Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
- Ingredientai
Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.- Gaminimas
-
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.
Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.
Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.
Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.
Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis
| Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |
Makaronai su dilgėlių pesto
| Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |
Lazanija su špinatais ir varške
| Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |
Kimšti vištienos ketvirčiai
| Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |
Spageti su troškintomis dešrelėmis
| Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |
Kepsniai iš faršo
| Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |
Širdelių guliašas
| Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |
Bulvių apkepas su kumpiu
| Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |
Gardžios keptos bulvės
| Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |
Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais
| Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |
Išsigandęs plovas
| Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |
Pamorkavęs šampiukų troškinys
| Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |
Baltieji ryžiai gardinti vynu
| Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |
Farširuotas karpis
| Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |
Maskvietiškas žuvies apkepas
| Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |


