Bulvinė pica
- Ingredientai
1,5 kg bulvių;
daktariška dešra;
200 g fermentinio sūrio;
3 kiaušiniai;
5 šaukštai miltų;
50 g pomidorų padažo;
1 svogūnas;
2 arbatiniai šaukšteliai universalių prieskonių.- Gaminimas
-
Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka.
Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame burokine tarka.
Visa tarki dėti į vieną dubenį ir sumaišyti. Įplakti kiaušinių, pabarstyti druska, pipirais bei prieskoniais, įdėti reikiama kiekį miltų ir viska gerai sumaišyti (geriausiai rankomis).
Visa mišinį sudėti gražiai į šiek tiek riebalais išteptą kepimo skardą, palyginti viršų. Pašauname į orkaitę maždaug 50-60min. Kol kepa, susitarkuojame fermentinį sūrį burokine tarka.
Ištraukti (prieš tai patikrinus ar iškepė) iš orkaitės kepinį, ant jo viršaus užpilti pomidorų padažo, užbarstyti fermentinį sūrį ir vėl pašauti į orkaitę maždaug 15-ai minučių, kol išsilydys sūris.
Gairės: bulvės, pica, daktariška dešra, fermentinis sūris, kiaušiniai, miltai, pomidorų padažas, svogūnas, universalūs prieskoniai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Strėvos suktinis
| Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |
Avienos pjaustiniai
| Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |
Iškylautojų šonkauliukai
| Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |
Pomidorai tešloje
| Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |
Krevetės su šonine
| Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |
Šašlykų marinatas
| Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |
Kaip mes be bulvių
| Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |
Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
| Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |
Lašišos filė apelsinų sultyse
| Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |
Baklažanai graikiškai
| Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |
Vištienos – daržovių vėrinukai
| Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |
Cinamono-medaus sparneliai
| Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |
Jautiena su slyvomis
| Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |
Švediški veršienos suktinukai
| Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |
Kiaulienos kepsniai
| Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |

