Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
- Ingredientai
Šernienos kumpis;
3 stiklinės vandens;
1 šaukštas druskos;
kelios skiltelės česnako;
juodieji pipirai;
chmeli-suneli prieskoniai;
kadagio uogos;
muskato riešutas;
svogūnas;
morka;
stiklinė sauso baltojo vyno;
šaukštas tarkuotų krienų;
200 g sūdytų lašinių.
200 ml grietinelės;
50 ml vištienos sultinio;
200 g mėlynojo pelėsinio sūrio;
druskos;
pipirų.- Gaminimas
-
Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti vyno ir krienų. Į pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumenų, į įpjovas prismaigstyti lašinukų pakaitomis su morka ir svogūnais, supjaustytomis strypeliais. Prismaigstytą mėsą padėti ant skardos, viršų patepti ištirpintais riebalais ir kepti 160ºC temperatūroje. Retkarčiais kepsnį palaistyti marinatu. Jei skysčio per mažai, įpilti vandens. Iškepusią mėsą patiekti su padažu. Padažui: į karštą grietinėlę sutrupinti mėlynojo pelėsinio sūrio, supilti sultinį, pakaitinti, pertrinti per sietą, dar kartą pakaitinti, pridėti pipirų, druskos.
Gairės: Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu, vanduo, druska, juodieji pipirai, chmeli-suneli prieskoniai, muskato riešutas, kadagio uogos, morka, svogūnas, sūdyti lašiniai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |