Klasikinis čenakas
- Ingredientai
10 bulvių;
6 šaukštai grietinės;
1 kg kiaulienos sprandinės;
2 morkos;
1 šaukštas taukų.- Gaminimas
-
Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą, pipirą ir gabalėlį taukų (jei mėsa ne liesa, taukų nedėkite). Pridėkite mėsos su daržovėmis. Įpilkite vandens po pusę stiklinės ir dėkite į orkaitę kepti. Apie 40 min. Išėmę uždekite šaukštą grietinės ir šaukštą pomidorų padažo.
Gairės: bulvės, grietinė, kiaulienos sprandinė, morkos, taukai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Vištiena su naminiais makaronais
| Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |
Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
| Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |
Šerniena su baravykų rissoto
| Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |
Triušienos troškinys
| Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |
Šernienos kepsnys
| Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |
Stirnienos kepsnys
| Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |
Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa
| Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |
Triušienos guliašas su daržovėmis
| Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |
Troškinta šerniena su daržovėmis
| Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |
„Netikras zuikis“
| Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |
Farširuota Kalėdinė lydeka
| Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |
Tradicinis keptas karpis Kūčioms
| Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |
Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai
| Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |
Netradicinė lydeka
| Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Kepta višta su bulvėmis
| Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |
PUSLAPIAI:

