Cukinijos ir kitos panašios daržovės yra kaip maža juoda suknelė – šiuo atveju vertėtų sakyti maža žalia suknelė – tarp visų vasaros daržovių.
Galite moliūgą padaryti patiekalo žvaigžde ar paslėpti jį troškinyje ar pyrage. Jį lengva valgyti ir lengva pamėgti jį auginti, rašo edition.cnn.com.
Puikus ląstelienos, kalio ir vitaminų C ir B6 šaltinis
Cukinija yra vitaminų ir maistinių medžiagų bomba, teigia Michelle Dudash, garsi mitybos specialistė, virtuvės šefė ir knygos „Mažai angliavandenių turinčios Viduržemio jūros regiono kulinarijos knyga: greiti ir lengvi daug baltymų, mažai cukraus ir sveikų riebalų receptai visam gyvenimui“ autorė. Tai puikus ląstelienos, kalio ir vitaminų C ir B6 šaltinis.
„Kaip ir daugumoje daržovių, cukinijose yra mažai angliavandenių ir cholesterolio, jų sudėtyje nėra sočiųjų riebalų“, − pridūrė ji elektroniniame laiške. "
Be to, cukinijose yra karotinoidų, tokių kaip liuteinas, kuris padeda išlaikyti sveiką odą, nes apsaugo nuo saulės (tačiau vis tiek dėvėkite apsaugą nuo saulės!). Nesvarbu, kokios rūšies cukinijas valgote, visų šių daržovių maistinė vertė yra panaši“, − teigė ji.
Tačiau Dudash atkreipia dėmesį, kad geltonoji cukinija turi daugiau sėklų nei žalioji, tad turės šiek tiek didesnį skaidulų kiekį.