• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar jūs sutinkate su manimi, kad cukinijų receptų – niekada nebus per daug. Prasidėjus cukinijų derliui, tiesiog akys pačios krypsta į užrašus: „Ką dar gaminti iš cukinijos?“, „Turite tiek, kad jau nebežinote kur jas dėti?“. Išbandžiau Ilonos  cukinijų apkepą su grūdėta varške ir česnakais. Receptu dalinuosi ir su jumis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Ar jūs sutinkate su manimi, kad cukinijų receptų – niekada nebus per daug. Prasidėjus cukinijų derliui, tiesiog akys pačios krypsta į užrašus: „Ką dar gaminti iš cukinijos?“, „Turite tiek, kad jau nebežinote kur jas dėti?“. Išbandžiau Ilonos  cukinijų apkepą su grūdėta varške ir česnakais. Receptu dalinuosi ir su jumis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Porcijos 4. Užtruksite gaminant apie 15 min + 40 min, kol apkepas keps:

  • 2 cukinijos;
  • 4 kiaušiniai;
  • 300 g grūdėtos varškės;
  • 3 v. š.  miltų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • Saujos įvairių žalumynų: krapai, svogūnų laiškai, baziliko lapeliai;
  • 0,5 svogūno;
  • Druskos, pipirų.
  • Patiekimui: sūdytos lašišos, krapų ir jogurto /grietinės.

Sutarkuojame cukiniją per burokinę tarką. Nuspaudžiame susidariusį skystį. Į cukinijų masę įmaišome smulkintą svogūną, česnaką, žalumynus. Įmušame kiaušinius, suberiame varškę ir pagardiname druska, pipirais. Gautą masę pilame į  kepimo indą ir kepame apie 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekiame su lašiša, krapais ir jogurtu arba grietine.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų