Atominis troškinys
- Ingredientai
100 ml aliejaus kepimui;
500 g kokios nors mėsos (galima naudoti kiaulieną);
2 skiltelės česnako;
2 g druskos;
2 šaukštai maltos aitriosios paprikos;
1 šaukštas mėsos prieskonių;
2 didelės morkos;
6 šaukštai pomidorų padažo;
1 stiklinė pupelių.- Gaminimas
-
Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka stambi, tada griežinėlius dar pjauname pusiau, susmulkiname česnakus. Morkas ir česnakus troškiname keptuvėje apie 10 minučių. Tada dedame nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą, kuri prieš tai buvo įtrinta mėsos prieskoniais. Troškiname tol, kol mėsa ir morkos suminkštės. Suminkštėjus mėsai, į keptuvę dedame virtas pupeles, pomidorų padažą ir pabarstome aitriosiomis paprikomis. Viską gerai išmaišome ir dar troškiname apie 5 minutes. Patiekiame papuošę prieskonių žolelių šakele.
Gairės: aliejus, Kiauliena, mėsa, druska, česnakas, aitriosios paprikos, mėsos prieskoniai, morkos, pomidorų padažas, pupelės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Avižiniai blyneliai su varške





Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... |

Obuolių ir juodos duonos apkepas





Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... |

Žąsis su obuoliais





Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |

Vegetariška daržovių lazanija





Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... |

Kimšta antis su bulvėmis





Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |

Vegetariški šašlykai





Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |

Bulvių užkepėlė





Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |

Lazanija su kepenėlėmis





Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |

Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru





Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |

Saldžiai rūgšti vištiena





Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |

Koldūnai su jautiena





Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |

Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku





Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |

Varškėčiai su grietine





Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |