• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak dietologų, grūdų pasirinkimas turi didelę įtaką subalansuotos mitybos formavimui. Nepaisant to, jog visos košės priklauso angliavandenių maistui, tam tikros grūdų rūšys turi pastebimų pranašumų prieš kitas.

Pasak dietologų, grūdų pasirinkimas turi didelę įtaką subalansuotos mitybos formavimui. Nepaisant to, jog visos košės priklauso angliavandenių maistui, tam tikros grūdų rūšys turi pastebimų pranašumų prieš kitas.

REKLAMA

Anot ekspertų, grikių ir perlinių kruopų kruopos išsiskiria iš kitų savo unikaliomis savybėmis. 

Grikių ir perlinių kruopų vartojimas

Šiems produktams būdingas žemas glikemijos indeksas, t. y. jų gebėjimas palaipsniui ir tolygiai didinti gliukozės kiekį kraujyje. Dėl to jie pernelyg neapkrauna kasos, o tai ypač svarbu žmonėms, kurie rūpinasi sveikata arba turi medžiagų apykaitos problemų.

Tačiau tinkamų kruopų pasirinkimas yra tik pusė darbo. Taip pat svarbu atsižvelgti į tai, kaip patiekalas yra ruošiamas, kad būtų išsaugotas jo naudingumas sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA

Mitybos specialistai įspėja, kad pridėjus riebių ingredientų, tokių kaip sviestas, pienas, cukrus ar mėsos sultiniai, gali labai pasikeisti košės poveikis organizmui. 

REKLAMA

Tokie priedai sukelia staigų insulino lygio šuolį, o tai sumažina patiekalo maistinę vertę. Norint maksimaliai išsaugoti naudingąsias grikių ir perlinių kruopų savybes, geriau jas virti ant vandens. Taip išvengsite nereikalingų kalorijų ir pernelyg didelės apkrovos organizmui. 

Kartu leidžiama naudoti augalinius aliejus, taip pat pridėti nekrakmolingų daržovių ar grybų, jei nėra individualių kontraindikacijų šiems produktams. 

REKLAMA
REKLAMA

Tokie deriniai ne tik išsaugo grūdų naudą, bet ir padaro patiekalą sotesnį ir labiau subalansuotą.

Ekspertai pabrėžia, kad kompetentingas požiūris į grūdinių produktų pasirinkimą ir paruošimą gali būti svarbus žingsnis sveikos gyvensenos link. 

Grikiai ir perlinės kruopos paruošti be nereikalingų priedų, bus puikus energijos ir sveikatai palaikyti reikalingų naudingų medžiagų šaltinis. 

Šis patarimas ypač svarbus tiems, kurie siekia kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje arba tiesiog nori tinkamai maitintis nekenkdami savo organizmui, rašo šaltinis.

REKLAMA
Ne tik tai.Baisiausia yra chemija farširuojama į maistą.Ir tai daroma su valstybės palaiminimu.Tada ką bepaimsi,viskas realiai yra nuodai mažomis dozėmis.Pvz.pas italus ir ispanus yra įstatymai draudžiantys tiekti vidaus rinkai maistą su chemija.Gaminti europiniams užsakymams turi netgi atskirus cechus.Sakykim gali užsiauginti pats,bet ne visi turi sąlygas,o ir inspekcijos girdėjau,kad prisistato,jeigu žmonės augina ir gamina gaminius senoviniais metodais.
grikiai turi specifinį kvapą ir skonį. jeigu kažkam asmeniškai tas kvapas ir skonis malonus, lai valgo į sveikatą, vadinasi tinka jam ta kruopa. ir toks žmogus tuos grikius vienus gali valgyti, net be druskos virtus. na o jei neskanu, organizmas sako, kad ne tam žmogui skirtas maistas. aišku, sviestu, pomidorų padažu bet ką gali "užmušti". kaip juokaudavo prie sovietų, "su tomatu gali ir kaliošą suvalgyti". bet kam save kankinti "kišant" maistą, kurio tavo organizmas nepriima.
Bendrai imant, žmonijos sveikata labai suprastėjo, ėmus gyventi sėsliai ir didelę dalį mitybos mėsa pakeitus grūdinėmis kultūromis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų