• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunoji kulinarė Estela Stumbraitė, ne vienerius metus demonstruojanti savo gabumus šioje srityje ir jau sulaukusi tarptautinio įvertinimo, šiemet Šv. Velykų stalui paruošė ne vieną burnoje tirpstantį desertą. 

6

Jaunoji kulinarė Estela Stumbraitė, ne vienerius metus demonstruojanti savo gabumus šioje srityje ir jau sulaukusi tarptautinio įvertinimo, šiemet Šv. Velykų stalui paruošė ne vieną burnoje tirpstantį desertą. 

REKLAMA

Gražiausios pavasario šventės proga 17-metė Estela pagamino spalvingus velykinius keksiukus ir vaflių gėlių puokštes. Šių gardumynų receptais jaunoji kulinarė dalijasi su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais. 

Velykiniai keksiukai:

Keksiukams:

  • 1 kiaušinio;
  • 120 ml pieno;
  • 100 ml rapsų aliejaus;
  • 130 g miltų;
  • 180 g cukraus;
  • 30 g nesaldintos kakavos miltelių;
  • Šaukštelio kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos
  • 120 ml karšto vandens

Šokoladiniam kremui:

  • 200 ml 35% riebumo grietinėlės;
  • 250 g maskarponės;
  • Poros šaukštų cukraus;
  • 50 g juodojo šokolado

Papuošimui:

  • „Oreo“ sausainių
  • Braškių
  • Baltojo šokolado (nudažyto oranžine spalva)

1. Paruoškite keksiukius: kiaušinį gerai išplakite su pienu ir aliejumi, tada sudėkite visus kitus ingredientus išskyrus vandenį. Kai viskas gerai susijungs, įmaišykite vandenį. Tešlą pilkite į keksiukų formeles ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

REKLAMA
REKLAMA

2. Paruoškite kremą: elektriniu plakikliu gerai išplakite maskarponę su grietinėle, tada įkorporuokite cukrų ir išlydytą šokoladą. Plakite, kol kremas bus norimos standžios konsistencijos, tik atsargiai neperplakite, kad grietinėlė „neatsiskirtų“.

REKLAMA

3. Pasiruoškite dekoraciją: braškes apliekite oranžine spalva nudažytu šokoladu ir dėkite į šaldytuvą sustingti. „Oreo“ sausainius sutrinkite į trupinius.

4. Galiausiai keksiuko viduryje išpjaukite nemažą duobelę, kurioje vėliau įstatysite braškę („morką“), keksiuko šonus aptepkite kremu ir pabarstykite „Oreo“ sausainių trupiniais, kurie imituos žemes, o į vidurį pastatykite braškę. Skanaus!

Vaflių gėlių puokštė

Šokoladiniams trupiniams:

  • Mažo kiaušinio
  • 70 g pieno
  • 50 g rapsų aliejaus
  • 70 g miltų
  • 90 g cukraus
  • 15 g nesaldintos kakavos miltelių
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Miško uogų įdarui:

  • Puodelio šaldytų arba šviežių miško uogų
  • Šaukšto citrinos sulčių
  • Šaukštelio citrinos žievelės
  • Šaukštelio cukraus

Maskarponės sūrio kremui:

  • 100 ml grietinėlės
  • 130 g maskarponės sūrio
  • Šaukšto cukraus
  • Vaflių
  • Balto šokolado vaflių ištepimui
  • Maistinių dažų kremo gėlytėms

REKLAMA
REKLAMA

1. Vaflių vidų patepkite išlydytu šokoladu ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

2. Paruoškite trupinius: kiaušinį gerai išplakite su pienu ir aliejumi, tada sudėkite visus kitus ingredientus išskyrus vandenį. Kai viskas gerai susijungs, įmaišykite vandenį. Tešlą pilkite į kepimo formą ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

3. Iškepus sutrupinkite biskvitą ir pasidėkite į šalį

4. Paruoškite uogų įdarą: sudėkite visus jam reikiamus ingredientus į puodą ir virkite, kol uogos suminkštės. Jas galite patrinti šakute. Kaitinkite, kol įdaras sutirštės, tada nuimkite nuo ugnies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Pasiruoškite maskarponės kremą: elektriniu plakikliu gerai išplakite maskarponę su grietinėle, tada įkorporuokite cukrų. Plakite, kol kremas bus norimos standžios konsistencijos, tik atsargiai neperplakite, kad grietinėlė „neatsiskirtų“.

6. Atsidėkite dalį kremo, kuriuo sluoksniuosite vaflio vidų, likusį kremą padalinkite į atskirus dubenėlius ir maistinių dažų pagalba nudažykite norimomis spalvomis, iš kurių formuosite gėlytes.

7. Į vaflio apačią paberkite trupinių, tada dėkite šaukštelį miško uogų įdaro ir aptepkite atsidėtu kremu, kartokite, kol užsipildys visas vaflis. Tada konditerinio maišelio ir jo antgalių pagalba išspauskite spalvotas kremo gėlytes.

8. Štai ir viskas, skanaus!

Graži mergaitė, gražūs jos desertai. Palinkėkim sėkmės, nes tai sunkus darbas, reik žinių, reik kruopštumo. O Žmones su Šv. Velykom, laimės jums, džiaugsmo, geros nuotaikos!
Saunuole. Protinga ir ismintinga, darbsti or aplamai labai grazi panele! Atidaryk restorana veliau,, tikrai bus lankytoju. Tik reikia keitineti MENIU . Grazuole esi, o plaukai…buk laiminga.
Graži ir talentinga mergaitė.Didžiausios sėkmės.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų