Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
- Ingredientai
- 2 g druskos; 
 150 g fermentinio sūrio;
 2 kiaušiniai;
 2 šaukštai krakmolo;
 2 šaukštai majonezo;
 60 g miltų;
 200 ml pieno;
 1 g pipirų;
 50 g sviesto;
 2 svogūnai;
 400 g vištienos be kaulų;
 20 g vištienos sultinio.
- Gaminimas
-  Kepsnelių gaminimas 
 Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka, įberti smulkiai supjaustytą svogūną ir viską išmaišyti. Tuomet sudėti krakmolą, kiaušinius, majonezą, pagal skonį pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Paruoštą masę palikti 10 min pastovėti. Kepti kaip blynus.Padažo gaminimas 
 Miltus šviesiai paskrudinkite. Vėliau miltus atskieskite pienu, sudėti nuplautus, griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir apie 10 min. pavirinkite. Sudėkite prieš tai riebaluose pakepintų smulkintų svogūnų, pagardinkite vištienos sultiniu ir sudėkite sviestą, pakaitinkite ant silpnos ugnies.Garnyrui galima patiekti: 
 Šviežios virtos bulvės su krapiukais
 Šviežių daržovių salotosĮ lėkštę dedame kepsnelius, juos užpilame paruoštu padažu, šalia sudedame virtas bulves ir šviežių daržovių salotas. Papuošiame krapų šakele. 
Gairės: druska, fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, miltai, pienas, pipirai, sviestas, svogūnai, Vištiena, vištienos sultinys.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis
 
  
  
  
  
  
| Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... | 
 
  Cepelinai
 
  
  
  
  
  
| Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... | 
 
  Kepta lydeka
 
  
  
  
  
  
| Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... | 
 
  Makaronų - grybų troškinys
 
  
  
  
  
  
| Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... | 
 
  Višta paruošta šventinei progai
 
  
  
  
  
  
| Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... | 
 
  Keptos bulvės su mėsa
 
  
  
  
  
  
| Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... | 
 
  Vegetariškas plovas
 
  
  
  
  
  
| Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... | 
 
  Žemaičių blynai
 
  
  
  
  
  
| Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... | 
 
  Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
 
  
  
  
  
  
| Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... | 
 
  Lašiša su agurkais ir krapais
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... | 
 
  Faršo krepšeliai
 
  
  
  
  
  
| Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... | 
 
  Vištiena gabaliukais
 
  
  
  
  
  
| Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... | 
 
  Troškinukas
 
  
  
  
  
  
| Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... | 
 
  Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže
 
  
  
  
  
  
| Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... | 
 
  Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais
 
  
  
  
  
  
| Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 