arbūzas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „arbūzas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „arbūzas“.
            
 Paberkite druskos ant arbūzo: rezultatas nustebins
                                Vienas iš didžiausių šiltojo sezono malonumų – šviežias, kvepiantis ir nuo sulčių varvantis arbūzas.  
Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad lietuviai jų išties išsiilgę, nors pavasaris šilumos ir šykšti. Saulėtuose kraštuose prasidėjęs šviežias derlius ir dėl to mažėjančios kainos skatina šiuo daugelio mylimiausiu vaisiu mėgautis vis dažniau ir dažniau.
                            
 Vakare suvalgykite šį produktą: karšta naktis bus garantuota
                                Remiantis naujais tyrimais, paskelbtais žurnale „Current Research in Food Science“, arbūzo valgymas gali padėti pagerinti vyrų seksualinę sveikatą. 
Mokslininkai nustatė, kad šis vaisius dėl didelio antioksidantų kiekio gali padėti išvengti erekcijos sutrikimų ir pagerinti vaisingumą, rašoma diabetes.co.uk. 
Arbūzo povekis seksualinei sveikatai
Dr.
                            
 Prieš naktį išgerkite šį gėrimą: karšta naktis bus garantuota
                                Vienas sveikiausių produktų pasaulyje yra arbūzas. O jei arbūzus derinsite su dviem kitais ingredientais, jis gali virsti tikru stebuklu – šis gėrimas iš vos trijų ingredientų vadinamas „namine viagra“.  
Italų mokslininkai aiškina, kad arbūzų sultys vienos pačios yra „natūrali viagra“, padedanti vyrams, turintiems erekcijos problemų, o jas sumaišius su dar dviem naudingais ingredientais, gėrimas gali daryti stebuklus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Šis produktas padeda mažinti kraujospūdį: ragina valgyti dažniau
                                Vasaros sezoną atidaro braškės, o išlydi – arbūzai ir melionai. Skubėkite pasimėgauti – juk tai dar ir sveika! 
Retas žino, kokią pagalbą organizmui gali suteikti arbūzai. Tyrimai rodo, kad šie padeda kovoti netgi su aukštu cholesterolio kiekiu ir vėžinėmis ląstelėmis. 
Į pagalbą vandeniui
Dėl to, kad 90 proc. arbūzo sudaro vanduo, jis – puikiausias pasirinkimas visiems, norintiesiems numesti svorio.
                            
 Pamatę, kas slepiasi darže, alytiškiai nustėro: svėrė daugiau nei 16 kg
                                Alytaus rajone, Praniūnuose, gyvenantys Agnė ir Andrius Gudaičiai savo darže užaugino milžiniško dydžio arbūzą.  
16,3 kilogramo sveriantis arbūzas buvo prapjautas – šeštadienį šeima minėjo dukters gimtadienį. Ta proga iš milžino buvo ruošiamas sveikuoliškas, gražiai papuoštas tortas. 
Gudaičiai arbūzus savo reikmėms augina jau penktus metus, tačiau tokio dydžio užaugo pirmą kartą.  
„Mes auginame ne pardavimui, o dėl savęs, dėl vaikų.
                            
 Atskleidė, kaip išsirinkti tobulą arbūzą: daugelis to vis dar nemoka
                                Vasara – tai metas, kai skanių ir sultingų arbūzų valgymas tampa neatsiejama atsigavinimo dalis. Tačiau neretai susiduriame su problema, kai, įsigijus arbūzą, paaiškėja, jog jis nėra toks saldus ir prinokęs, kaip norėtųsi.  
Ekspertai atskleidė, kaip parduotuvėje išsirinkti tobulą arbūzą. Sekdami šiuos paprastus patarimus, galėsite būti tikri, kad jūsų pasirinktas vaisius bus ne tik aromatingas, bet ir gardus, o vasaros vakarėliai taps dar sėkmingesni.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Ūkininkas išdavė arbūzų auginimo paslaptį: pavyks kiekvienam
                                Ūkininkas Kęstutis Zinkevičius jau 10 metų augina arbūzus. Tiesa, vyras juokauja, kad pirmieji 2 metai buvo paskirti eksperimentams ir derliaus sulaukti ne visada pavykdavo. 
Dabar socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Arbūzų augintojai Lietuvoje“ įkūrėjas, ūkininkas yra sukaupęs nemenką žinių bagažą apie įvairiausius arbūzų priežiūros aspektus.
                            
 Medikai įspėja: valgydami per daug arbūzo rizikuojate susidurti su rimtomis sveikatos problemomis
                                Kai kurie iš mūsų vasaros mėnesiais suvalgo didelį arbūzų kiekį, tačiau žmonėms, sergantiems lėtine inkstų liga (LIL), per didelis jo kiekis gali būti pavojingas. Taip atsitiko trims pacientams, sergantiems LIL, kurie, suvalgę per daug arbūzų, sunkiai susirgo, tačiau kodėl jiems prireikė medikų pagalbos? 
Atsakymas slypi tame, kad arbūzą sudaro ne tik vanduo. Šiame sultingame vaisiuje gausu vitaminų ir mineralų, iš kurių svarbiausias – kalis.
                            
 Šį vaisių vadina natūralia „Viagra“: karšta naktis garantuota
                                „Viagra“ veikia didindama kraujo pritekėjimą į varpą, todėl susijaudinęs vyras lengviau pasiekia erekciją. Tuo tarpu natūraliai iš arbūzo gaunamas citrulinas gali daryti tą patį, nors veikia kitaip nei minėtas vaistas, tačiau šį vaisių vadina natūralia „Viagra“. 
Arbūzas yra natūralus citrulino šaltinis. Citrulinas yra aminorūgštis, galinti pagerinti erekciją.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Suvalgykite šių produktų: karšta naktis bus garantuota
                                Jei kada nors turėjote problemų miegamajame arba tiesiog norite paįvairinti situaciją, šie maisto produktai veikia kaip afrodiziakas ir pakeičia „Viagros“ poreikį, kurios, tikėkimės, kurį laiką nereikės vartoti. Įtraukite šiuos produktus vakarienės metu. 
Štai, keturi produktai, kuriuos turėtumėte įtraukti į savo mitybos racioną, rašo sonkifitness.com. 
Arbūzas
Sultingas ir saldus, toks, koks jis turi būti.
                            
 Pamirškite tabletes: naminė „Viagra“ garantuos audringą naktį
                                Ieškote natūralaus ir prieinamo būdo pagerinti savo pajėgumus lovoje? Jei taip, tuomet ne visada būtina griebtis „Viagros“ – naminę „Viagrą“ galite pasigaminti namuose. 
Pirmiausia reikia suprasti, kaip veikia „Viagra“. Tai yra vaistas, vartojamas vyrų erekcijos sutrikimams gydyti. Tai yra dažna būklė, kuria serga įvairaus amžiaus vyrai. Ji sukelia sunkumų pasiekti ar išlaikyti erekciją lytinių santykių metu.
                            
 Šio vaisiaus sultys gerina erekciją: nustebsite sužinoję
                                Kai kurie tyrimai rodo, kad arbūzas gali būti tinkamas „Viagros“ pakaitalas erekcijos sutrikimų turintiems žmonėms. Viagros ir kitų erekcijos sutrikimų (ED) gydymo būdų atsiradimas sukėlė revoliuciją seksualinės medicinos pasaulyje. ED vaistai tinka ne visiems vyrams. Kai kuriems vyrams pasireiškia šalutinis poveikis, o  arbūzai yra saugi alternatyva, kuri greičiausiai nesukels rimto šalutinio poveikio.  
Arbūzas yra natūralus citrulino šaltinis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Norite numesti svorio? Atskleidė, ar galite valgyti vaisius
                                Vasaros laikotarpiu savo mitybą praturtiname įvairiomis sezoninėmis uogomis, vaisiais, daržovėmis ir kitais gamtos suteiktais skanumynais. Vis dėlto, kai kurie specialistai teigia, kad mėgautis vaisiais reikėtų atsakingai, mat juose esantis cukrus nepriduoda naudos nei sveikatai, nei kūno linijoms. Ką būtina žinoti apie vaisiuose esantį cukrų, aptarė dietistas Mantas Liekis.
                            
 Šiuos produktus vadina namine viagra: karšta naktis garantuota
                                Kartais mūsų lytinis potraukis gali šiek tiek sumažėti, tad puolama ieškoti sprendimų, kaip greitai jį padidinti. Paaiškėjo, kad prieš seksą suvalgius šių produktų naktis bus tikrai karšta – štai, ką vertėtų suvalgyti prieš seksą.  
Libido gali sumažėti dėl įvairių priežasčių – nuo tam tikrų vaistų vartojimo iki sveikatos problemų, streso ir nerimo.  
Dažniausiai dėl to nerimauti nereikia, ir yra dalykų, kuriuos galite padaryti, kad išspręstumėte šią problemą, rašo dailystar.
                            
 Atskleidė, ar galima valgyti arbūzo sėklas: kiti mano neteisingai
                                Valgydami vaisius daugelis instinktyviai griebiasi sultingosios dalies, o sėklas išmeta net nesusimąstydami. Tačiau mažytėse sėklose slypi maistinių medžiagų ir sveikatai naudingų medžiagų lobis.  
Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, didžioji dauguma vaisių sėklų yra turtingos mikroelementais. Nepaisant to, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad pirkėjai vis dažniau renkasi besėkles vaisių rūšys, o favoritėmis išlieka vynuogės.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Atlikite šį triuką parduotuvėje: išduos skaniausią arbūzą
                                Rugpjūčio 3-iąją pasaulis mini Arbūzo dieną ir toliau tęsia amžiną diskusiją – koks gi metodas garantuoja, kad visuomet skanautumėte tik sunokusį ir saldų arbūzą?  
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šį vasaros skanumyną pirkėjai graibsto visą vasarą, ir dažnai renkasi jau supjaustytą – į krepšelį kraunasi pusę ar ketvirtį arbūzo.
                            
 Šią prekę lietuviai šluoja masiškai: per vasarą nuperka tonomis
                                „Maxima“ paskaičiavo, kad prekybos tinko parduotuvėse apsipirkę lietuviai per pirmuosius vasaros mėnesius suvalgė beveik 10 tūkst. tonų vaisių ir uogų, apie 8 tūkst. tonų daržovių bei daugiau nei 4 tūkst. tonų mėsos.Tai buvo perkamiausi maisto produktai, o iš jų nenustelbiama pirkėjų krepšelių žvaigžde tapo arbūzai.  
Didžiausio lietuviško prekybos tinklo duomenys rodo, jog vasarą šalies gyventojai išnaudoja kaip reikiant pasimėgauti sezoninėmis gamos gėrybėmis.
                            
 Raskite 1 kitokį arbūzą: pavyks atidžiausiems
                                Pažvelkite į šį paveikslėlį – ar sugebėsite per kelias sekundes pastebėti, kur yra pasislėpęs arbūzas, neturintis sėklų? 
Teigiama, kad ši užduotis ne visiems yra tokia lengva, kaip gali pasirodyti iš pirmo karto. Kviečiame išbandyti ir jus savo budrumą. 
Tarp paveikslėlyje išsibarsčiusių arbūzų yra ir vienas kitoks, savo išvaizda išsiskiriantis arbūzas. 
Jis neturi sėklų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pomidorų ir arbūzų salotos
                                INGREDIENTAI:    250 gramų   pomidorų pastos    250 gramų   arbūzų    6 lapai   bazilikų    3 arbatiniai šaukšteliai   alyvuogių aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   citrinų sultys    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pomidorus supjaustykite kubeliais, iš arbūzo išrinkite sėklas, taip pat supjaustykite ir viską sudėkite į dubenį. Suplėšykite baziliko lapelius ir sumeskite juos į dubenį.
                            
 Receptas. Pikantiškos feta sūrio, alyvuogių ir arbūzo salotos
                                INGREDIENTAI:    2 saujos   alyvuogių (žaliosios)    140 gramų   arbūzų    0.5 arbatinio šaukštelio   cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   krienų    3 valgomieji šaukštai   jogurto    300 gramų   feta sūrio    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Aš iš nurodytų ingredientų kiekių pagaminu 2 porcijas. Feta sūrį ir arbūzą supjaustau kubeliais, kiekvieną alyvuogę perpjaunu per pusę. Padažui viename dubenėlyje sumaišau jogurtą, krienus bei cukrų.
                            
 Receptas. Vaisių salotos
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    šiek tiek   arbūzų    1 vienetas   bananų    2 vienetai   mandarinų    0.5 vieneto   mangų    2 vienetai   obuolių    1 sauja   vyniuogių    šiek tiek   jogurto (indelis)    1 vienetas   kivių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Smulkiai supjaustome visus vaisius, tada užpilame jogurtu ir sumaišome.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vaisių salotos su medumi ir laimo sultimis
                                INGREDIENTAI:    2 arbatiniai šaukšteliai   aguonų    šiek tiek   arbūzų    1/4 stiklinės   medaus    1/4 stiklinės   migdolų (kapoti, kepinti)    3 ir 1/4 stiklinės   vaisių (smulkinti (mango, obuoliai, kivi ir pan.))    3/4 stiklinės   uogų ((vynuogės, mėlynės, serbentai, avietės, žemuogės, braškės ir pan.))    1/5 stiklinės   sulčių (laimo)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišykite medų, laimo sultis ir aguonų sėklas viename dubenėlyje.
                            
 Receptas. Greitas užkandis
                                INGREDIENTAI:    0.5 vieneto   agurkų    šiek tiek   arbūzų    4 vienetai   bulvių    1 vienetas   skumbrių (rūkyta filė)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Skumbrę supjaustyti gabaliukais, bulves išvirti, papjaustyti agurko ir arbūzo. Labai geras derinys, ir gaivu. Ir viskas. Šį patiekalą pavadinau greitu užkančiu todėl, kad kai pareini iš darbo ir nieko nesinori daug ir ilgai darytis, tada čiumpi kas šaldytuve, susidedi ir valgai.
                            
 Receptas. Arbūzinis „Gaspačio“
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų    250 gramų   arbūzų    1 vienetas   paprikų    1 sauja   petražolių    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus (nerafinuotas)    3 valgomieji šaukštai   acto (balzaminis)    2 valgomieji šaukštai   jelapenų (smulkinti)    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išimti arbūzų kauliukus. Agurkus ir paprikas be sėklų supjaustyti. Visus nurodytus ingredientus sutrinti. Supilti į dubenį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Arbūzų salotos su daržovėmis ir feta sūriu
                                INGREDIENTAI:    1 sauja   alyvuogių (juodosios)    1 kilogramas   arbūzų    1 vienetas   svogūnų (raudonieji)    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    200 gramų   feta sūrio    šiek tiek   džiovintų bazilikų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Arbūzą nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti trikampėmis riekelėmis. Svogūną supjaustyti žiedais. Feta sūrį supjaustyti kubeliais. Arbūzą, alyvuoges, svogūną ir feta sūrį sumaišyti viename dubenyje.
                            
 Receptas. Arbūzų ir braškių uogienė
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   dansukker uogienių cukraus    250 gramų   arbūzų    250 gramų   braškių    1 vienetas   citrinų    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Arbūzą perspauskite per sietelį – pašalinkite sėklas.   Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas nuplaukite. Sudėkite į prikaistuvį ir sutrinkite rankiniu trintuvu.   Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms.
                            
 Receptas. Vasaros gaivuma
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   arbūzų    20 vienetų   šilauogių    šiek tiek   ledukų    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į maišytuvą sudėti arbūzo gabaliukus ir suberti šilauoges. Išplakti. Supilti į taurę, įmesti ledukų. Papuošti arbuzo gabaliuku.   Skanaus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Arbūzų tortas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   apelsinų (žievelė)    2 kilogramai   arbūzų    šiek tiek   cinamono    šiek tiek   citrinų (žievelė)    200 gramų   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    300 gramų   kvietinių miltų    2 stiklinės   vandens    3 valgomieji šaukštai   grietinėlės    šiek tiek   druskos    200 gramų   sviesto    šiek tiek   konjako     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Tešla 1 valandą palaikoma šaltai.
                            
 Receptas. Arbūzų sriuba
                                INGREDIENTAI:    1 litras   arbūzų (kubeliais pjaustytas)    2 vienetai   bulvių    1 vienetas   laurų lapų (lapelis)    1 vienetas   morkų    1 vienetas   svogūnų    1 arbatinis šaukštelis   kvietinių miltų    1.5 litro   vandens    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto    500 mililitrų   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į verdantį vandenį sudėti supjaustytus arbūzus, bulves ir morkas. Virti ant silpnos ugnies, kol bulvės bei morkos išvirs.
                            
 Receptas. Arbūzinis kokteilis šventėms
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   arbūzų    20 vienetų   ledukų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Arbūzą sutrinti plaktuvu, įdėti ledo.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Desertas „Keptas arbūzas“
                                INGREDIENTAI:    600 gramų   arbūzų    3 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    4 valgomieji šaukštai   krakmolo (bulvių)    2 vienetai   kiaušinių (baltymai)    4 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    1 stiklinė   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Arbūzo minkštimą supjaustyti gabalais, išimti sėklas ir išvolioti miltuose. Baltymus sumaišyti su krakmolu, ištirpintu nedideliame kiekyje vandens. Arbūzo gabaliukus mirkyti baltymų masėje ir iškart iškepti aliejuje.
                            
 Receptas. Arbūzinis limonadas
                                INGREDIENTAI:    1.5 kilogramo   arbūzų (be žievės)    šiek tiek   arbūzų (griežinėliai (papuošimui))    3 vienetai   citrinų    1 stiklinė   cukraus    šiek tiek   vyniuogių (žaliosios)    4 stiklinės   vandens (šaltas)    2 vienetai   žaliųjų citrinų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Arbūzo minkštimą be sėklų gerai sutrinti iki tyrės. Tyrę sumaišyti su citrinų bei laimo sultimis, vandeniu bei cukrumi. Gautą gėrimą padėti maždaug 1 val. į šaldytuvą.
                            
 Receptas. Arbūzas su laimo sulčių ir medaus sirupu
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   arbūzų    0.5 stiklinės   medaus    0.5 stiklinės   sulčių (laimo)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Argentinos virtuvė neįsivaizduojama be patiekalų, keptų grilyje, ir į šią patiekalų kategoriją įeina ne vien tik įvairios mėsos kepsniai, bet ir kepti vaisiai bei daržovės. Pagal šį receptą būtent ir galėsite pasigaminti argentinietiškai paruoštų grilyje keptų vaisių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Arbūzų salotos su naminiu varškės sūriu ir mėta
                                INGREDIENTAI:    4 valgomieji šaukštai   arbūzų    0.5 gabalo   varškės (sūrelis)    1 valgomasis šaukštas   anyžių    1 pundelis   mėtų (šviežios)    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į lėkštę dedame arbūzo gabaliukus, pjaustytą gabaliukais naminį varškės sūrį. Pabarstome anyžiais. Papuošiame šviežios mėtos lapeliais. Valgyti šaukšteliu.   Skanaus.
                            
 Receptas. Arbūzas su klevų sirupu ir bananu
                                INGREDIENTAI:    2   bananų    0.5 kilogramo   arbūzų    5 valgomieji šaukštai   klevų sirupas    1 vienetas   citrinų ((šviežiai išspaustos sultys) )    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į virtuvinį kombainą sudėti arbūzą, sulaužytą į kelis gabaliukus, bananą ir supilti sirupą. Išplakti. Papuošti levandos šakele.   Skanaus.
                            
 Receptas. Arbūzų užkandėlė
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   arbūzų    1 vienetas   citrinų (žievelė ir sultys)    1 valgomasis šaukštas   medaus    1 sauja   pistacijų    50 mililitrų   brendžio    1 sauja   mėtų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Arbūzą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Citrinos žievelę nutarkuokite stambesne trintuve, užpilkite brendžiu ir nors pusvalandį palikite pastovėti. Pistacijas išlukštenkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vaisių krepšelis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   arbūzų (pailgas, nemažas)    3 vienetai   bananų    2 vienetai   citrinų    2 vienetai   kriaušių    3 vienetai   mandarinų    2 vienetai   persikų    6 vienetai   slyvų    300 gramų   vyniuogių (žaliosios ir mėlynosios)    2 vienetai   kivių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vaisius galima rinktis ir savo nuožiiūra.  Iš arbūzo išskobiame pintinę. Lanko ir pintinės kraštelius išpjaustome dantukais. Į vidų sudedame supjaustytą arbūzo minkštimą, vaisius.
                            
 Receptas. Feta sūrio ir arbūzo užkandėlė
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   arbūzų    200 gramų   feta sūrio    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Arbūzą supjaustykite kubeliais. Fetos sūrį - taip pat. Patiekite atskirai arba vienoje lėkštėje. Smeikite smeigtuku sūrio, tuomet - arbūzo ir skanaus.
                            
 Receptas. Braškių ir arbūzo kokteilis
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   braškių    400 gramų   arbūzų    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   mėtų (lapeliai)    šiek tiek   ledukų    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Blenderiu susmulkinti ir suplakti braškes ir arbūzą,įdėti cukraus pagal savo skonį,supilstyti į taures,įdėti ledo kubelių,puošti mėtų lapeliais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vyno gėrimas „Rudens vakaras“
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   arbūzų    1 vienetas   melionų    0.5 saujos   melisų (šviežia)    250 gramų   raudonojo vyno (saldus)    125 gramai   sirupo (aviečių)    1 vienetas   žaliųjų citrinų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Arbūzą ir melioną perpjauti per pusę ir specialiu šaukštu išskobti iš minkštimo keletą rutuliukų. Sumaišyti vyną, sirupą, laimo sultis bei laimo sutarkuotą žievelę ir smulkiai supjaustytą melisą. Sudėti į stiklines vaisių kamuoliukus ir užpilti vyno kokteiliu.
                            
 Receptas. Arbūzų žievelių cukatai
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   arbūzų (žievelės su baltu sluoksniu)    1.5 kilogramo   cukraus    9 stiklinės   vandens    1.5 arbatinio šaukštelio   sodos    0.5 arbatinio šaukštelio   vanilino    Paruošimo laikas: Apie 20 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Nuo arbūzų žievelių nulupti kietą žalią sluoksnį, minkštąją baltą dalį supjaustyti 3-4 centimetrų dydžio gabaliukais, pabadyti juos šakute.  Stiklinėje verdančio vandens ištirpinti sodą, sumaišyti su 5 stiklinėm šalto vandens.
                            
 Receptas. Pomidorų, arbūzo ir sūrio salotos
                                INGREDIENTAI:    1/4 vieneto   arbūzų    1 sauja   petražolių    250 gramų   pomidorų pastos (vyšniniai)    125 gramai   sūris ((salakis arba aristides) baltas karvių, ožkos pieno sūris)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Arbūzą išvalyti nuo sėklelių, nupjauti žievę ir supjaustyti stambesniais kubeliais. Pomidorus supjaustyti puselėmis, petražoles susmulkinti. Viską sumaišyti, supjausčius sūrį kubeliais, juo apibarstyti ir viskas.  SKANAUS!  P.s. Iš nurodyto kiekio pasigaminsite didelę lėkštę salotų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Braškių ir arbūzo gaivumėlis
                                INGREDIENTAI:    150   arbūzų    3 valgomieji šaukštai   cukraus    0.5 stiklinės   vandens (šaltas)    80 gramų   braškių    4 vienetai   mėtų (lapeliai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Gerai nuplaukite arbūzą, braškes bei mėtų lapelius. Išimkite arbūzų sėklas. Visus nurodytus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir gerai išplakite. Jei matysite, kad gautas gėrimas pertirštas įpilkite dar šiek tiek vandens, jei per skystas įdėkite daugiau arbūzo arba braškių. Patiekite šaltą.
                            
 Lietuvoje – arbūzo rekordas: sunoko iki 17 kilogramų
                                Suvalkijoje užderėjo greičiausiai rekordinis arbūzas. Kalvarijoje arbūzus auginanti moteris savo darže sunokino 17 kilogramų arbūzą. Paskutinis arbūzo rekordas fiksuotas prieš dešimt metų ir jis buvo gerokai mažesnis. 
Kalvarijos miestelio gyventojos Daivos darže arbūzų nedaug likę. Derlius jau beveik nuimtas. Bet likę nenuskinti – didžiuliai. Ypač vienas. Daiva vos jį pakelia ir neša sverti.
                            
 Atskleidė tiesą: ar reikia prieš perkant pastuksenti į arbūzą?
                                Prasidėjus karščio bangai sunku sugalvoti, ką valgyti. Puikiu išsigelbėjimu gali tapti arbūzas – jis puikiai atgaivins. Tačiau dažnai parsinešę šį vaisių iš parduotuvės ir perpjovę nusiviliame, nes jis būna ne toks saldus ar prinokęs, kaip norėtųsi. Jeigu pasinaudosite šiais patarimais, daugiau taip nusivilti nebeteks. 
„TikTok“ vartotoja @evelynjuanrezoofficial atskleidė, kaip parduotuvėje išsirinkti patį geriausią arbūzą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Pasakė, kaip išsirinkti geriausią arbūzą: gailėsitės nežinoję anksčiau
                                Arbūzai karštomis vasaros dienomis yra vienas populiariausių pasirinkimų. Norint tinkamai išsirinkti arbūzą, verta  atkreipti dėmesį į keletą dalykų, pirmiausia – į šių vaisių išvaizdą. 
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pataria, kaip išsirinkti skaniausią arbūzą. 
Kaip išsirinkti saldų arbūzą?
Pirmiausiais arbūzas turi būti švarus, nežemėtas, neturi būti pernelyg drėgnas.
                            
 Rekomenduoja arbūzą valgyti šiais būdais: kiti to tikrai nebandė
                                Saldūs, sultingi, gaivinantys, džiuginantys savo ypatingu skoniu. Epitetų arbūzams, be kurių dažnas neįsivaizduoja savo vasaros, galima sugalvoti išties daug.  
Tačiau ragauti šiuos vaisius, vadinamus ir daržovėmis, įprastai pjaustytus kartais gali ir pabosti. Juolab, kai jie turi tokį milžinišką kulinarinį potencialą.
                            
 Rinkitės 1 vaisių per karščius: pranašumą pastebėsite akimirksniu
                                Lietuvą pasiekę rekordiniai karščiai gyventojus verčia susirūpinti savijauta ir gerti daugiau vandens. Tačiau atgaivinti gali ir toks sultingas vaisius kaip arbūzas. Juo itin tinka mėgautis karštomis vasaros dienomis, nes net 92 proc. arbūzo sudaro vanduo.  
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad termometro stulpeliams šokus į viršų arbūzai sulaukia didelio pirkėjų susidomėjimo ir jų pardavimai per praėjusį karštąjį savaitgalį išaugo net 117 proc.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Nufilmavo, ką gali begemoto nasrai: pademonstravo tikrą jėgą
                                Paprastasis begemotas arba hipopotamas laikomas vienu agresyviausių pasaulio gyvūnų. Nors iš pažiūros šis gyvūnas atrodo visada ramus ar net apsnūdęs, tačiau garsėja tuo, kad žmones gali pulti ir be jokios sukeltos provokacijos. 
JAV San Antonijaus mieste esantis zoologijos sodas socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino smagų vaizdelį, kuris tik dar kartą visiems įrodo, kokie aštrūs ir pavojingi yra begemoto nasrai.
                            
 Atskleidė, kaip išsirinkti tobulą arbūzą: daugelis to vis dar nemoka
                                Nors kiekvienas turime savų metodų, kaip išsirinkti gerai sunokusį, saldų ir sultingą arbūzą,  ekspertai pažymi, kad perkant šiuos vaisius verta atkreipti dėmesį į keletą kitų niuansų – pavyzdžiui, kilmės šalį. Tad kaip nesuklysti bei išsirinkti tobulą arbūzą? 
Arbūzų importu užsiimančios bendrovės „Jotagris“ direktorius Audrius Jokubynas sako, kad šiemet klimato sąlygos arbūzų auginimui nebuvo palankios visoje Europoje.
                            
 