Ar ir jūs alyvuogių aliejų laikote šalia kaitlentės? Tuomet geriau suraskite jam naują vietą. Anot tinklapio „Prima“, aliejaus laikymas šalia karščio šaltinio gali stipriai paveikti jo skonį, ypač jei naudojate ypač tyrą alyvuogių aliejų.
Daugelis žmonių galvoja, kad alyvuogių aliejaus galiojimas nesibaigia, bet tai – netiesa. Ne vienas ekspertas pabrėžia, kad alyvuogių aliejų po atidarymo galima naudoti daugiausiai 6 mėnesius, ypač jei jį laikote netoli karščio šaltinio, rašoma tips-and-tricks.co.
Pašildyto aliejaus galiojimas trumpesnis, o po kurio laiko jis įgauna ir šiurkštoką skonį. Ekspertai šį skonį apibūdina kaip panašų į riešutų ar acto skonį. Juk visai nenorite, kad jūsų alyvuogių aliejus atsiduotų actu, ar ne?
Kur geriausia laikyti alyvuogių aliejų
Geriausiai jam tinkanti vieta yra ta, kur temperatūra išlieka nuo 14 iki 18 laipsnių Celsijaus. Gal tai gali būti sandėliukas arba po kriaukle esanti spintelė?