Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais
- Ingredientai
700 g jautienos kumpio;
2 stiklinės virtų pupelių;
4–5 marinuoti agurkai;
2 svogūnai;
3–4 šaukštai švelnaus pomidorų padažo;
druska;
pipirai;
lauro lapas;
1 šaukštas miltų;
2 šaukštai grietinės (nebūtinai);
aliejus.- Gaminimas
-
Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus svogūnus, miltus ir, kai jie apkeps, supilkite pomidorų padažą. Tada viską sudėkite į puodą, užpilkite vandens, kad apsemtų mėsą, ir troškinkite, kol mėsa suminkštės. Tada sudėkite virtas pupeles, marinuotus supjaustytus agurkus ir pavirkite 5 min. Apie pusę valandos palaikykite uždengtame inde. Patiekite su bulvių koše.
Gairės: Jautienos kumpis, virtos pupelės, marinuoti agurkai, svogūnai, pomidorų padažas, druska, pipirai, lauro lapas, miltai, grietinė, aliejus.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Vaikiška kiaušinienė
| Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |
Varškės apkepas su ryžiais
| Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu
| Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
| Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |
Vištiena su medaus padažu
| Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |
Totorių "Azu"
| Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |
Žuvies užkepėlė
| Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |
Kiauliena su daržovėmis
| Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |
Žuvies apkepas
| Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |
Įdaryta cukinija
| Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
| Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
| Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |
Virtinukai su mėlynėmis
| Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... |
Bulviniai lizdeliai
| Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |
Barankytės su faršu ir sūriu
| Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |


