Mišrainė
- Ingredientai
Pusė stiklinės aliejaus;
1 indelis konservuotų žaliųjų žirnelių;
250 g morkų;
1 svogūnas;
1 virtas raudonasis burokėlis;
250 g virtų bulvių su lupenomis.- Gaminimas
-
Bulvės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Morkos nuskutamos, taip pat supjaustomos kubeliais ir patroškinamos nedideliame kiekyje vandens, įbėrus šaukštelį cukraus. Virtas burokėlis supjaustomas kubeliais, pašlakstomas actu, pabarstomas maltais kmynais ir paliekamas pusvalandžiui. Aliejuje pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas. Į dubenį dedama bulvės, morkos, žirneliai ir užpilama pakepintais svogūnais. Viskas pasūdoma ir sumaišoma. Paskiausiai sudedami burokėliai, ir dar kartą viskas sumaišoma.
Mišrainė išdėliojama į keraminius dubenėlius, puošiama prieskoniais žalumynais ir morkos “rožyte”. Šią mišrainę galima daryti ir be aliejaus. Tada svogūnas kepinamas svieste, o ant mišrainės supila ½ l grietinės. Grietinę galima sumaišyti perpus su majonezu arba į ją įdėti šaukštą paruoštų krienų.
Gairės: aliejus, konservuoti žalieji žirneliai, morkos, svogūnas, raudonasis burokėlis, bulvės su lupenomis.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Žalių salierų salotos





Salierus smulkiai sutarkuokite, apšlakstykite citrinos sultimis, pasūdykite, užpilkite majonezu,... |

Dumplūnių salotos su svogūnais





Dumplūnes supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais, įdėkite druskos, cukraus, citrinų rūgšties, malto... |

Salotos su karališkomis krevetėmis





Suplėšom salotų lapus, saliero lapus, špinatus ir sudedame į lėkštę. Supjaustom ridiką (kaip... |

Mišrainė Širdelė





Petražoles, krapus ir kietai virtus kiaušinius susmulkinti. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais, sūrį... |

Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas"





Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje,... |

Mišrainė su graikiniais riešutais





Paimame gilią salotinę. Svogūną supjaustome griežinėliais ir jį pora valandų pamarinuojame užpylę rūgščiu... |

Sluoksniuotos salotos





Kiaušinių baltymus ir atšaldytą sviestą stambiai sutarkuojame, trynius ir sūrį smulkiai... |

Žuvies salotos





Sūdytame vandenyje išviriame makaronus. Žuvį supjaustome mažais gabalėliais. Nulupame ir supjaustome... |

Sluoksniuota mišrainė





Sviestą užšaldyti šaldiklyje. Kiaušinius kietai išvirti, tada trynius atskirti nuo... |

Rabarbarų salotos su agurkais





Rabarbarą supjaustyti plonomis skiltelėmis, nulupti salierą ir stambiai sutarkuoti, agurką supjaustyti... |

Salotos su grūdėta varške





Supjaustome pomidorus, agurką ir svogūną. Supjaustytas daržoves beriame į salotinę. Iš kukurūzų skardinės... |

Itališko akcento gaivios salotos





Agurką ir paprikas supjaustyti kubeliais, alyvuoges perpjauti pusiau ir viską sumaišyti. Įpilti alyvuogių... |

Nuostabiosios salotos





Ananaso griežinėlius nuvarviname, supjaustome mažais gabalėliais. Nuplautą ir išvalytą papriką ir pomidorą... |

Meksikiečių salotos





Visus produktus išplakame ir gauname marinatą. Išvalome krevetes. Jas užpilame paruoštu... |