Problema yra cholesterolio tipas, vadinamas „blogu”. Laimei, pasak dr. M. Mosley, pigus užkandis gali padėti sumažinti blogą cholesterolio kiekį 23 procentais, rašo express.co.uk.
Kalbėdamas savo tinklalaidėje „Just One Thing”, daktaras pasakė: „Jau ankstyva popietė, o aš truputį išalkau. Tuoj paimsiu skanų užkandį, kuris pagerins mano kraujo tėkmę, sustiprins mano smegenis ir sumažins mano juosmenį. Tai ne koks egzotiškas supermaistas. Tiesą sakant, tai obuolys.”
Žievelėje yra naudingų medžiagų
Kadangi šis „skanus užkandis” gali būti įvairių spalvų ir formų, gydytojas pakvietė ekspertę padėti nustatyti, kuri obuolio rūšis yra geriausia. Pirmiausia jis atskleidė, kodėl šis maisto produktas yra toks geras.
„Priežastis, kodėl šis vaisius yra toks geras, yra ta, kad žievelėje yra flavonoidų, kurie, kaip sužinosime, gali pagerinti širdies sveikatą“, — sakė daktaras M. Mosley.
Tyrimais įrodyta, kad kasdien valgant obuolius, turinčius šių medžiagų, mažėja cholesterolio kiekis.
Daktaras pasidalino, kad Floridos valstijos universiteto metų trukmės tyrimas parodė, jog tie, kurie per dieną suvalgė apie 75 gramus džiovintų obuolių, sugebėjo sumažinti blogą cholesterolio kiekį 23 procentais.
Tyrime, kuriame dalyvavo 160 vidutinio amžiaus moterų, su šiuo nedideliu užkandžiu buvo susijęs ir svorio metimas.
Tinklalaidės vedėjas pakvietė daktarę Catherine Bondonno, mokslininkę iš Vakarų Australijos Edithos Cowan universiteto mitybos tyrimų instituto, kad ji galėtų paaiškinti apie flavonoidų tyrimus.
Mažina cholesterolio kiekį
Dr. E. Bondonno pasakė: „Flavonoidai ir obuoliai mažina cholesterolio kiekį, gerina uždegimą bei diabetą ir veikia žarnyno mikrobiotą. Flavonoidai kaupiasi obuolių odelėje. Juos gamina augalai, kad apsisaugotų nuo streso, saulės šviesos ir ligų. Manoma, kad flavonoidai atlieka panašias funkcijas tada, kai valgome šiuos vaisius.”
Be to, viešnia paaiškino, kuri obuolio rūšis yra geriausia.
Ji pasakė: „Aš patikrinau daugiau kaip 91 obuolį dėl flavonoidų sudėties. Obuolių rūšyse esantys flavonoidai labai skiriasi. Taigi tie, kuriuos naudojame tyrimams, paprastai yra „Pink Lady” rūšies obuoliai.”
Šios rūšies obuolius taip pat galima pirkti Jungtinėje Karalystėje. Tai nėra vienintelės geros naujienos, nes daktarė pasakė, kad apdoroti obuoliai nepraranda flavonoidų.
Tai reiškia, kad šiuo „skaniu ir universaliu” užkandžiu galite mėgautis ir tada, kai jie yra apdoroti. Daktaras M. Mosley pastebėjo, kad kepti obuoliai taip pat yra tinkamas sprendimas.
Gydytojas pridūrė: „Atrodo, kad obuolys per dieną išties leis rečiau apsilankyti pas daktarą. Štai ir viskas – tai tik vienas dalykas, kurį galite įtraukti į savo kasdienės mitybos racioną.”