Baklažanų sluoksniuotis
- Ingredientai
1 baklažanas;
4 pomidorai;
6 skiltelės sūrio.- Gaminimas
-
Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso nuo dydžio), apibarstyti druska ir palikti.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi (gero skonio patiekalui priduoda alyvuogių aliejus). Kol kaista, baklažanus reikėtų nuplauti ir nusausinti. Tada dėti į labai gerai įkaitintus riebalus ir kepti, kol gerai apskrunda. O kol kepa baklažanai, reikėtų susipjaustyti pomidorus nestoromis riekelėmis.
Iškepusias baklažanų riekeles kloti į lėkštę po, pvz., du vienetus viename sluoksnyje. Ant kiekvieno sluoksnio paskirstyti pomidorus ir plonas sūrio riekeles. Ant sūrio vėl dėti baklažanus, pomidorus ir t.t. Viršutinis sluoksnis - sūrio.
Nuo baklažanų karščio sūris apsilydo, o pomidorai kiek suminkštėja. Galima sluoksnuotį pakaitinti keletą minučių žemoje temteratūroje orkaitėje, kol sūris suminkštėja / apskrunda iki norimo lygio. Jokių prieskonių dėti nebereikia, kadangi druskos baklažanai būna prisigėrę iš vakaro, o visi kiti produktai turi gana intensyvų puikiai tarpusavyje derantį skonį, kurio nevertėtų niekuo užgožinėti. Skanu su juoda duona.
Gairės: Baklažanas, pomidorai, sūris.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais
| Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |
Raudonieji barščiai
| Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |
Virtiniai
| Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |
Kepti kalmarų žiedai
| Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |
Įdaryti kalmarai
| Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |
Paella
| 1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |
Šernienos troškinys
| Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |
Troškinti grybai su bulvėmis
| Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |
Įdaryti pomidorai
| Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |
Moliūgų apkepas
| Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |
Ryžiai su daržovėmis
| Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |
Kepta višta su džiovintais vaisiais
| Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |
Su alumi marinuotas kiškis
| Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |
Kepta antis su mandarinais
| Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |


