„Svogūnai, kuriuos auginau laiškams šiltnamyje dėžėse, užaugo dideli ir vešlūs. Kadangi nespėjame valgyti, o be to ir lauke augantys jau stipriai ūgtelėjo, tai pradėjome ruošti laiškų atsargas žiemai“, – sako tinklaraščio „Vakavimas“ autorė Irina.
Vienas iš receptų, kuriuo galite pasinaudoti, trintų svogūnų laiškų užtepėlės.
Jums reikės: 400 g svogūnų laiškų; poros pundelių krapų; 200 g sviesto; 1 a.š. druskos; 1/2 a.š. juodųjų pipirų miltelių
„Šiek tiek pasmulkinau svogūnus su krapais, tuomet viską sutryniau trintuve. Gautą košelę sudėjau į ledų formeles, kas netilpo į mažus vienkartinius indelius ir užšaldžiau šaldiklyje. Kai užstingo, kubelius išėmiau iš formelių, sudėjau į dėžutę, dalį į užsegamus maišelius ir vėl atgal į šaldiklį“, – proceso eigą pasakoja Irina.
„Labai skanu uždėti ant šviežiai išvirtų bulvių, į sriubas, troškinius. Ir be abejo, užsitepti ant duonos riekelės“, – priduria ji.
Dar vieną dalį užsiaugintų svogūnų laiškų Irina tiesiog supjausto ir sudėjusi užsegamus maišelius deda į šaldiklį.
„Vėliau, kai darže užaugs agurkai, špinatai, petražolės, kai bus daugiau krapų, tuomet ir juos šaldysiu kartu su svogūnų laiškais. Svarbiausia, išėmus iš šaldiklio, neatitirpinėti, nes tuomet bus košė, iškarto dedu į šaltibarčius ar troškinius“, – sako ji.
Likusius svogūnų laiškus Irina džiovina džiovyklėje ir vėliau juos maišo su prieskonių mišiniais.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!