. Feta sūrį ir arbūzą supjaustau kubeliais, kiekvieną alyvuogę perpjaunu per pusę. Padažui viename dubenėlyje sumaišau jogurtą, krienus bei cukrų.
2022-03-02

Receptas. Vaisių salotos

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų šiek tiek arbūzų 1 vienetas bananų 2 vienetai mandarinų 0.5 vieneto mangų 2 vienetai obuolių 1 sauja vyniuogių šiek tiek jogurto (indelis) 1 vienetas kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustome visus vaisius, tada užpilame jogurtu ir sumaišome.
2022-03-01

Receptas. Vaisių salotos su medumi ir laimo sultimis

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai aguonų šiek tiek arbūzų 1/4 stiklinės medaus 1/4 stiklinės migdolų (kapoti, kepinti) 3 ir 1/4 stiklinės vaisių (smulkinti (mango, obuoliai, kivi ir pan.)) 3/4 stiklinės uogų ((vynuogės, mėlynės, serbentai, avietės, žemuogės, braškės ir pan.)) 1/5 stiklinės sulčių (laimo) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite medų, laimo sultis ir aguonų sėklas viename dubenėlyje.
2022-03-01

Receptas. Greitas užkandis

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto agurkų šiek tiek arbūzų 4 vienetai bulvių 1 vienetas skumbrių (rūkyta filė) PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrę supjaustyti gabaliukais, bulves išvirti, papjaustyti agurko ir arbūzo. Labai geras derinys, ir gaivu. Ir viskas. Šį patiekalą pavadinau greitu užkančiu todėl, kad kai pareini iš darbo ir nieko nesinori daug ir ilgai darytis, tada čiumpi kas šaldytuve, susidedi ir valgai.
2022-02-27

Receptas. Arbūzinis „Gaspačio“

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 250 gramų arbūzų 1 vienetas paprikų 1 sauja petražolių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (nerafinuotas) 3 valgomieji šaukštai acto (balzaminis) 2 valgomieji šaukštai jelapenų (smulkinti) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Išimti arbūzų kauliukus. Agurkus ir paprikas be sėklų supjaustyti. Visus nurodytus ingredientus sutrinti. Supilti į dubenį.
2022-02-25

Receptas. Arbūzų salotos su daržovėmis ir feta sūriu

INGREDIENTAI: 1 sauja alyvuogių (juodosios) 1 kilogramas arbūzų 1 vienetas svogūnų (raudonieji) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 200 gramų feta sūrio šiek tiek džiovintų bazilikų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzą nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti trikampėmis riekelėmis. Svogūną supjaustyti žiedais. Feta sūrį supjaustyti kubeliais. Arbūzą, alyvuoges, svogūną ir feta sūrį sumaišyti viename dubenyje.
2022-02-24

Receptas. Arbūzų ir braškių uogienė

INGREDIENTAI: 300 gramų dansukker uogienių cukraus 250 gramų arbūzų 250 gramų braškių 1 vienetas citrinų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzą perspauskite per sietelį – pašalinkite sėklas. Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas nuplaukite. Sudėkite į prikaistuvį ir sutrinkite rankiniu trintuvu. Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms.
2022-02-20

Receptas. Vasaros gaivuma

INGREDIENTAI: 300 gramų arbūzų 20 vienetų šilauogių šiek tiek ledukų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Į maišytuvą sudėti arbūzo gabaliukus ir suberti šilauoges. Išplakti. Supilti į taurę, įmesti ledukų. Papuošti arbuzo gabaliuku. Skanaus.
2022-02-19

Receptas. Arbūzų tortas

INGREDIENTAI: šiek tiek apelsinų (žievelė) 2 kilogramai arbūzų šiek tiek cinamono šiek tiek citrinų (žievelė) 200 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 2 stiklinės vandens 3 valgomieji šaukštai grietinėlės šiek tiek druskos 200 gramų sviesto šiek tiek konjako PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Tešla 1 valandą palaikoma šaltai.
2022-02-18

Receptas. Arbūzų sriuba

INGREDIENTAI: 1 litras arbūzų (kubeliais pjaustytas) 2 vienetai bulvių 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų 1.5 litro vandens šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 500 mililitrų grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį vandenį sudėti supjaustytus arbūzus, bulves ir morkas. Virti ant silpnos ugnies, kol bulvės bei morkos išvirs.
2022-02-18

Receptas. Arbūzinis kokteilis šventėms

INGREDIENTAI: 1 vienetas arbūzų 20 vienetų ledukų Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzą sutrinti plaktuvu, įdėti ledo.
2022-02-17

Receptas. Desertas „Keptas arbūzas“

INGREDIENTAI: 600 gramų arbūzų 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 4 valgomieji šaukštai krakmolo (bulvių) 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 stiklinė aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzo minkštimą supjaustyti gabalais, išimti sėklas ir išvolioti miltuose. Baltymus sumaišyti su krakmolu, ištirpintu nedideliame kiekyje vandens. Arbūzo gabaliukus mirkyti baltymų masėje ir iškart iškepti aliejuje.
2022-02-16

Receptas. Arbūzinis limonadas

INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo arbūzų (be žievės) šiek tiek arbūzų (griežinėliai (papuošimui)) 3 vienetai citrinų 1 stiklinė cukraus šiek tiek vyniuogių (žaliosios) 4 stiklinės vandens (šaltas) 2 vienetai žaliųjų citrinų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzo minkštimą be sėklų gerai sutrinti iki tyrės. Tyrę sumaišyti su citrinų bei laimo sultimis, vandeniu bei cukrumi. Gautą gėrimą padėti maždaug 1 val. į šaldytuvą.
2022-02-15

Receptas. Arbūzas su laimo sulčių ir medaus sirupu

INGREDIENTAI: 1 kilogramas arbūzų 0.5 stiklinės medaus 0.5 stiklinės sulčių (laimo) PARUOŠIMO BŪDAS: Argentinos virtuvė neįsivaizduojama be patiekalų, keptų grilyje, ir į šią patiekalų kategoriją įeina ne vien tik įvairios mėsos kepsniai, bet ir kepti vaisiai bei daržovės. Pagal šį receptą būtent ir galėsite pasigaminti argentinietiškai paruoštų grilyje keptų vaisių.
2022-02-12

Receptas. Arbūzų salotos su naminiu varškės sūriu ir mėta

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai arbūzų 0.5 gabalo varškės (sūrelis) 1 valgomasis šaukštas anyžių 1 pundelis mėtų (šviežios) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Į lėkštę dedame arbūzo gabaliukus, pjaustytą gabaliukais naminį varškės sūrį. Pabarstome anyžiais. Papuošiame šviežios mėtos lapeliais. Valgyti šaukšteliu. Skanaus.
2022-02-10

Receptas. Arbūzas su klevų sirupu ir bananu

INGREDIENTAI: 2 bananų 0.5 kilogramo arbūzų 5 valgomieji šaukštai klevų sirupas 1 vienetas citrinų ((šviežiai išspaustos sultys) ) Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į virtuvinį kombainą sudėti arbūzą, sulaužytą į kelis gabaliukus, bananą ir supilti sirupą. Išplakti. Papuošti levandos šakele. Skanaus.
2022-02-08

Receptas. Arbūzų užkandėlė

INGREDIENTAI: 500 gramų arbūzų 1 vienetas citrinų (žievelė ir sultys) 1 valgomasis šaukštas medaus 1 sauja pistacijų 50 mililitrų brendžio 1 sauja mėtų PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Citrinos žievelę nutarkuokite stambesne trintuve, užpilkite brendžiu ir nors pusvalandį palikite pastovėti. Pistacijas išlukštenkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
2022-02-07

Receptas. Vaisių krepšelis

INGREDIENTAI: 1 vienetas arbūzų (pailgas, nemažas) 3 vienetai bananų 2 vienetai citrinų 2 vienetai kriaušių 3 vienetai mandarinų 2 vienetai persikų 6 vienetai slyvų 300 gramų vyniuogių (žaliosios ir mėlynosios) 2 vienetai kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisius galima rinktis ir savo nuožiiūra. Iš arbūzo išskobiame pintinę. Lanko ir pintinės kraštelius išpjaustome dantukais. Į vidų sudedame supjaustytą arbūzo minkštimą, vaisius.
2022-02-06

Receptas. Feta sūrio ir arbūzo užkandėlė

INGREDIENTAI: 1 vienetas arbūzų 200 gramų feta sūrio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzą supjaustykite kubeliais. Fetos sūrį - taip pat. Patiekite atskirai arba vienoje lėkštėje. Smeikite smeigtuku sūrio, tuomet - arbūzo ir skanaus.
2022-02-04

Receptas. Braškių ir arbūzo kokteilis

INGREDIENTAI: 200 gramų braškių 400 gramų arbūzų šiek tiek cukraus šiek tiek mėtų (lapeliai) šiek tiek ledukų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Blenderiu susmulkinti ir suplakti braškes ir arbūzą,įdėti cukraus pagal savo skonį,supilstyti į taures,įdėti ledo kubelių,puošti mėtų lapeliais.
2022-02-03

Receptas. Vyno gėrimas „Rudens vakaras“

INGREDIENTAI: 1 vienetas arbūzų 1 vienetas melionų 0.5 saujos melisų (šviežia) 250 gramų raudonojo vyno (saldus) 125 gramai sirupo (aviečių) 1 vienetas žaliųjų citrinų PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzą ir melioną perpjauti per pusę ir specialiu šaukštu išskobti iš minkštimo keletą rutuliukų. Sumaišyti vyną, sirupą, laimo sultis bei laimo sutarkuotą žievelę ir smulkiai supjaustytą melisą. Sudėti į stiklines vaisių kamuoliukus ir užpilti vyno kokteiliu.
2022-02-02

Receptas. Arbūzų žievelių cukatai

INGREDIENTAI: 1 kilogramas arbūzų (žievelės su baltu sluoksniu) 1.5 kilogramo cukraus 9 stiklinės vandens 1.5 arbatinio šaukštelio sodos 0.5 arbatinio šaukštelio vanilino Paruošimo laikas: Apie 20 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo arbūzų žievelių nulupti kietą žalią sluoksnį, minkštąją baltą dalį supjaustyti 3-4 centimetrų dydžio gabaliukais, pabadyti juos šakute. Stiklinėje verdančio vandens ištirpinti sodą, sumaišyti su 5 stiklinėm šalto vandens.
2022-02-02

Receptas. Pomidorų, arbūzo ir sūrio salotos

INGREDIENTAI: 1/4 vieneto arbūzų 1 sauja petražolių 250 gramų pomidorų pastos (vyšniniai) 125 gramai sūris ((salakis arba aristides) baltas karvių, ožkos pieno sūris) PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzą išvalyti nuo sėklelių, nupjauti žievę ir supjaustyti stambesniais kubeliais. Pomidorus supjaustyti puselėmis, petražoles susmulkinti. Viską sumaišyti, supjausčius sūrį kubeliais, juo apibarstyti ir viskas. SKANAUS! P.s. Iš nurodyto kiekio pasigaminsite didelę lėkštę salotų.
2022-02-01

Receptas. Braškių ir arbūzo gaivumėlis

INGREDIENTAI: 150 arbūzų 3 valgomieji šaukštai cukraus 0.5 stiklinės vandens (šaltas) 80 gramų braškių 4 vienetai mėtų (lapeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Gerai nuplaukite arbūzą, braškes bei mėtų lapelius. Išimkite arbūzų sėklas. Visus nurodytus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir gerai išplakite. Jei matysite, kad gautas gėrimas pertirštas įpilkite dar šiek tiek vandens, jei per skystas įdėkite daugiau arbūzo arba braškių. Patiekite šaltą.
2022-02-01

Lietuvoje – arbūzo rekordas: sunoko iki 17 kilogramų

Suvalkijoje užderėjo greičiausiai rekordinis arbūzas. Kalvarijoje arbūzus auginanti moteris savo darže sunokino 17 kilogramų arbūzą. Paskutinis arbūzo rekordas fiksuotas prieš dešimt metų ir jis buvo gerokai mažesnis. Kalvarijos miestelio gyventojos Daivos darže arbūzų nedaug likę. Derlius jau beveik nuimtas. Bet likę nenuskinti – didžiuliai. Ypač vienas. Daiva vos jį pakelia ir neša sverti.

Atskleidė tiesą: ar reikia prieš perkant pastuksenti į arbūzą?

Prasidėjus karščio bangai sunku sugalvoti, ką valgyti. Puikiu išsigelbėjimu gali tapti arbūzas – jis puikiai atgaivins. Tačiau dažnai parsinešę šį vaisių iš parduotuvės ir perpjovę nusiviliame, nes jis būna ne toks saldus ar prinokęs, kaip norėtųsi. Jeigu pasinaudosite šiais patarimais, daugiau taip nusivilti nebeteks. „TikTok“ vartotoja @evelynjuanrezoofficial atskleidė, kaip parduotuvėje išsirinkti patį geriausią arbūzą.
2021-07-24

Pasakė, kaip išsirinkti geriausią arbūzą: gailėsitės nežinoję anksčiau

Arbūzai karštomis vasaros dienomis yra vienas populiariausių pasirinkimų. Norint tinkamai išsirinkti arbūzą, verta  atkreipti dėmesį į keletą dalykų, pirmiausia – į šių vaisių išvaizdą. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pataria, kaip išsirinkti skaniausią arbūzą. Kaip išsirinkti saldų arbūzą? Pirmiausiais arbūzas turi būti švarus, nežemėtas, neturi būti pernelyg drėgnas.
2021-07-08

Rekomenduoja arbūzą valgyti šiais būdais: kiti to tikrai nebandė

Saldūs, sultingi, gaivinantys, džiuginantys savo ypatingu skoniu. Epitetų arbūzams, be kurių dažnas neįsivaizduoja savo vasaros, galima sugalvoti išties daug. Tačiau ragauti šiuos vaisius, vadinamus ir daržovėmis, įprastai pjaustytus kartais gali ir pabosti. Juolab, kai jie turi tokį milžinišką kulinarinį potencialą.
2021-06-25

Rinkitės 1 vaisių per karščius: pranašumą pastebėsite akimirksniu

Lietuvą pasiekę rekordiniai karščiai gyventojus verčia susirūpinti savijauta ir gerti daugiau vandens. Tačiau atgaivinti gali ir toks sultingas vaisius kaip arbūzas. Juo itin tinka mėgautis karštomis vasaros dienomis, nes net 92 proc. arbūzo sudaro vanduo. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad termometro stulpeliams šokus į viršų arbūzai sulaukia didelio pirkėjų susidomėjimo ir jų pardavimai per praėjusį karštąjį savaitgalį išaugo net 117 proc.
2021-06-22

Nufilmavo, ką gali begemoto nasrai: pademonstravo tikrą jėgą

Paprastasis begemotas arba hipopotamas laikomas vienu agresyviausių pasaulio gyvūnų. Nors iš pažiūros šis gyvūnas atrodo visada ramus ar net apsnūdęs, tačiau garsėja tuo, kad žmones gali pulti ir be jokios sukeltos provokacijos. JAV San Antonijaus mieste esantis zoologijos sodas socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino smagų vaizdelį, kuris tik dar kartą visiems įrodo, kokie aštrūs ir pavojingi yra begemoto nasrai.
2021-06-12

Atskleidė, kaip išsirinkti tobulą arbūzą: daugelis to vis dar nemoka

Nors kiekvienas turime savų metodų, kaip išsirinkti gerai sunokusį, saldų ir sultingą arbūzą,  ekspertai pažymi, kad perkant šiuos vaisius verta atkreipti dėmesį į keletą kitų niuansų – pavyzdžiui, kilmės šalį. Tad kaip nesuklysti bei išsirinkti tobulą arbūzą? Arbūzų importu užsiimančios bendrovės „Jotagris“ direktorius Audrius Jokubynas sako, kad šiemet klimato sąlygos arbūzų auginimui nebuvo palankios visoje Europoje.
2020-08-26

Neišmeskite arbūzo sėklų – jose slypi neįtikėtina nauda

Arbūzai yra vienas gaiviausių ir skaniausių užkandžių, kuriuo galima mėgautis karštą vasaros dieną. Be abejo, dauguma mūsų arbūzo sėklas išspjauna ir išmeta. Tačiau specialistai teigia, kad taip elgdamiesi prarandame daugybę jose esančių organizmui naudingų medžiagų. Arbūzų sėklos yra puikus dviejų ypač naudingų mineralų – magnio ir geležies – šaltinis. JAV sveikatos departamentas rekomenduoja suaugusioms moterims kasdien suvartoti 320 gramų magnio.
2020-06-26

Justina rekomenduoja sumuštinius su arbūzu: sotu, gardu ir be galo gaivu

Karštomis dienomis nesinori per ilgai stovėti prie gaminimo stalo, tačiau paruošti gardžių užkandžių dienai vis tiek norisi? Tuomet siūlome jums išbandyti šį sumuštinių receptą, kurį rekomenduoja Justina. Sumuštinius tinklaraštininkė karštą dieną pagardina arbūzu.  Sumuštiniams su arbūzu reikės: itališkos duonos ciabatta; 150 g tepamo fetos tipo sūrio; sultingo skanaus arbūzo; grūstų juodųjų pipirų. Duoną supjaustome riekelėmis, galima paskrudinti, ant jos tepame sluoksnį fetos sūrio.
2020-06-17

Moteris pasidalijo genialiu arbūzo pjaustymo būdu: išbandyti tikrai verta

Jei ieškote būdo, kaip greitai ir gražiai arbūzą supjaustyti skiltelėmis, bet po ranka neturite aštraus peilio, šis Redito naudotojas turi jums puikų patarimą. Šiais laikais visokių gudrybių yra bet kokiai situacijai – nuo sudžiūvusios duonos šviežinimo iki musių šalinimo iš virtuvės. Neseniai taip pat sužinojome, kaip tobulai atpjauti gabalėlį torto, o dabar paaiškėjo, kaip tą patį padaryti su arbūzu.
2020-06-07
Į viršų