Vištiena su naminiais makaronais
- Ingredientai
Vištiena (vištiena su oda. Tiks šlaunelės, sparneliai, krutinėlė);
250-300 gr. miltai;
3 dideli kiaušiniai;
druska;
žalumynai.- Gaminimas
-
Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos. Kiaušinius su vandeniu įpilkite į miltus ir išminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į maišelį ir palikite valandai, po valandos dar kartą gerai išminkykite. Tešla turi buti kieta. Iš tešlos padarykite plonus blynus. Palikite džiovintis. Po 20-30 minučių supjaustykite tešlą į jums tinkamo storio makaronus. Palikite džiovintis ant popieriaus.
Iš vištienos pagaminkite paprastą vištienos sultinį.
Išvirkite naminius makaronus sūdytame vandenyje. Vištienos mėsą atskirkite nuo kaulų ir įdėkite į gilias lėkštes. Įdėkite makaronus, žalumynus (svogūnų laiškus, krapus, petražoles, bazilikus) ir įpilkite karšto vištienos sultinio.
Gairės: Vištiena su naminiais makaronais, miltai, kiaušiniai, druska, žalumynai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Vaikiška kiaušinienė
| Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |
Varškės apkepas su ryžiais
| Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu
| Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
| Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |
Vištiena su medaus padažu
| Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |
Totorių "Azu"
| Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |
Žuvies užkepėlė
| Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |
Kiauliena su daržovėmis
| Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |
Žuvies apkepas
| Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |
Įdaryta cukinija
| Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
| Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
| Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |
Virtinukai su mėlynėmis
| Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... |
Bulviniai lizdeliai
| Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |
Barankytės su faršu ir sūriu
| Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |


