Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku
- Ingredientai
1 nedidelis, smulkiai supjaustytas svogūnas;
20 suplėšytų baziliko lapelių (ir dar keli papuošimui);
3 stiklinės (apie 750 g) verdančio daržovių sultinio;
30 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
350 g rizoto ryžių.4 porcijoms:
500 g nuluptų ir gabalėliais supjaustytų pomidorų;
90 g sviesto;
90 ml sauso baltojo vyno;
druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.- Gaminimas
-
Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 3-4 min. Sudėkite pomidorus ir gerai išmaišykite. Pakepinkite, kol pomidorai išsileis ir masė šiek tiek sutirštės (apie 20 min.).
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite ryžius ir 2 min. pakepinkite. Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol išgaruos. Įmaišykite paruoštą pomidorų padažą ir baziliko lapelius. Gerai maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ stiklinės (125 ml), kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei sutarkuotą parmezaną. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Patiekalą papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite karštą.
Gairės: svogūnas, baziliko lapeliai, daržovių sultinys, parmezano sūris, ryžiai, pomidorai, baltas vynas, juodieji pipirai, sviestas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Rudens gėrybės sveikatai





Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |

Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai





Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |

Baravykų kotletai





Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |

Baklažanų sluoksniuotis





Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |

Netikri balandėliai





Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |

Troškintos daržovės su mėsa





Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... |

Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru





Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |

Vištienos ir daržoviu troškinys





Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |

Bulvių plokštainis





Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |

Bulvių - grybų apkepas





Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |

Tortilija su daržovėm ir mėsa





Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |

Įdaryti baklažanai





Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |

Skanus ir paprastas troškinukas





Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |

Bulvinė pica





Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |

Įdaryta paprika





Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |