• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasdieniai šeimos darbai virtuvėje gali tapti tikrais gyvenimo iššūkiais – būtent  tą  atskleis šio šeštadienio TV3 laida „Vytaro ferma“. Laidoje laukia ne tik raugintų kopūstų gamybos paslaptys, bet ir netikėti iššūkiai – nuo rūkytos mėsos gamybos iki… mezgimo!

Kasdieniai šeimos darbai virtuvėje gali tapti tikrais gyvenimo iššūkiais – būtent  tą  atskleis šio šeštadienio TV3 laida „Vytaro ferma“. Laidoje laukia ne tik raugintų kopūstų gamybos paslaptys, bet ir netikėti iššūkiai – nuo rūkytos mėsos gamybos iki… mezgimo!

REKLAMA

Vytaras Radzevičius tęs jau pradėtus darbus. Vienas iš jų – mėsos rūkymas. Tai Vytarui prilygsta meditacijai. „Toks geras būna pirmas momentas, kai pamatai rūkytos mėsos vidų... Graži spalva, viskas kvepia, o kai paragauji, supranti, kad labai gerai gavosi“, – su pasididžiavimu kalbės žinomas vyras.

Tačiau didžiausia dovana jam – kitų žmonių pripažinimas: „Kai kiti paragauja mano išrūkytą mėsą ir pasako, kad skanu, tai tikrai paglosto širdį. Kietai jautiesi – reiškia, nieko neprimalei.“

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat šįkart Vytaras su žmona Laisve imsis raugti kopūstus. „Kai raugdavome kopūstus, aš visada būdavau parankinis Laisvės mamai ar jos močiutei, o dabar man Laisvė yra parankinė. Va čia tai karma“, – juokaus jis.

REKLAMA

Vytaras Radzevičius – apie gaminimo su žmona Laisve subtilybes

Vytaras kartu su žmona ne tik parodys, kaip tinkamai pasiruošti raugimui, bet ir pasidalins patarimais, kurie padės kiekvienam sukurti tradicinį skonį. Visą gaminimo eigą galėsite pamatyti šio šeštadienio laidoje!

Taip pat Vytaro fermoje netrūks kūrybinių projektų – jis gamins paukščių lesyklėlę. Nors šiemet žiema labiau primena rudens tęsinį – sniego nėra, tačiau šaltis jau primena apie savo buvimą. „Viskas čia dabar vėluoja, sniego nėra, bet paukšteliams valgyti vis tiek reikia paberti“, – sakys Vytaras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pasidalins, kad šį kartą įkvėpimo ieškojo senojoje 1955 metų gamtos knygoje, paveldėtoje iš tėčio. Vos penkios minutės darbo ir paprasta lesyklėlė bus paruošta. Tai – įrodymas, kad net iš paprastų, nieko nekainuojančių medžiagų, galima sukurti kažką naudingo ir reikšmingo.

„Čia  yra labai daug įvairių paukščių – man patinka jais rūpintis“, – sakys Vytaras, išbarstydamas pirmuosius grūdus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, praėjusioje laidoje Vytaras žengė į naują, jam neįprastą sritį – mezgimą. Tai buvo drąsus sprendimas žmogui, kuris daugiausia laiko praleidžia rūpindamasis sodybos darbais ir užsiima rankų darbo projektais, reikalaujančiais jėgos ir energijos.

„Gyvenime yra tokių užsiėmimų, kurių aš niekad neišmoksiu, ir kurie man nelabai ir patinka. Mezgimas man yra sunkiai įveikiamas“, – atvirai pasakos Vytaras.

REKLAMA

Mezgimas, kaip jis pats pripažins, yra visai kitokio pobūdžio iššūkis – veikla, reikalaujanti kruopštumo, subtilumo ir, svarbiausia, kantrybės. O būtent šių savybių, pasak Laisvės, Vytaras dar turi išmokti.

„Jeigu nori megzti, ugdyk kantrybę“, – paaiškins ji rodydama, kaip kantriai ir kruopščiai reikia dirbti, kad rezultatai būtų sėkmingi.

Daugiau V. Radzevičiaus nuotykių ir patarimų – jau šio šeštadienio laidoje.

„Vytaro ferma“ – šeštadieniais, 10.00 val. per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų