Šią savaitę – gaivios rukolos salotos su apelsinais. Ypač tinkamos vasaros laikotarpiui – nuo jų neapsunksite, bet tikrai pasistiprinsite vasaros veikloms!
Reikės (1 porcijai):
- 60 g tofu;
- 30 g rukolos;
- 40 g nevirtų kuskuso kruopų;
- 70 g agurko;
- Pusės nedidelio apelsino;
- 1 mažo virto buroko (40 g);
- Šiek tiek druskos.
Padažui:
- 2-3 šaukštelių alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštelių šviežios citrinos sulčių.
Eiga:
Tofu supjaustyti mažais kubeliais ir pakepti keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol apskrus. Įdėti druskos ar kitų pasirinktų prieskonių. Išvirti kuskuso kruopas su žiupsniu druskos pagal instrukcijas ant pakuotės. Agurką, buroką ir apelsiną supjaustyti kubeliais ar nedideliais gabalėliais. Sumaišyti ingredientus padažui. Į indą dėti rukolos salotas, smulkintas daržoves ir apelsiną, virtas kuskuso kruopas ir tofu.
Ant viršaus užpilti padažą ir, jei norisi, užberti dar šiek tiek druskos. Salotas galima išmaišyti arba valgyti susluoksniuotas. Ant viršaus galima uždėti turimų sėklų ar riešutų (kanapių, moliūgų, graikinių riešutų ar kt.). Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui plantasticka.