Ypatingai traški pica
- Ingredientai
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
300 g faršo;
juodos alyvuogės;
250 g miltų;
1 paprika;
200 g pievagrybių;
3 g sausų mielių;
300 g sūrio;
1 svogūnas;
1 šaukštas taukų;
150 ml vandens.- Gaminimas
-
Pirmiausia pasiruošiame tešlą:
Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus persijoti su druska. Supilti vandenį su mielėmis ir užminkyti elastingą tešlą. Galiausiai įminkyti kambario temperatūros labai minkštus taukus. Iš viso minkyti reikėtų ne trumpiau kaip 10 min. Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti 1 - 1,5 val.Tuomet formuojame picą, padą patepame pomidorų padažu, ant viršaus dedame viską pagal savo skonį. Šiuo atveju dėta: apkeptas faršas, svogūnai, paprika, pievagrybiai, juodos alyvuogės, keletas jalapeno pipirų ir sūris.
Galima kepti ant specialaus picos akmens, kur nereikia naudoti riebalų, tad pica iškepa per 10-15 min, padas gaunasi plonas ir ypatingai traškus.
Gairės: pica, cukrus, druska, faršas, juodos alyvuogės, miltai, paprika, pievagrybiai, sausos mielės, sūris, svogūnas, taukai, vanduo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Troškinta vištiena su voveraitėmis





Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... |

Kiauliena baltame vyne





Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų... |

Jautiena kinietiškai





Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės... |

Kiauliena su grybų padažu





pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu... |

Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis





Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10... |

Jautienos kepsnys





Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą... |

Lazanija su špinatais





Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną... |

Aštrūs makaronai su pomidorų padažu





Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko... |

Kriauklės su įdaru





Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... |

Įdaryti makaronai





Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus... |

Makaronai su mėsos faršu





Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą... |

Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai





Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,... |

Daržovių troškinys su makaronais





Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą... |

Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu





Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... |

Makaronai su krevetėmis





Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... |